Powitajki przy kawie 71

22 lipca 2022 14:43 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzień dobry kochani :serce: Wczoraj w domu byłam około 10.30. Pociąg nocny jedzie dłużej od dziennego, ale za to się nie spóźnia :) Tak, że w Berlinie na dworcu głównym był o 7.30 skąd obebrał mnie mąż. 
Podróż była spokojna i sporo czasu przekimałam, obejrzawszy najpierw "Mrożny wiatr" z Emily Bunt na lapku , gdyż przecież nie będę się jarac cały czas biletem na apce. Zrobiłam check outa, aby nie słyszec podczas snu "Fahrkarte bitte" i odłożyłam tel na bok. 
(Tak, że Konwalia słusznie zauważyła , że Emily jest spoko:) Trochę mnie zmartwiło , że weszła na słup telegraficzny -Emily :), ale to szczegół. 
Dusi dziękuję za trafne i wędrujące  wprost do serducha słowa i życzę jej szybkiej rekonwalescencji i powrotu do zdrowia :buziaki1:)
Po obejrzeniu filmu jako , żem elastyczna a i miejsce obok było wolne, wpasowałam się w fotele i tak spałam prawie do 6 rano.
Potem do Borderrestauranta na kawę, gdzie drobniusia blondyneczka mi ją ładnie podała. Tak , że obsługa spoko, począwszy od stewardów, skonczywszy na barmanie. Polecam :-) 
Pogodę w sercach już mamy, ale że nigdy dość, to życzę jej jak najwięcej :)
Pozdrówka dla Was, a ja lecę coś nabroić :gotuje::piecze ciasteczka::nerwowa kucharka::gotowanie:

Odpoczywaj i naciesz się rodziną 
22 lipca 2022 15:45 / 7 osobom podoba się ten post
Anka1

Dzien Dobry :-) a może nie za dobry.
Przedwczoraj na spacerze w lesie dopadły mnie jakieś moscito. Odczyny porobiły się po tych ugryzieniach.
Kurcze dzwoniłam dziś do Polski do znajomego  lekarza, porobiiłam mu zdjęcia jak to wygląda i powiem Wam szczerze że mnie wystraszył.Powiedzial mi że nie byłby problem gdyby to dwa albo trzy były ale jest  dużo więcej.I że to zakażenie tkanek miękkich , dlatego takie odczyny .Konieczny antybiotyk. Nie jestem alergikiem.
I już mi się odechciało pięknych wiejskich widoków i świezego powietrza w lesie.
Pozdrawiam ?

Uważaj na kleszcze  Rok temu sam sobie po górskiej wędrówce w okolicy Freiburga musiałem usunąć sobie 4 kleszcze. Ale usunąłem definitywnie i jest ok.
22 lipca 2022 17:32 / 5 osobom podoba się ten post
Anka1

Dzien Dobry :-) a może nie za dobry.
Przedwczoraj na spacerze w lesie dopadły mnie jakieś moscito. Odczyny porobiły się po tych ugryzieniach.
Kurcze dzwoniłam dziś do Polski do znajomego  lekarza, porobiiłam mu zdjęcia jak to wygląda i powiem Wam szczerze że mnie wystraszył.Powiedzial mi że nie byłby problem gdyby to dwa albo trzy były ale jest  dużo więcej.I że to zakażenie tkanek miękkich , dlatego takie odczyny .Konieczny antybiotyk. Nie jestem alergikiem.
I już mi się odechciało pięknych wiejskich widoków i świezego powietrza w lesie.
Pozdrawiam ?

Bez repelentu w siedlisko komarów czy innych meszek? To sobie na Tobie pojadły  Mam nadzieję, że szwajcarski lekarz coś Ci już wypisał .
Do  imienia Emilia już się przekonałam. To chyba takie nasze babciowe , że chcemy coś może narzucić. Mąż tez mi powiedział, że niech młodzi decydują jak chcą, i ja tam palców ani nosa wtykać nie będę . 
22 lipca 2022 17:34 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dziękuję :aniolki: Ty wiesz, że ja " mocna" babka jestem. :smiech3: i się nie daje tak szybko. Już lepiej chrypa została ale to do wyleczenia. Pozostale sprawy zdrowotne też ogarnięte więc powinno być coraz lepiej. Leki na 3 miechy wykupione więc do pracy mogę jechać. :oczko: bo siedzieć w domu nie zamierzam. Póki co jest weekend i bawimy się :radosc1: grill i takie tam sprawy. Ciasto z wiśniami się będzie jutro robić i zakupy i w niedzielę grillujemy u nas. 

