Powitajki przy kawie 73

08 marca 2023 14:04 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Może czeka na posłańca z kwiatami ? Lukę,ściągnij tu do nas Maludę:-). W Dniu Kobiet nie odmówi przecież mężczyźnie :-)

Oj nieładnie mnie tak z pauzy ściągać 
Maluda, Maluda, ho no tu
08 marca 2023 15:17 / 8 osobom podoba się ten post
No,jezdem i to do...1kwietnia i koniec dywagacji na ten temat.Cisnienie podwyzszyła mi Warta,bo przesłali mi jakiś link, którego nie mogę pobrać,z zawiadomieniem ,ile zapłacą z polisy za pobyt Piotra na Oiomie i w szpitalu.Poza tym czeka mnie za chwilę rozmowa z synem pdp.Powiedzial,ze mam być jutro w domu,bo przyjadą ze zmianą oleju i potrzebują klucza A ja mam jutro wolne i muszę mu to powiedzieć duzymi literami !!!I dzień dobry i milego Dnia Kobiet dla Koleżanek.
08 marca 2023 15:56 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

No,jezdem i to do...1kwietnia i koniec dywagacji na ten temat.Cisnienie podwyzszyła mi Warta,bo przesłali mi jakiś link, którego nie mogę pobrać,z zawiadomieniem ,ile zapłacą z polisy za pobyt Piotra na Oiomie i w szpitalu.Poza tym czeka mnie za chwilę rozmowa z synem pdp.Powiedzial,ze mam być jutro w domu,bo przyjadą ze zmianą oleju i potrzebują klucza A ja mam jutro wolne i muszę mu to powiedzieć duzymi literami !!!I dzień dobry i milego Dnia Kobiet dla Koleżanek.

08 marca 2023 16:23 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 

09 marca 2023 05:08 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek po bardzo stresujacej nocy.Dlaczego? Wczoraj zeszłam po 20tej na dół po kubek z kawą,wracam a tu w drzwiach od sypialni stoi Seniorka.Byla całkiem ubrana, nawet w buty na spacer i mówi mi-Guten morgen...Nosz,myślalam,że coś mnie trafi,bo schodząc nie zamknęłam całkiem barierek.A gdybym była minutę dłużej,a ona chciała by zejść?Normalnie z nerwów huknęłam i ab sofort zaciągnęłam Ją do łóżka.Pierwszy raz po takim czasie byla trochę agresywna.Napisałam do Syna o syt,ale oczywiście nic nie odpisał.Jeszcze tak miałam dwa naloty,ale już nie ubierała się.Teraz zabieram się za kawę,bo ledwo patrzałki mogę otworzyć.
09 marca 2023 05:29 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,widzę że Maluda już nie śpi,to i ja cichutko tutaj zaglądam. Maluda ledwo oczy otwiera,a ja prawie całą noc swoich nie zamknęłam. Dzisiaj jeszcze nie,ale jak tak dalej będzie to w piątek idę znów do lekarza. Żadne tabletki p.bólowe nie pomagają,tak samo jak smarowanie się żelem. Czy to może tak być ? Ile z tą rwą ktoś z Was się męczył? Jak babcia śpi spokojnie całą noc,to ja z dla odmiany łażę jak dusza pokutująca ,bo na stojąco czy przy chodzeniu mniej boli.
 Dobrego ,spokojnego dnia życzę 
09 marca 2023 05:38 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,widzę że Maluda już nie śpi,to i ja cichutko tutaj zaglądam. Maluda ledwo oczy otwiera,a ja prawie całą noc swoich nie zamknęłam:-(. Dzisiaj jeszcze nie,ale jak tak dalej będzie to w piątek idę znów do lekarza. Żadne tabletki p.bólowe nie pomagają,tak samo jak smarowanie się żelem. Czy to może tak być ? Ile z tą rwą ktoś z Was się męczył? Jak babcia śpi spokojnie całą noc,to ja z dla odmiany łażę jak dusza pokutująca ,bo na stojąco czy przy chodzeniu mniej boli.
 Dobrego ,spokojnego dnia życzę :angel3:

09 marca 2023 05:41 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,widzę że Maluda już nie śpi,to i ja cichutko tutaj zaglądam. Maluda ledwo oczy otwiera,a ja prawie całą noc swoich nie zamknęłam:-(. Dzisiaj jeszcze nie,ale jak tak dalej będzie to w piątek idę znów do lekarza. Żadne tabletki p.bólowe nie pomagają,tak samo jak smarowanie się żelem. Czy to może tak być ? Ile z tą rwą ktoś z Was się męczył? Jak babcia śpi spokojnie całą noc,to ja z dla odmiany łażę jak dusza pokutująca ,bo na stojąco czy przy chodzeniu mniej boli.

