Dzień dobry:-)
Czyli tak :
U mnie bez zmian urlop trwa,leniucha mam dalej chociaż dziś zaliczę ortopedę niestety prywatnie, no bo z kasy to na wrzesień ?
Księżyc zwany łysym i owszem wczoraj był, ale mnie się nie chciało na balkon i Brunhildę grać w lichym odzieniu bądź w prześcieradle?, jeszcze bym Somsiadów? przestraszyła ,zwłaszcza tego z lornetką?
Pogoda może być, nie tak upalnie jak u Doroty i bez kosiarki w tle ?
No to papatki Wam? a Młodej Parze od Tiny szczęścia na nowej drodze życia?????
Idę gotować obiad kluski ,gulasz i buraki mojej mamy ?
Wczorajszego księżyca nie widziałam, nie wyglądałam,dośc wczesnie poszlismy spać bo mój rano dzis juz do pracy ietepe, itede. Oraz inne przyziemne drobiazgi odciągneły mnie od tego zjawiska, choć przedwczoraj kątem oka widziałam jak wschodził ( byłam w ogrodzie wtedy ).
Dziś jadę do miasta się odchamić, a już bez wolnych zartów to jadę rozejrzeć się za paroma meblami dla mamy. Przyda jej się parę nowych. Może będę miała szczęście, bo wybór-co tu dużo mówić-na kolana nie powala .
Wracając zajrzę do znajomych prowadzących bistro z domowym jedzeniem-coś kupię, mają pyszne dania i zawsze świeże.
A wieczorem webinar dla Tekli płci obojga, czyli dla tych co działają w sieci. Prowadzacy niczego sobie, ale nie zamierzam mu niczego dawac, tylko wynieść , jak każdy z uczestniczących. Zobaczymy co się da oprócz laptopa i stacji dokującej
Tak też i dzien zleci w ogólnym skrócie . Dziś bez medytacji nad walizką
Spokojnego dnia wszystkim a jeżeli już z niespodziankami, to tylko miłymi :)

Doberek czwartkowo, dziś swieto, BożeCialo.Pamiętam Je szczegolnie z czasów dzieciństwa,gdy szłam z procesją sypiąc kwiaty i przystawajac wspólnie z Wszystkimi przy oltarzach,a co jeden to piekniejszy był,cudne wspomnienia.No,ale to było piecdziesiat lat temu i zaraz nachodzi mnie refleksja, że to już tak dawno...Nic to,wracam do prozy życia, zabieram się za kawę a potem...Zobaczymy,co przyniesie dzień ☕?☘️