I my jutro oczekujemy normalnych i jakże miłych gości :) 
22 lipca 2022 20:36 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Bez repelentu w siedlisko komarów czy innych meszek? To sobie na Tobie pojadły :-) Mam nadzieję, że szwajcarski lekarz coś Ci już wypisał .
Do  imienia Emilia już się przekonałam. To chyba takie nasze babciowe , że chcemy coś może narzucić. Mąż tez mi powiedział, że niech młodzi decydują jak chcą, i ja tam palców ani nosa wtykać nie będę . 

Mojej kuzynki córka urodziła w poniedziałek i dała na imię Barbara. 
22 lipca 2022 21:21 / 7 osobom podoba się ten post
tina 100%

Bez repelentu w siedlisko komarów czy innych meszek? To sobie na Tobie pojadły :-) Mam nadzieję, że szwajcarski lekarz coś Ci już wypisał .

No wyobraź sobie że poszłam do lasu bez  wcześniejszego zabezpieczenia.Nigdy się mnie nie imiały komary, bąki,kleszcze czy inne .A tu nagle takie powodzenie.Vrrr
No cóż.

22 lipca 2022 22:42 / 6 osobom podoba się ten post
Anka1

No wyobraź sobie że poszłam do lasu bez  wcześniejszego zabezpieczenia.Nigdy się mnie nie imiały komary, bąki,kleszcze czy inne .A tu nagle takie powodzenie.Vrrr
No cóż.

Koniecznie zwracaj uwagę na takie znaki :)
23 lipca 2022 12:56 / 6 osobom podoba się ten post
tina 100%

Koniecznie zwracaj uwagę na takie znaki :)

Żadnych znaków dotyczących bzykòw do bzykania nie było.Tylko taki
23 lipca 2022 12:59 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim 
Padało dość mocno teraz się rozpogadza, więc po przerwie spacer z seniorem i pieskiem.Bzyki precz,bo zażądam odszkodowania,w końcu wypadek przy pracy 
Nie orzepracujcue się ta bardzo.
Pozdrawiam 
23 lipca 2022 15:23 / 7 osobom podoba się ten post
Do 13ej był upał, dalej jest. Troszkę popadało, ale super. Jutro baseeeeen w Czechach. I plum, plum, w basenowej necce.
Pozdrawiam i życzę Wam miłego odpoczynku , a tym co pracują... Wrzućcie na sobotni luzik 
23 lipca 2022 17:25 / 7 osobom podoba się ten post
Cześć :) Fajna pogoda dziś. Nie za gorąco, trochę chmur, ale nie pada w sam raz pogoda na grilla .
Luzik, a jak :) Nie warto wszystkiego planowac, bo potem ktoś na sali sądowej powie, że to było z premedytacją 
Dziś kupiłam zamówiony wcześniej miód u znajomych pszczelarzy. Klonowy i akacjowy. Lipowy będzie niedługo. Taki miodek nie ze sklepu, nawet bio-pachnie kwiatami , z których był zbierany pyłek . Pycha :)
Miałam dostawę ogórków- już zakiszone. Ładne są w tym roku. Przebierając znalazłam tylko jednego nieforemnego i zepsutego. Ten w zalewie się kąpał nie będzie :)
Sasiadki już są, panowie zaraz zawitają, jak tylko skonczą się bawić piłą spalinową .
Tak, że sobota pracowita, ale u siebie ,co sprawia radość .
Miłego wieczoru :) 
23 lipca 2022 17:27 / 3 osobom podoba się ten post
Anka1

Żadnych znaków dotyczących bzykòw do bzykania nie było.Tylko taki

Mnie ten znak się z komarem-kanibalem skojarzył, ale każdy odczytuje wg. własnej wyobraźni 
23 lipca 2022 20:11 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wieczór ?
Witam Wszystkich serdecznie i pozdrawiam równie serdecznie 
Wreszcie wróciłam do pracy 

23 lipca 2022 20:12 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Uważaj na kleszcze :-) Rok temu sam sobie po górskiej wędrówce w okolicy Freiburga musiałem usunąć sobie 4 kleszcze. Ale usunąłem definitywnie i jest ok.

Można usunąć niedefinitywnie ?
24 lipca 2022 07:59 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Jeszcze tylko 2 dni HURA
Dawno się tak nie cieszyłam na zjazd, jutro popołudniu  będzie zmienniczka a ja dziś pakowanko koferka Wtorek skoro świt, bladym świtem kierunek Pl