Gusia, bardzo Ci współczuję,bo wiem co to rwa kulszowa.Dopada mnie czesto i mnie pomaga tylko Ketonal i to maksymalnie 6,8godzin.Trzyma długo,a dla mnie lepiej jak leżę w pozycji embrionalnej.Zdrówka życzę a potem wizyty u dobrego neurologa i fizjoterapeuty.
09 marca 2023 05:44 / 6 osobom podoba się ten post
Witam.Ja już wyspana.Spokojnego dnia życzę nam wszystkim Gusiu pogoń tego drania/ rewę/Maluda SMS wyślę   z Polski 
09 marca 2023 05:52 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

Witam.Ja już wyspana.Spokojnego dnia życzę nam wszystkim :kwiatek dla ciebie:Gusiu pogoń tego drania/ rewę/:serce:Maluda SMS wyślę   z Polski :aniolki:

Bardzo dziękuję,Damessa ???☘️
09 marca 2023 06:28 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

3 lata temu złapała mnie rwa kulszowa na zleceniu. Na szczęście pod  koniec w ostatnim tygodniu. Też byłam na p bólowych i na maści żelu i termofor. Wyłam z bolu. Na szczęście corka babci była bardzo pomocna i nie nadwyrezalam się . Niestety tylko co przyjechałam do domu od razu do lekarza . Przez 14 dni brałam vit d w zastrzyku i diclac zastrzyki plus profilaktycznie dopisał mi silny lek p zapalny, którego nazwy nie pamiętam . Aha to była Doreta . Już mi się skończyła i też muszę dopisać sobie receptę bo w razie W .  Ketonal też jest ok ale ja mam akurat po nim biegunki. Dopiero po 3-4 zastrzykach poczułam jakąś tam ulgę . Teraz bez Urydynox ani rusz biorę go od tamtej pory. 
Obawiam się , że na samej maści p bólowej to Ty daleko nie zajedziesz. Rwa jest bardzo niebezpieczna. 
Zdrówka mimo to życzę. 
09 marca 2023 06:31 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Uzupełniam mój poprzedni wpis przeczytaj jeszcze raz. 
09 marca 2023 06:33 / 5 osobom podoba się ten post
Witam w czwartek.  Dziś syn seniorki z synowa do niedzieli lecą w jakiś interesach. Nie wnikam. Chyba że....jakby coś się wydarzyło mam kontakt do wnuka zostawiony i do paliativ station . Różnie może byc....
Wszystkim zdrówka i spokojnego dnia. 

09 marca 2023 06:37 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek po bardzo stresujacej nocy.Dlaczego? Wczoraj zeszłam po 20tej na dół po kubek z kawą,wracam a tu w drzwiach od sypialni stoi Seniorka.Byla całkiem ubrana, nawet w buty na spacer i mówi mi-Guten morgen...Nosz,myślalam,że coś mnie trafi,bo schodząc nie zamknęłam całkiem barierek.A gdybym była minutę dłużej,a ona chciała by zejść?Normalnie z nerwów huknęłam i ab sofort zaciągnęłam Ją do łóżka.Pierwszy raz po takim czasie byla trochę agresywna.Napisałam do Syna o syt,ale oczywiście nic nie odpisał.Jeszcze tak miałam dwa naloty,ale już nie ubierała się.Teraz zabieram się za kawę,bo ledwo patrzałki mogę otworzyć.

Obawiam się , że będzie jeszcze gorzej z seniorka. Widać , że choroba postępuje. Ja tak to miałam na zleceniu październik listopad. Straszne rzeczy już pod koniec babcia robiła nawet myka się w ubikacji własnymi ...nie będę pisać można się tylko domyśleć. Szkoda zdrowia 6 tygiyprxy takiej demencji że oczy i uszy trzeba mieć otwarte w zupełności wystarczy. Babcia napewno nie jest ustawiona Lekowo i dlatego stan się pogarsza. Wytrwałości życzę. Już połowa za Tobą/ mną też. U mnie pewnie się skróci ale póki co pracuje 
09 marca 2023 06:41 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry za oknem biało , gdzie ta wiosna ?
Dobrego dnia