Powitajki przy kawie 70

15 czerwca 2022 07:55 / 6 osobom podoba się ten post
Anka1, Malgi- dziękujemy :)
Wczorajszego księżyca nie widziałam, nie wyglądałam,dośc wczesnie poszlismy spać bo mój rano dzis juz do pracy ietepe, itede. Oraz inne przyziemne drobiazgi odciągneły mnie od tego zjawiska, choć przedwczoraj kątem oka widziałam jak wschodził ( byłam w ogrodzie wtedy ).
Dziś jadę do miasta się odchamić, a już bez wolnych zartów to jadę rozejrzeć się za paroma meblami dla mamy. Przyda jej się parę nowych. Może będę miała szczęście, bo wybór-co tu dużo mówić-na kolana nie powala . 
Wracając zajrzę do znajomych prowadzących bistro z domowym jedzeniem-coś kupię, mają pyszne dania i zawsze świeże.
A wieczorem webinar dla Tekli płci obojga, czyli dla tych co działają w sieci. Prowadzacy niczego sobie, ale nie zamierzam mu niczego dawac, tylko wynieść , jak każdy z uczestniczących. Zobaczymy co się da oprócz laptopa i stacji dokującej 
Tak też i dzien zleci w ogólnym skrócie . Dziś bez medytacji nad walizką 
Spokojnego dnia wszystkim a jeżeli już z niespodziankami, to tylko miłymi :) 
15 czerwca 2022 07:57 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  u mnie słońce , ptaki , wino no nie tylko kaffka .
Ma być dzisiaj upalnie 38 stopni 
Wczoraj pokosilam trawę , czuje kości bo akumulator padł na Amen,. Kosilam stara kosiarka na kabel , ciezka
Zakupy lekkie , jutro oczywiście szparagi, zowilam obrane . 
15 czerwca 2022 10:41 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
Czyli tak :
U mnie bez zmian urlop trwa,leniucha mam dalej chociaż dziś zaliczę ortopedę niestety prywatnie, no bo z kasy to na wrzesień ?
Księżyc zwany łysym  i owszem wczoraj był, ale mnie się nie chciało na balkon i Brunhildę grać w lichym odzieniu bądź w prześcieradle?, jeszcze bym Somsiadów? przestraszyła ,zwłaszcza tego z lornetką?
Pogoda może być,  nie tak upalnie jak u Doroty i bez kosiarki w tle ? 
No to papatki Wam? a Młodej Parze od Tiny szczęścia na nowej drodze życia?????
Idę gotować obiad kluski ,gulasz i buraki mojej mamy ?

15 czerwca 2022 12:04 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dzień dobry:-)
Czyli tak :
U mnie bez zmian urlop trwa,leniucha mam dalej chociaż dziś zaliczę ortopedę niestety prywatnie, no bo z kasy to na wrzesień ?
Księżyc zwany łysym  i owszem wczoraj był, ale mnie się nie chciało na balkon i Brunhildę grać w lichym odzieniu bądź w prześcieradle?, jeszcze bym Somsiadów? przestraszyła ,zwłaszcza tego z lornetką?
Pogoda może być,  nie tak upalnie jak u Doroty i bez kosiarki w tle ? 
No to papatki Wam? a Młodej Parze od Tiny szczęścia na nowej drodze życia?????
Idę gotować obiad kluski ,gulasz i buraki mojej mamy ?

Konwalio  Młoda para od Tiny dziękuje i w związku z przypadłościami dużo zdrówka życzy :)
A zaś odziej się do dochtora porządnie, bo w Polsce dziś upalnie nie jest. Nie chcielibyśby pić syropku i za twoje zdrowie, bo szczerze mówiąc nie lubimy tego trunku, a czego nie lubimy to nikt nam nie wciśnie :)
Mamy nadzieję, że życzenia okażą się wystarczające 
Pozdrówka :) 
15 czerwca 2022 13:59 / 2 osobom podoba się ten post
witam opiekunkowo w środe życzę miłego popołudnia
15 czerwca 2022 14:08 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry -  wolny dzień a pracuję od rana . Wprałam buty, odzież , zrobiłam sobie sałatkę ze śledzikiem i teraz dopiero siadłam na czterech literach . Pogoda piękna, czeresnie dojrzewają tylko nie wiem kto je pierwszy zje, ja, czy szpaki . Mamy duże drzewo morwowe oblepione owocami, objadam się na razie nimi, kusi mnie jednak zasłoikowć je w postaci dżemu . Nigdy nie robiłam dżemu z owoców morwy, wszystko przede mną . Spokojnego dnia życzę wszystkim .
15 czerwca 2022 14:14 / 2 osobom podoba się ten post
ryba

Dzień dobry Mleczko. Miło Cię czytać. Pozdrawiam.

