Powitajki przy kawie 70

29 czerwca 2022 07:22 / 5 osobom podoba się ten post
Cześć!
29 czerwca 2022 07:42 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, środa minie...
Jeszcze chwila tylko dla siebie i trzeba babcię budzić. Normalnie pozwalam Jej do 8:30 się wylegiwać, ale środa i sobota trochę wcześniej. Dni duszowania a zajmuje to Jej godzinę. 
Ok 10tej przychodzi Fensterpuzer, parapety opróżnić muszę i dalej normalnie, na spokojnie dzień zleci. 
Przyjemności życzę 
29 czerwca 2022 07:54 / 5 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich  Dziś wolne a ja już na nogach ,oo ironio losu.
Dziś trochę zwiedzania a po południu muszę się spakować.Jutro przyjeżdża stala opiekunka a ja w piątek jadę pod inny adres 
Miłego dnia Wam życzę 
29 czerwca 2022 08:38 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  Hilfe, Hilfe  nie dam rady do piątku się spakować 
29 czerwca 2022 08:49 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo :-) Hilfe, Hilfe  nie dam rady do piątku się spakować :chaplin:

Jutro mam wolne, może podskoczę do Ciebie i trochę pomogę?
Siądę na walizce żebyś mogła ja zamknąć ?
Irenka przyjeżdża?
29 czerwca 2022 09:21 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Jutro mam wolne, może podskoczę do Ciebie i trochę pomogę?
Siądę na walizce żebyś mogła ja zamknąć ?
Irenka przyjeżdża?

Tak, jutro już , na dwa miesiące. Walizka pęka w szwach 
Szkoda ,że dopiero jutro wolne , chłodniej jest , byśmy się na kawę umówiły na Starówce. 
29 czerwca 2022 09:34 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Tak, jutro już , na dwa miesiące. Walizka pęka w szwach :chaplin:
Szkoda ,że dopiero jutro wolne , chłodniej jest , byśmy się na kawę umówiły na Starówce. 

Fensterpuzer pokrzyżował mi plany. Też chciałam dzisiaj bo jutro znów  ponad 30st. Ale trudno, jadę sobie gdzieś i już, najwyżej na plaży się zakotwiczę ?
Przez te upały już dwa razy zrezygnowałam z całego dnia wolnego. Ale jak policzę wolne popołudnia, to wychodzi z korzyścią dla mnie ?
29 czerwca 2022 10:30 / 3 osobom podoba się ten post
Już po śniadaniu i zakupach witam świeżo :)  oraz przy drugiej kawie . Dzień dobry i miłego dnia .

29 czerwca 2022 11:27 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Już po śniadaniu i zakupach witam świeżo :)  oraz przy drugiej kawie . Dzień dobry i miłego dnia .:podlewanie kwiatkow:

Ani jednej pesteczki, nawet malutkiej 
Chcem takiego, gdzie i kiedy ta walka?
29 czerwca 2022 13:12 / 4 osobom podoba się ten post
witam opiekunkowo miłego popołudnia waszystkim 
29 czerwca 2022 16:09 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ani jednej pesteczki, nawet malutkiej :zaskoczenie1:
Chcem takiego, gdzie i kiedy ta walka?

Moja filozoficzna natura dziś wzięła górę. Zadumałam się nad światem z jego książką skarg i zażalen, ale i wnioski się pojawiły.
Dzwoniła do mnie koleżanka, aby się wygadać. Tzw." Królowa szteli " po tym jak ją wyrolowała, nabrała chęci aby ją  podmienić . Wysłuchałam, nie doradzałam,  bo widziałam , że kolezanka pamięta dobrze i decyzję już ma podjętą. 
30 czerwca 2022 05:37 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek czwartkowo,noo wczoraj dostałam popalić.W dodatku znowu afrykanskie upaly,a wieczorem na zakupy z Ellen i to takie wieksze,bo jadą w poniedzialek na urlop do Wloch, można?! Nosz to zapytałam w temacie mojego wolnego popoludnia,bo nie zamierzam z niego zrezygnowac.Da mi znać kiedy,hmm...A dzisiaj wieczorem skoczę chyba na godzinkę na basen,tak dla ochłody.Milego,bezstresowego dnia Wszystkim i uważajcie na upaly ☕??
30 czerwca 2022 06:03 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, aż sama sobie nie wierzę że już od pół godziny nie śpię. A,napiszę w Powitajkach, pomyślałam sobie, to będę miała potwierdzenie 
Tak więc dzień dobry bardzo z samego rana a i tak Maluda była tutaj już przede mną. Dzisiaj wolne, ale dopiero po śniadaniu. Jak znam siebie, to i tak wcześniej jak o 10:30 z domu nie wyjdę. Nigdzie się jednak nie śpieszę, jak pociąg ucieknie, to za pół godziny będzie następny. 
Fajnego dnia życzę 
30 czerwca 2022 06:22 / 4 osobom podoba się ten post
Witam.  Nie śpię już od godziny. Okna otwarte ale listek od wiatru ani drgnie. 
O 9 jade do coreczki a wieczorem moje kochanie w końcu przyjedzie. Dziś ma, dzień wolny w pracy bo wczoraj była dłużej to sobie spędzimy ten dzień. Obiecała mamie obiad postawić i lody ?? za pierwsza wypłatę więc jade  bo może taka okazja się nie powtórzy.  Chociaż przy tej temperaturze jaka ma być u nas to chyba tylko kawa mrożoną i lody będą ok. Wcale nie mogę jeść przez ten gorąc. Ale jak to mama walówke wiozę bo jakby to inaczej. 
Wczoraj kosmetyczka ( pazurki) i fryzjerka ( pasemka) odwiedziłam. W sobotę makijaż i fryzura bo na wesele idziemy więc trzeba się pokazać. ?Sukienka też zakupiona i krawat dla mojego faceta pod kolor sukienki.  Ostatnia imprezka w tym roku, chyba. A no nie jeszcze 18tka mojej córki ale to w grudniu więc mam czas żeby kasy zarobić. 
Dziś też muszę wykonać telefon do chirurga i potwierdzić termin operacji na przyszły tydzień. 
Tak więc weekend pełen wrażeń a potem to różnie może być po operacji. 
Wam życzę spokojnego dnia. 
30 czerwca 2022 06:22 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry - wybudziłm się jak po narkozie . Dawno tak nie spałam i dawno a może wcale nie miałam takiego snu . Sniły mi się moje domowe koty Mania, Maniek i Bolek  rozmawiały ze mna ludzkim głosem . A sie nasłuchałam  .  Teraz kawke piję , potem jeszcze na jakieś skromne zakupy dla podopiecznego i zaczynam pracę od 15.30 do 20,00 tym razem . Pogoda typowa dla mnie, będzie dobry dzień, czego też wszystkim życzę .