Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

02 lipca 2025 09:10
Szaleństwem byłoby stanie przy garach . Zjem coś na mieście albo i nie zjem 
Mam krokiety zamrożone to może przyjdzie ochota . Pod wieczór chłodnik zrobię  ze świeżym ogórkiem . 🍅 mam już swoje ( te koktajlowe ) i  ogóreczki małe na krzaczkach się zawiązały . Można żyć  

03 lipca 2025 10:05 / 1 osobie podoba się ten post
Widzę , że nie gotujecie . ?

Zostawiłam wczoraj wieczorem karkowke  .Będzie żyleta , bardzo ostre przyprawy . Przez pomyłkę rozmrozilam kapustę zasmażaną i trzeba ją  zjeść  . 
Będzie też ciasto drożdżowe z truskawkami .To ciasto robię bez problemów szybko i bez bałaganu w kuchni .Nadmiar kroje na porcje i zamrazakm .Ostatnie z rabarbarem tak zrobiłam i zostały już tylko wspomnienia po cieście.
03 lipca 2025 10:59 / 1 osobie podoba się ten post
No ja mam od wczoraj klopsiki w sosie koperkowo-śmietanowym plus maślanka.A gotuję sobie jeszcze na jutro rosół, a później będzie z tego zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami.Tak,że obiad na trzy dni mam już zaplanowany
03 lipca 2025 20:27 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Widzę , że nie gotujecie . ?

Zostawiłam wczoraj wieczorem karkowke  .Będzie żyleta , bardzo ostre przyprawy . Przez pomyłkę rozmrozilam kapustę zasmażaną i trzeba ją  zjeść  . 
Będzie też ciasto drożdżowe z truskawkami .To ciasto robię bez problemów szybko i bez bałaganu w kuchni .Nadmiar kroje na porcje i zamrazakm .Ostatnie z rabarbarem tak zrobiłam i zostały już tylko wspomnienia po cieście.

Siebie zacytuję .
Z tego plastra karkówki zostala taka ilość, że kot by się nie najadł 
Ja już nie wiem co to teraz jest z tym mięsem , kurczy się w  czasie obróbki . Żeby to była wołowina pomyślała bym, że to ze skurczybyka , ale to wieprzowina .
04 lipca 2025 11:34
Już kapustka pachnie  będzie bigosik i młode ziemniaczki z koperkiem . 
05 lipca 2025 12:33
Chłodnik z ogórkiem świeżym, sporo kopru i może jajeczko na twardo .Oczywiście zabiele śmietanka .Parę ziemniaczków malutkich i boczkowe skwareczki .
Myślę, że zjem około 17 tej , teraz zjadłam prawie pół kg czereśni i czuję sytość . 
06 lipca 2025 11:18
Grill z sąsiadami. Będzie łosoś, wołowina, jakieś tzatziki , dip chrzanowy, sałata .Sąsiadka jeszcze chce zrobić sałatkę z buraków , ale chyba jej jeszcze zejdzie bo zabiera się za to tak ....jednym zębem  
08 lipca 2025 10:43
Zaglądam i szukam pomysłu .
Dzień chłodniejszy więc i obiad może być bardziej pracochłonny .
Widzę, że nie gotujecie, muszę sama coś  obiadowego zmontowac . Gdzie ta  Ela- Mamuela że swoimi pomysłami ?