Dzięki . Rybka a Ty gdzie ? tylko nie pisz, że w jeziorze .
16 czerwca 2022 05:35 / 7 osobom podoba się ten post
Doberek czwartkowo, dziś swieto, BożeCialo.Pamiętam Je szczegolnie z czasów dzieciństwa,gdy szłam z procesją sypiąc kwiaty i przystawajac wspólnie z Wszystkimi przy oltarzach,a co jeden to piekniejszy był,cudne wspomnienia.No,ale to było piecdziesiat lat temu i zaraz nachodzi mnie refleksja, że to już tak dawno...Nic to,wracam do prozy życia, zabieram się za kawę a potem...Zobaczymy,co przyniesie dzień ☕?☘️
16 czerwca 2022 06:10 / 8 osobom podoba się ten post
Czas leci, wiadomo kwiatków sypać nie będę, ale o 7 rano idziemy ubierać ołtarz. Jak co roku zresztą, o ile jestem wtedy w domu.
Witam przy kawie  i dzień dobry :) 
16 czerwca 2022 06:40 / 8 osobom podoba się ten post
Witam czwartkowo
W Branderburgii nie ma święta - tutaj katolików jak na lekarstwo...
Więc dzień jak codzień: gotowanie, sprzątanie, zakupy...
Miłego dnia
16 czerwca 2022 07:45 / 6 osobom podoba się ten post
dziendobry opiekunkowo
spokojnego dnia dla was i oczywiscie kawusia o poranku 
16 czerwca 2022 07:47 / 5 osobom podoba się ten post
Witam I życzę  spokojnego dnia.Wczoraj mieliśmy  gości. To Jacob  z żoną 
16 czerwca 2022 07:51 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, lubię te poranki, kiedy cicho, radia nawet nie włączam, kawa na tarasie i tylko ptaki słychać. Święto, sąsiedzi jeszcze śpią. Dziewczyny przywołały wspomnienia z dzieciństwa. Rodzice chodzili ołtarz ubierać, ja najpierw sypałam kwiatki, płatki piwonii najczęściej, a później dumnie nosiłam wstążki przy poduszkach i chorągwi. 
Smutne, ale moje dorosłe dzieci w procesjach nie chodzą i swoich dzieci też do kościoła nie prowadzą .
Cóż, teraz to ja mogę najwyżej swoje zdanie wyrazić, ale wpływu na to, że daleko im do kościoła, nie mam.
Oprócz gotowania żadnych planów na dzisiaj nie mam. Leniuchować będę. 
Miłego, dobrego dnia życzę 

16 czerwca 2022 07:53 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Witam I życzę  spokojnego dnia.Wczoraj mieliśmy  gości. To Jacob  z żoną :-)

Ale masz fajny widok. Tyle przestrzeni, jest czym oddychać ?
16 czerwca 2022 07:55 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry, lubię te poranki, kiedy cicho, radia nawet nie włączam, kawa na tarasie i tylko ptaki słychać. Święto, sąsiedzi jeszcze śpią. Dziewczyny przywołały wspomnienia z dzieciństwa. Rodzice chodzili ołtarz ubierać, ja najpierw sypałam kwiatki, płatki piwonii najczęściej, a później dumnie nosiłam wstążki przy poduszkach i chorągwi. 
Smutne, ale moje dorosłe dzieci w procesjach nie chodzą i swoich dzieci też do kościoła nie prowadzą :-(.
Cóż, teraz to ja mogę najwyżej swoje zdanie wyrazić, ale wpływu na to, że daleko im do kościoła, nie mam.
Oprócz gotowania żadnych planów na dzisiaj nie mam. Leniuchować będę. 
Miłego, dobrego dnia życzę :angel3:

Gusia,u moich dzieci podobnie,tylko chrzty,komunie i bierzmowanie.Zadne nie prowadzi dzieci do kościoła.Nie jestem żarliwą katoliczka,bez przesady ale smutno mi bylo,gdy to widzę.Sa jednak dorośli i mają własne zdanie -nie zawsze sluszne...