Zakupy

24 listopada 2013 22:24
A znacie może jakiś dobry i ładny zapach do szafy?
Odziedziczyłam po poprzedniczce szafę na nowym mieszkaniu i średnio podoba mi się w niej zapach...
24 listopada 2013 22:38 / 1 osobie podoba się ten post
Tali

Odziedziczyłam po poprzedniczce szafę na nowym mieszkaniu i średnio podoba mi się w niej zapach...

Ryzykowne pytanie ha ha o zapach  Zaraz poradza ci wode i mydlo hihi. Tak powaznie to zobacz na targach lub festynach w budkach gdzie sprzedaja miod i jego pochodne.Maja tam tez czasami woreczki zapachowe z ziolami.Moze sobie podpasuje
24 listopada 2013 22:40
kiedy tylko chcesz i ani kroku do tylu
24 listopada 2013 22:44 / 2 osobom podoba się ten post
Tali

Lawenda jest dość uniwersalna, niezbyt intensywna i odstrasza mole.
Fajny efekt daje też drewno sandałowe. Jedno i drugie kupisz w drogeriach.
24 listopada 2013 22:48
Zapach sandałowca jest składnikiem wielu dobrych, męskich perfum.
Bossa też.
25 listopada 2013 10:02
Drzewo sandałowe i cedrowe mają bardzo ładne zapachy fakt, ale mnie też się żle kojarzy lawenda i w nadmiarze nie znoszę jej zapachu
25 listopada 2013 10:07 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda jak dla mnie jest zbyt mdła.Poza cedrem i drzewem sandałowym/kupujemy do auta/ lubię też zapach piżmowy,ostrzejszy taki i wszystkie nuty cytrusowe choć cytrusów nie jem:)
25 listopada 2013 10:11 / 1 osobie podoba się ten post
Nuty cytrusów lubię w perfumach, wodach toaletowych zwłaszcza na lato.Wydają się takie świeże.
25 listopada 2013 10:24 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Lawenda jak dla mnie jest zbyt mdła.Poza cedrem i drzewem sandałowym/kupujemy do auta/ lubię też zapach piżmowy,ostrzejszy taki i wszystkie nuty cytrusowe choć cytrusów nie jem:)

Drzewo sandalowe ma cudowny zapach, a lawende mam w szafach, z wlasnego ogrodka. Tworzy taki klimat z dawnych lat. Pamietam szafy mojej babci, uwielbialam, jako dzieciak, buszowac, przymierzac kapelusze, korale ... I wlasnie ten zapach lawendy ... Wiesz, moja z ogrodu troche inaczej pachnie, niz te "sztuczne", zapach jest bardziej ostry i intensywny. 
A sie dzisiaj ciesze - paczki dotarly do domu, dywan ulozony i wlasnie sie moj slubny zastanawia, jak po nim chodzic, bo on taki ladny, jasny i szkoda ... I wez, kurcze, sie nie denerwuj, ale pozytywnie tym razem !
25 listopada 2013 10:40 / 1 osobie podoba się ten post
Tali

Ja kupuję w Rosmanie woreczki zapachowe papierowe,ładny zapach z napisem Paris,albo w DE kupuję takie pudełka okragle plastikowe wkleja się w szafie teraz mam zapach cytrusowy, rewelacja.
25 listopada 2013 11:05
emilia

Drzewo sandalowe ma cudowny zapach, a lawende mam w szafach, z wlasnego ogrodka. Tworzy taki klimat z dawnych lat. Pamietam szafy mojej babci, uwielbialam, jako dzieciak, buszowac, przymierzac kapelusze, korale ... I wlasnie ten zapach lawendy ... Wiesz, moja z ogrodu troche inaczej pachnie, niz te "sztuczne", zapach jest bardziej ostry i intensywny. 
A sie dzisiaj ciesze - paczki dotarly do domu, dywan ulozony i wlasnie sie moj slubny zastanawia, jak po nim chodzic, bo on taki ladny, jasny i szkoda ... I wez, kurcze, sie nie denerwuj, ale pozytywnie tym razem !

najlepiej dobrze nogi umyc przed kazdym wejściem na dywan:):):0 
25 listopada 2013 11:46 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

najlepiej dobrze nogi umyc przed kazdym wejściem na dywan:):):0 

No, niezly pomysl, zwykle dwa razy do roku myte ...
25 listopada 2013 12:04 / 1 osobie podoba się ten post
Nooo, tak sobie zartujemy, przecie !!!
A do dywanu - jeszcze najlepiej skarpetki prosto ze sklepu, takie, co jeszcze nie stoja ...
25 listopada 2013 12:24 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Nooo, tak sobie zartujemy, przecie !!!
A do dywanu - jeszcze najlepiej skarpetki prosto ze sklepu, takie, co jeszcze nie stoja ...

Powieś dywan na ścianie i po kłopocie:-DDD.
25 listopada 2013 12:49
misiekFfm

Powieś dywan na ścianie i po kłopocie:-DDD.

U nas kurna chata za wsia - sciana nie wytrzyma !!!
Na powaznie - faktycznie, wieszanie czegokolwiek na scianach, procz oprawionych plakatow - to ryzyko. Dom ma swoje lata, tynkow wewnetrznych nie mamy zamiaru klasc od nowa.