A ja miałam taki dobry, pozytywny czas na obecnym zleceniu i ...oczywiście musiało dupnąć

, bo byłoby zbyt pięknie.
Firma z którą byłam na poprzednim zleceniu, gdzie w kwietniu przepracowałam jeszcze 6,5 dnia zamiast CHOĆ RAZ zachować się w porządku i wypłacić mi moje pieniądze, to poinformowała mnie dziś, że rodzina odmawia im wypłaty za te kilka dni w kwietniu...tylko, że...CO MNIE TO OBCHODZI? Moim pracodawcą jest polska agencja, nie rodzina niemiecka, to polski pracodawca mnie zatrudnił i to ON ma obowiązek mnie opłacić.
Być może niektórzy pamiętają horror jaki przeszłam na poprzednim zleceniu będąc zmuszoną do pracy z poważną kontuzją

, prosiłam firmę i ustnie i pisemnie WIELOKROTNIE, żeby mnie wcześniej ściągnęli, nie dość, że wtedy mieli mnie w dupie, to teraz wciągają mnie w ten horror jeszcze raz

i czytają mi bzdury, które rodzina niemiecka z poprzedniego zlecenia podała jako "powód", żeby nie zapłacić i oni traktują to też jako "powód", żeby mi nie wypłacić.
Tutaj opisałam wszystko bardziej szczegółowo:
https://www.opiekunki24.pl/forum/temat/3532/wygadaj-sie/poskarzyjki-41/page/25#902115Czy ktoś mi może podpowiedzieć, gdzie można oficjalnie zgłosić takiego pracodawcę, bo wiem, że są odpowiednie miejsca, które się tym zajmują.