Powitajki przy kawie 70

14 czerwca 2022 08:14 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry słoneczne ?
Zapowiada się piękny dzień, wszystkim życzę takiego deszczu jak u Damessy 
Dzisiaj planuję większe zakupy, bo jutro pewnie kolejki będą.
Dobrego, pogodnego dnia życzę 
14 czerwca 2022 08:15 / 5 osobom podoba się ten post
No to stało się ! Jak powiedziałyśmy z mamą synowej na uroczystości w USC a potem utonęłyśmy we łzach, ale na krótko :)
Młodzi się chirchrali, reszta trzymała fason, oprócz dziadka, emeryta air force Świdwin, który latał z komórą i robił konkurencję profesjonaliście. Przyjęcie odbyło się w jednym z najlepszych szczecinskich lokali położonym w kamienicy i podziemiach obok Zamku Ksiąząt Pomorskich.Lokal z klasą, widać, że w kątach sprzątane na bieżąco. Kuchnia polska, tradycyjna- żadnych niespodzianek oprócz ciasteczek z wróżbą. Synowi wyszło, że się teraz poprawi jego sytuacja finansowa. Nic dziwnego, bo się ożenił z cygańską księżniczką ( synowa kiedys nabrała taką wścibską panią, że z takiego klanu pochodzi). Tak, że po tym jak go okrzyknięto po naprawie elektryki u dziadków Dawidem I Świetlnym, awansował na Don Dawido  Mój mąż też się zachował. Nie robił publicznie sosu tysiąca i jednej nocy z ketchupu i majonezu, bo ich nie było na stole, ale za to degustator obstawił się szkłem  Było wesoło , smacznie i na luzie, do tego stopnia, że chyba z tego chichrania żona przyjaciela syna , urodziła dziś w nocy ich pierworodnego. Śliczny , zdrowiutki chłopak.Sąsiad ma wnuka, a my mamy znowu okazję  Jakby co to mamy sprzęt i ludzi, aby nas z tarapatów wyciągnęli  Ale to w sobotę coś zorganizujemy i będziemy pić za zdrowie młodego pokolenia, a za zdrowie dziadków syropek na kaszel 
Tymczasem się pakuję do jednej walizki, bo wylot w poniedziałek - jadę poustawiać  na szteli . Jak zawsze wiem co mam wziąć, więc nie przewiduję problemów. Jeśli czegoś nakupię w drodze powrotnej, to jest coś takiego jak Schweizer Post i tam można nadać przesyłkę. Opłaca się. 
Dobrego dnia wszystkim, aby się układało 
14 czerwca 2022 08:19 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

No to stało się ! Jak powiedziałyśmy z mamą synowej na uroczystości w USC a potem utonęłyśmy we łzach, ale na krótko :)
Młodzi się chirchrali, reszta trzymała fason, oprócz dziadka, emeryta air force Świdwin, który latał z komórą i robił konkurencję profesjonaliście. Przyjęcie odbyło się w jednym z najlepszych szczecinskich lokali położonym w kamienicy i podziemiach obok Zamku Ksiąząt Pomorskich.Lokal z klasą, widać, że w kątach sprzątane na bieżąco. Kuchnia polska, tradycyjna- żadnych niespodzianek oprócz ciasteczek z wróżbą. Synowi wyszło, że się teraz poprawi jego sytuacja finansowa. Nic dziwnego, bo się ożenił z cygańską księżniczką ( synowa kiedys nabrała taką wścibską panią, że z takiego klanu pochodzi). Tak, że po tym jak go okrzyknięto po naprawie elektryki u dziadków Dawidem I Świetlnym, awansował na Don Dawido :lol1: Mój mąż też się zachował. Nie robił publicznie sosu tysiąca i jednej nocy z ketchupu i majonezu, bo ich nie było na stole, ale za to degustator obstawił się szkłem :lol3: Było wesoło , smacznie i na luzie, do tego stopnia, że chyba z tego chichrania żona przyjaciela syna , urodziła dziś w nocy ich pierworodnego. Śliczny , zdrowiutki chłopak.Sąsiad ma wnuka, a my mamy znowu okazję :dwa piwa::lol1: Jakby co to mamy sprzęt i ludzi, aby nas z tarapatów wyciągnęli :-) Ale to w sobotę coś zorganizujemy i będziemy pić za zdrowie młodego pokolenia, a za zdrowie dziadków syropek na kaszel :lol2:
Tymczasem się pakuję do jednej walizki, bo wylot w poniedziałek - jadę poustawiać :lol1: na szteli . Jak zawsze wiem co mam wziąć, więc nie przewiduję problemów. Jeśli czegoś nakupię w drodze powrotnej, to jest coś takiego jak Schweizer Post i tam można nadać przesyłkę. Opłaca się. 
Dobrego dnia wszystkim, aby się układało :buziaki2:

