Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

20 sierpnia 2025 12:57 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Używam często nawet nie przypuszczałam, że lód tylko do drinków służy .Ale to kobyla ,ja mam kuchnie duża,  wolna tzn.bez drzwi i jednej ściany. Miejsca dość .

No właśnie ,ze względu na "kobyle" rozmiary i brak miejsca,zrezygnowałam z zakupu.
A dzisiaj zapodam sobie zupę pomidorową . Tę ze słoika,z pieczonych pomidorów ,której to nawekowalam a część zamroziłam przed wyjazdem. I odmrażam też naleśniki z serem. Jak dobrze mieć takie zapasy w domowej spiżarni ,otwierasz i masz 
21 sierpnia 2025 07:37 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś zrobię pdp ziemniaki kotleciki weganskie i sałatę, a ja chce sobie odpuścić  dzis jedzenie trzymajcie kciuki żeby sie udalo
21 sierpnia 2025 10:45 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa pomidorowa 
21 sierpnia 2025 12:50 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Jako jedyna :-) szukam sposobu na pozbycie się nalepek , które wnuczka ze szczególną starannością umieściła na drzwiach . Macie może jakieś metody , będę wdzięczna :bravo:

Mleczko najlepiej pochować do jakiegoś pudełeczka,przecież to sá pamiątki od wnusi.To jest moja propozycja bo ja też tak mam co gdzieś wyjeżdżają to kupują magnezu dla babci i dziadka 
21 sierpnia 2025 14:42 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Jako jedyna :-) szukam sposobu na pozbycie się nalepek , które wnuczka ze szczególną starannością umieściła na drzwiach . Macie może jakieś metody , będę wdzięczna :bravo:

Oj,znam ten ból . Na szczęście na lodówce mam tylko magnesy,za to z ramy łóżka ,z drzwi łazienkowych bardzo długooo się ich pozbywałam.  W mało widocznym miejscu spróbowałam zmywaczem do paznokci,ale od razu zauważyłam ,że i lakier z mebla schodzi . Po prostu moczyłam ciepłą wodą z płynem do naczyń,pocierałam lekko miękką gąbką i w końcu pozbyłam sie tych ozdób. Ale czasu zajęło mi to bardzo dużo...
21 sierpnia 2025 16:30 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Mleczko najlepiej pochować do jakiegoś pudełeczka,przecież to sá pamiątki od wnusi:-).To jest moja propozycja bo ja też tak mam co gdzieś wyjeżdżają to kupują magnezu dla babci i dziadka :hihi:

To są naklejki z diabelskim  klejem .Próbuje coś robić z tą ozdoba . Trzeba mieć anielska cierpliwość .
21 sierpnia 2025 16:32 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Oj,znam ten ból :-). Na szczęście na lodówce mam tylko magnesy,za to z ramy łóżka ,z drzwi łazienkowych bardzo długooo się ich pozbywałam.  W mało widocznym miejscu spróbowałam zmywaczem do paznokci,ale od razu zauważyłam ,że i lakier z mebla schodzi :-(. Po prostu moczyłam ciepłą wodą z płynem do naczyń,pocierałam lekko miękką gąbką i w końcu pozbyłam sie tych ozdób. Ale czasu zajęło mi to bardzo dużo...

Zabawie się w Dobromira może coś zaskutkuje .Już moczylam i chyba że złości ja szybciej zejdę 
22 sierpnia 2025 17:50 / 2 osobom podoba się ten post
Nie miałam czasu na gotowanie więc żelazny zapas ruszyłam .
Zjadłam dwa krokiety z kapustą kiszoną i grzybami leśnymi 
Popilam barszczem  czerwonym z torebki. Podniósł smak świeżym czosnkiem i ziołami 
 Teraz leżakuje .
22 sierpnia 2025 18:09 / 2 osobom podoba się ten post
Ugotowalam sobie zupę pomidorowa. Tylko sobie. Tutaj ja przygotowuję śniadania i kolacje . Oni obiady mają z kateringu. Mnie też pytali czy chce . Mam swoją kuchnię super wyposażona więc będę gotować sobie sama. Zakupy mam uzupełnione wiec mam co jeść. Pierwszy raz mam taką opcję ale nawet ok . Nie muszę jeść tego co oni i głowic się co gotować a że sa wege więc miałabym problem szczerze mówiąc. 
23 sierpnia 2025 10:33 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś zrobię pdp placki ziemniaczane z musem jabłkowym A sobie zielona fasolkę muszę jeść  dużo zielonych warzyw żeby mi żelazo podskoczyło jakbym juz byla mało ciężka to jeszcze kaza żelazo zwiększyć 

23 sierpnia 2025 12:02 / 2 osobom podoba się ten post
Został mi makaron z wczoraj wiec dziś zrobiłam go ze słoninka i serem twarogiem. Mniam. 😋😋😋
23 sierpnia 2025 15:00 / 3 osobom podoba się ten post
Ugotowałam zupę ryżowa .Tak mnie naszły wspomnienia czasu przeszłego . Bardzo smaczna oczywiście z zielenina 

Teraz zabiorę się za schabowego z tłuczonymi ziemniakami i mizeria z ogórków.
Pomidory.tarasowe , ogórki tarasowe , cebulką tarasowa 
Czekam jeszcze na cukinię, już kwitnie tylko.nie widać zalążków owoców , pewnie jakaś bezpłciowa mi się trafiła .
24 sierpnia 2025 06:52 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj sobie zrobię pierś z kurczaka kotleciki, ziemniaki i fasolka szparagowa. 
24 sierpnia 2025 08:42 / 2 osobom podoba się ten post
To ja podkrece ta pierś z kurczaka 

Dostałam od znajomych kuraka nie wiem jakiej płci.bo był już na golasa  To monstrum ok 4 kg ponoć jakąś specjalna mięsna rasa. Część zaprawiona na dziś w lodówce,większą część zamrożona .Rosół już pachnie w domu , bo lubię taki pyrkajscy a nie gotowany na szybko .
Zapach mięsa prawdziwego obłędny , nie to co z marketu tych bladych kurcząt . Pewnie dzisiaj zjem mięsko , na to się zanosi 

24 sierpnia 2025 11:10 / 1 osobie podoba się ten post
Wcale nie niedzielne , u nas . Ale zostały się śledzie z piątku , ziemniaki w mundurkach i sałatkę jabłko , cebula , ogórek i jogurt . Dla mnie w kosteczkę , tartę dla Margaretki 😊