Powitajki przy kawie 73

14 lutego 2023 08:37 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Gusiu w Gtv to jest normą. Pierwsze godziny miałaś podane orientacyjne . Teraz ma już zaplanowana trasę ilość osób i dokładniejszą godzinę mógł ci podać. W Gtv jest tak że około 20-21 wszystkie busy zjeżdżają się w Kątach wrocławskich i tam przeważnie są przesiadki. Jest stacja paliw, WC sklep całodobowy i restauracja więc nikt nie marznie na dworze i nie czeka . Wszystko jest super zorganizowane . Nikt o nikim nie zapomni i dopóki przesiadki nie ma walizki są w aucie . Nikt z tobołami nie śmiga po sklepach. 
Możesz wsiadać już ostatnia i dlatego tak późno wyjeżdżasz. Szerokiej drogi. 

Dzięki, Dusiu. Mam nadzieję że ten późniejszy wyjazd, skróci moją "wędrówkę po kraju "
14 lutego 2023 08:48 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  udanego świętowania 
14 lutego 2023 09:39 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dziękuję ❤
Nie wiem czy się cieszyć ,bo dostałam smsa że dopiero o 15:55 bus podjedzie☹
Miał być o 10tej, pół dnia różnicy. Takie zawieszenie, bo robić specjalnie nie mam co. Jeszcze się na obiad gdzieś wybiorę bo lodówka wyczyszczona i kuchnia wysprzątana?

Mogłaś się spytać, gdzie przesiadka, bo z pewnością do Kątów nie dojedziecie. Albo bezpośrednio, albo przesiadka gdzieś na Świecku, z kierunków północnych ?
14 lutego 2023 10:01 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Mogłaś się spytać, gdzie przesiadka, bo z pewnością do Kątów nie dojedziecie. Albo bezpośrednio, albo przesiadka gdzieś na Świecku, z kierunków północnych ?

O też jest taka możliwość. Nie pomyślałam , że Gusia może jechać na północ. 
14 lutego 2023 10:10 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Szczerze mówiąc, jak już siedzę w busie, to mi wsio rawno gdzie będę się przesiadać?. Trasy przecież i tak nie zmienię 
Ostatnio,jak jechałam do Niemiec,  w Kołbaskowie się przesiadalam, wracając nie przesiadałam się wcale
14 lutego 2023 10:31 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

O też jest taka możliwość. Nie pomyślałam , że Gusia może jechać na północ. 

Bo od tej 16ej nie zdążyłaby dojechać, ale nie mniej i z Olsztyna też kiedyś babka jechał do Kątów. Maluda z Inowrocławia też tu jechała czy też wracała przez Kąty. Czasami i tak bywa. My z kierunku Twojego czy z południa zawsze mamy w Kątach przesiadki. Logiczne. 
14 lutego 2023 10:34 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Bo od tej 16ej nie zdążyłaby dojechać, ale nie mniej i z Olsztyna też kiedyś babka jechał do Kątów. Maluda z Inowrocławia też tu jechała czy też wracała przez Kąty. Czasami i tak bywa. My z kierunku Twojego czy z południa zawsze mamy w Kątach przesiadki. Logiczne. :-)

Nieważne gdzie i czy w ogóle jest przesiadka. Lubię gtv jeździć bo naprawdę mają zorganizowane wszystko i wiem że w kątach wrocławskich mogę się herbaty napić a i jak wracam często do domu to sobie robię zakupy pierwszej potrzeby do domu żeby mieć coś do jedzenia. Gruby żeby szczęśliwie dojechać i na czas. 
14 lutego 2023 10:35 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Bo od tej 16ej nie zdążyłaby dojechać, ale nie mniej i z Olsztyna też kiedyś babka jechał do Kątów. Maluda z Inowrocławia też tu jechała czy też wracała przez Kąty. Czasami i tak bywa. My z kierunku Twojego czy z południa zawsze mamy w Kątach przesiadki. Logiczne. :-)

Może tamta babka była z Olsztyna koło Częstochowy ?
14 lutego 2023 10:37 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Nieważne gdzie i czy w ogóle jest przesiadka. Lubię gtv jeździć bo naprawdę mają zorganizowane wszystko i wiem że w kątach wrocławskich mogę się herbaty napić a i jak wracam często do domu to sobie robię zakupy pierwszej potrzeby do domu żeby mieć coś do jedzenia. Gruby żeby szczęśliwie dojechać i na czas. 

Dokładnie tak. Przesiadki są zawsze na większych parkingach przy dużych stacjach benzynowych, gdzie można coś zjeść czy czegoś się napić 
14 lutego 2023 10:38 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Może tamta babka była z Olsztyna koło Częstochowy ?

Akurat jakieś Jaroty?
14 lutego 2023 10:50 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Akurat jakieś Jaroty?

Nie jakieś, jedna z nowszych i większych dzielnic Olsztyna 
Często bywam bo siostra tam mieszka a wcześniej też brat, zanim wyprowadził się na wieś ?
14 lutego 2023 10:54 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, życie towarzyskie na forum kwitnie s ja nie m czasu , żeby się włączyć . Taki rozkład dnia . Rano zawiozłam wnuczkę do szkoły ,obiad podszykowalam i idę granic po zimie mój niby ogródek 
Pogoda iście wiosenna, zdrówko dopisuje to trza brać się do roboty .
Wam życzę spokojnego dnia 
14 lutego 2023 11:11 / 4 osobom podoba się ten post
Jeszcze nie miałam telefonu odnośnie podjęcia pracy w opiece .Zatrudniają pierwsza opiekunkę więc w domu pewnie ustalają szczegóły .Dostałam tylko informacje jak nazywa się córka potencjalnej podopiecznej.Imie ma fajne ,żadna Hilda,.Gertruda, Hidegart  po prostu Monika ,Monia  ladnie 
14 lutego 2023 13:51 / 4 osobom podoba się ten post

Walentynkowa kawa i ciastko w czasie pauzy. Pogoda sprzyja kawusi na dworze. List wysłałem, polską Princessę kokosową też kupiłem sobie. 
Żona pdp była trzy godziny u swojego lekarza, zrobiłem swoje pranko, ogólnie spokój. I mało roboty. Poznałem drugą Polkę z Pflegedienst, która przywiozła leki Peterowi. Oni raz w tygodniu posortowane przywożą, a Ute dla siebie sama sortuje. 
14 lutego 2023 16:42 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Walentynkowa kawa i ciastko w czasie pauzy. Pogoda sprzyja kawusi na dworze. List wysłałem, polską Princessę kokosową też kupiłem sobie. 
Żona pdp była trzy godziny u swojego lekarza, zrobiłem swoje pranko, ogólnie spokój. I mało roboty. Poznałem drugą Polkę z Pflegedienst, która przywiozła leki Peterowi. Oni raz w tygodniu posortowane przywożą, a Ute dla siebie sama sortuje. 

Lecę do Ciebie na te ciacho i kawkę.  
Za dwa dni sobie porzadze. Wszak to będzie tłusty czwartek i paczki trza wcinać.