Wszystkiego najlepszego  młodej parze
14 czerwca 2022 08:25 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Wszystkiego najlepszego  młodej parze:-):bzy_bzy::bzy_bzy::bzy_bzy:

Niech żyją 
No i zdrowie teściów 
14 czerwca 2022 08:27 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Wszystkiego najlepszego  młodej parze:-):bzy_bzy::bzy_bzy::bzy_bzy:

Dziękuję w ich imieniu 
14 czerwca 2022 08:28 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Niech żyją :niech zyje:
No i zdrowie teściów :szampan:

Dziękuję :)
14 czerwca 2022 08:53 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
Tina radości i pomyślności dla Młodych 
14 czerwca 2022 09:17 / 2 osobom podoba się ten post
Tina,gratulacje dla Młodych i Rodziców z obydwóch stron 
14 czerwca 2022 14:52 / 1 osobie podoba się ten post
witam opiekunkowo juz po spacerku zaraz lecę kawkę robić miłego popołudnia wszystkim
14 czerwca 2022 15:11 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

DDoberek we wtorek.Dzisiaj spałam aż godzinkę dluzej,bo książkę odłożyłam o 23 ciej.Seniorzy jeszcze halasowali ale mi to powiewało. No i tak trzymać.Dzisiaj zakupy z Ellen,to popoludnie zleci,bo potem przerwa,kawa i praktycznie mogę pisać już w watku-jak minął dzień ?. Zabieram się za kawę aWam przypominam-nie przemeczajcie się,robota nie zając ☕???

Daj znać, co za tytuł Cię tak przyszpilił :D 
14 czerwca 2022 15:12 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Młodzi się chirchrali, reszta trzymała fason, oprócz dziadka, emeryta air force Świdwin, który latał z komórą i robił konkurencję profesjonaliście. Przyjęcie odbyło się w jednym z najlepszych szczecinskich lokali położonym w kamienicy i podziemiach obok Zamku Ksiąząt Pomorskich.Lokal z klasą, widać, że w kątach sprzątane na bieżąco. Kuchnia polska, tradycyjna- żadnych niespodzianek oprócz ciasteczek z wróżbą. Synowi wyszło, że się teraz poprawi jego sytuacja finansowa. Nic dziwnego, bo się ożenił z cygańską księżniczką ( synowa kiedys nabrała taką wścibską panią, że z takiego klanu pochodzi). Tak, że po tym jak go okrzyknięto po naprawie elektryki u dziadków Dawidem I Świetlnym, awansował na Don Dawido :lol1: Mój mąż też się zachował. Nie robił publicznie sosu tysiąca i jednej nocy z ketchupu i majonezu, bo ich nie było na stole, ale za to degustator obstawił się szkłem :lol3: Było wesoło , smacznie i na luzie, do tego stopnia, że chyba z tego chichrania żona przyjaciela syna , urodziła dziś w nocy ich pierworodnego. Śliczny , zdrowiutki chłopak.Sąsiad ma wnuka, a my mamy znowu okazję :dwa piwa::lol1: Jakby co to mamy sprzęt i ludzi, aby nas z tarapatów wyciągnęli :-) Ale to w sobotę coś zorganizujemy i będziemy pić za zdrowie młodego pokolenia, a za zdrowie dziadków syropek na kaszel :lol2:
Tymczasem się pakuję do jednej walizki, bo wylot w poniedziałek - jadę poustawiać :lol1: na szteli . Jak zawsze wiem co mam wziąć, więc nie przewiduję problemów. Jeśli czegoś nakupię w drodze powrotnej, to jest coś takiego jak Schweizer Post i tam można nadać przesyłkę. Opłaca się. 
Dobrego dnia wszystkim, aby się układało :buziaki2:

Się powodzi! Super! 
14 czerwca 2022 16:57 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo :-)
Tina radości i pomyślności dla Młodych :szampan:

Dzięks :)
14 czerwca 2022 16:58 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Tina,gratulacje dla Młodych i Rodziców z obydwóch stron :kwiaty_serca:

Dziękuję 
14 czerwca 2022 16:59 / 3 osobom podoba się ten post
opiekunkoland

Się powodzi! Super! :slodki krolik:

Zgadza się. Opatrzność nad nami czuwa.
A my Tobie życzymy pomyślności we wszystkich poczynaniach i planach. Stać nas. 
14 czerwca 2022 17:12 / 3 osobom podoba się ten post
opiekunkoland

Daj znać, co za tytuł Cię tak przyszpilił :D 

Czytam Akuszerki,Sabiny Jakubowskiej.