Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

01 sierpnia 2025 10:59 / 3 osobom podoba się ten post
Ja mam dzisiaj obiad jednogarnkowy .Choć mam zakaz gotowania bo to niby mam odpoczywać ,ale coś trza  robić .
Mięsko , cebulką , czosnek, trzy ziemniaczki, papryka , pomidor , cukinia . Przyprawy takie,  jakie tu się używa .Ja używam innych , to w domu .Tu robię inaczej .
01 sierpnia 2025 20:13 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś ziemniaczki z wody, kalafior gotowany, łosoś pieczony z koperkiem w folii i sos koperkowy 
03 sierpnia 2025 07:14 / 2 osobom podoba się ten post
Wczoraj na szybko usmażyłam jajecznicę na maślaczkach
03 sierpnia 2025 08:59 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś robię gulasz z wieprzowiny ,ziemniaczki i sałata lodowa z dressingiem 
03 sierpnia 2025 10:05 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaki, kotlety z piersi kurczaka i marchewka z groszkiem. Dla siebie dodatkowo mizeria że szczypiorkiem bo mój senior nie je ogórków. 
04 sierpnia 2025 11:22 / 3 osobom podoba się ten post
Naleśniki. Senior z dżemem ja z twarożkiem na słodko. 
06 sierpnia 2025 12:22 / 4 osobom podoba się ten post
Dziś mam wolny dzień eięc zjem zupę pomidorową od wczoraj  
06 sierpnia 2025 12:35 / 4 osobom podoba się ten post
Robię porządki w lodówce u córki ,ostatnie dni gotowałam z tego,co w niej znalazłam . Lista zakupów zrobiona ,jak córka skończy pracę ,to pojedziemy na zakupy. Niestety,tutaj bez auta ani rusz,a ja do auta za kierownicą po lewej stronie na pewno nie usiądę . Dzisiaj będzie zupa z porów,bo aż trzy sztuki w lodówce leżakują . Mamy polski twarożek ,zrobię jeszcze kluski leniwe . Na słodko,z masełkiem i cukrem .
06 sierpnia 2025 12:47 / 3 osobom podoba się ten post
Zuza kalafiorowa z ziemniakami i do tego wmiksowane dwie rolady wołowe .
Już mi te zblendowane jedzienie uszami wychodzi 
Po nocach śnię o kiełbasie i karkówce z grilla 
Muszę jednak przyznać, że te zupki pożywne są i to bardzo więc moja pdp głodna nie chodzi i ja też .
06 sierpnia 2025 13:47 / 4 osobom podoba się ten post
Ja dziś ugotowałam od razu na jutro: ziemniaczki, sos koperkowy, nugetsy i pieczarki
06 sierpnia 2025 14:15 / 4 osobom podoba się ten post
Gulasz , szpecle i mizeria. 
06 sierpnia 2025 20:24 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś na obiad był grzybowy Stroganoff ze świeżym tymiankiem. Zapytałam gospodyni co to za grzyby - prawdziwki. Już tegoroczne. 
Do tego risotto. 
07 sierpnia 2025 12:10 / 2 osobom podoba się ten post
Pożywna zupa plus dorsz , dla Margaretki zmiksowana ryba . Może coś zje ? 
Kilka co Ty gotujesz Twojej PSP, też kiepsko je ?
Margaretka ew ciasto , śmietaną , jajka , teraz robię gofry z gotowanym kurcAkiem , pije kawę zbożowa i jogurt.  I elektrolity. 
Jeszcze kanapki z metką .  
No i mnie lubi czasami ugryźć 😊
07 sierpnia 2025 13:58 / 3 osobom podoba się ten post
Ja ugotowałam zupę jarzynową i to nam wystarcza, pdp na.chwaliła że dobra zupa. Przecież to same witaminy i jak jest gęściejsza to b.pożywna.
08 sierpnia 2025 08:41 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj mam  zupę pomidorową z wczorajszego obiadu z ryżem , placki ziemniaczane z maczanką  dorobię .
Pojadę dziś do lasu zobaczę czy mnie tam nie ma . Słyszę, że grzybki są, a ja jeszcze nie zużyłam ubiegłorocznych .
Mięsa drobiowego i wieprzowiny dalej nie mogę jeść , choć rosołek mi smakuje a kiełbaska z dzika  mi jakiś wchodzi i bez sensacji  .Nie wiem tylko czy sobie wmowilam, że mięso jest be czy organizm nie potrzebuje tego . A może duch wojownika we mnie osłabł.