Jak minął dzień 15

04 listopada 2025 09:16 / 1 osobie podoba się ten post
Kika67

Nic nie zmyślam, nikt nie pyta ,a ja nigdy nie mówię. 
Nieźle by mnie musiało porypać ,żeby informować rodzinę niemiecką u której jestem na chwilę o moich urodzinach i jeszcze mieć oczekiwania jakieś :smiech3:
Nie wierzę, że takie rzeczy się dzieją. Smutne. 

No dzieją się i aż mnie zatkało. Co komu do moich urodzin ? 
04 listopada 2025 09:23 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Ja też nic nie zmyślam nie informuje ale w moim profilu który otrzymuje rodzina jest data urodzin ..
Ja co prawda rzadko zmieniam miejsce pracy . 
Dla mnie to miły gest . Dostałam prezent , wino i kwiaty . I tak od lat .  I na urodziny PSP też jestem zapraszana . 
Nawet na urodziny syna  jak akurat tutaj jest . 
Dlanie to kwestia kultury  pracodawcy . 

Może coś innego jak Ty jesteś tam zadomowiona przez tyle lat ale czy inni którzy są przejazdem i na krótko muszą to ogłaszać po całej dzielnicy seniora? No chyba nie. Moja agencja nie mówi dokładnie mojej daty urodzenia tylko rocznik więc mogę sobie mówić co chce. Ludzie to są OBCY dla nas i to wszystko. A ja na miejscu Maludy bym się cieszyła, że mam niedzielę wolna. Są dzieci to niech się zajmują dziadkiem bo od tego są. Majątek na kto brać to niech trochę odciąża opiekunkę  a ja w tym czasie  leżę i pachnę. 
04 listopada 2025 09:53 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Może coś innego jak Ty jesteś tam zadomowiona przez tyle lat ale czy inni którzy są przejazdem i na krótko muszą to ogłaszać po całej dzielnicy seniora? No chyba nie. Moja agencja nie mówi dokładnie mojej daty urodzenia tylko rocznik więc mogę sobie mówić co chce. Ludzie to są OBCY dla nas i to wszystko. A ja na miejscu Maludy bym się cieszyła, że mam niedzielę wolna. Są dzieci to niech się zajmują dziadkiem bo od tego są. Majątek na kto brać to niech trochę odciąża opiekunkę  a ja w tym czasie  leżę i pachnę. :lulu:

No może masz rację, z tymi krótkimi zleceniami ? 

04 listopada 2025 10:30
dorotee

No może masz rację, z tymi krótkimi zleceniami ? 

Po mojemu mam rację. Co komu do tego jak chałupa nie jego. Jakbym chciała tak ich kochać tych seniorów to bym z nimi i święta obchodziła, płatek , jajeczko i te inne pierdoły. Mam swoją rodzine i dla nich się poświęcam a tym bardziej obchodzę urodziny i inne rocznice. 
04 listopada 2025 10:30 / 1 osobie podoba się ten post
Do wiadomości. Nie ogłaszałem mojej daty urodzin,bo mieli w profilu.Po prostu było mi tylko przykro.A to nie będzie mój wolny dzień, bo i tak miałabym te godziny wolnego.Wolny dzień wg uzgodnień mam w piątek i tego się trzymam.
04 listopada 2025 10:43
Maluda

Do wiadomości. Nie ogłaszałem mojej daty urodzin,bo mieli w profilu.Po prostu było mi tylko przykro.A to nie będzie mój wolny dzień, bo i tak miałabym te godziny wolnego.Wolny dzień wg uzgodnień mam w piątek i tego się trzymam.

Czy oni mają świadomość czy nie twojej daty urodzin to już inna kwestia. Oni nie są Tobie  nic winni. Ty tam pracujesz i oni Tobie płacą wypłatę. Tyle i aż tyle a czego Ty byś chciała to ich to pewnie gówno interesuje. Ty tam pracujesz i tylko tyle. Za kilka dni zamkniesz za sobą drzwi, bus odjedzie a oni zapomną , że jakas Beata tam była. Taka jest kolej rzeczy.
Ps. O mnie też zapomną tutaj a jedśli nawet wrócę w styczniu to dalej ich będę traktować jak obcych dla mnie ludzi, którym muszę pomoc i za to dostanę kasę. 
04 listopada 2025 12:14 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Ja też nic nie zmyślam nie informuje ale w moim profilu który otrzymuje rodzina jest data urodzin ..
Ja co prawda rzadko zmieniam miejsce pracy . 
Dla mnie to miły gest . Dostałam prezent , wino i kwiaty . I tak od lat .  I na urodziny PSP też jestem zapraszana . 
Nawet na urodziny syna  jak akurat tutaj jest . 
Dlanie to kwestia kultury  pracodawcy . 

Dokładnie tak to wygląda, wszystko zależy od człowieka .
Dziwne ,bo kiedyś widziałam mój profil i był wpisany tylko wiek ,daty urodzin w nim nie było .
Imprez rodzinnych unikam jak ognia ,aczkolwiek jeśli mnie ktoś zaprasza ,to zaproszenie zawsze przyjmuje ,tak moim zdaniem nakazuje dobry obyczaj i kultura  .Pewnie mnie by było przykro jak ja bym kogoś zaprosiła i by nie przyszedł .
Dużo by jeszcze w tym temacie można pisać ,dodam tylko ,że prezenty zawsze chętnie przyjmuję ,w myśl zasady jak dają to brać ,jak biją to uciekać