Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

16 sierpnia 2025 08:31 / 3 osobom podoba się ten post
Gulasz wołowy z kasza jęczmienna i mizeria z ogórka z koperkiem 

Wcześnie dopóki jest czym oddychać zrobiłam z grubsza a teraz tylko rozprawie .
Nie wiem czy będę jadła , w taki upał utrzymuje się głównie woda .Taniej 😄 i zdrowiej 

16 sierpnia 2025 09:29 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś zrobię placki ziemniaczane z musem jabłkowy dla pdpA dla mnie z cukini bez musu
17 sierpnia 2025 09:54 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś zrobię pieczone ziemniaczki, sznycel weganski i salata może jeszcze budzyn dla seniorki
17 sierpnia 2025 10:52 / 3 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj ulubione danie z takich całodniowych 😉, ryż na mleku z komponentów , maselkuem i cynamonem 
Ja brokuły z selerem.
18 sierpnia 2025 11:21 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś obiad na miejscu w Puławach bo mam dużo spraw do załatwienia. 
18 sierpnia 2025 11:51 / 3 osobom podoba się ten post
Zupa krem z cukinii i papryki. Kotlety ziemniaczane z sosem jogurtowo-czosnkowo-koperkowym i sałata . 
18 sierpnia 2025 12:06 / 4 osobom podoba się ten post
I mnie proza. 🍽️ wczorajszy obiad dojem  przecież nie wywalę . Zrobiłam sporo lodu to sobie shaker wypróbuję .
18 sierpnia 2025 15:03 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

I mnie proza. 🍽️ wczorajszy obiad dojem :mniam: przecież nie wywalę . Zrobiłam sporo lodu to sobie shaker wypróbuję .

Masz kostkarkę? Bratowa kupiła sobie w ubiegłym roku,bardzo podoba mi się ten gadżet i już myślałam o zakupie,ale miejsca nie mam za dużo i,pomyślałam sobie,jak często będę jej używała ?
18 sierpnia 2025 17:22 / 2 osobom podoba się ten post
Ja dziś tylko upiekłam sobie ziemniaki w stylu frytek lubię je są dobrze przyprawione
18 sierpnia 2025 19:24 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

I mnie proza. 🍽️ wczorajszy obiad dojem :mniam: przecież nie wywalę . Zrobiłam sporo lodu to sobie shaker wypróbuję .

Pewnie masz lodówkę z kostkarką . 
19 sierpnia 2025 10:27 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie od wczoraj zupka jarzynowa i pdp z dodatkiem kiełbasy białej.
20 sierpnia 2025 06:15 / 1 osobie podoba się ten post
Mam w planie kaszankę z cebulką parę ziemniaczków i surówką z kiszonej kapusty . Kapustę zakisilam sama,dałam sporo marchewki i wyszła nawet, nawet .
Wczoraj zrobiłam słodzik do herbaty ,która jako jedyny napój pije słodka .  Cytryny+ imbir + goździki + miód . Musi parę dni postać w ciepłym aż cytryna trochę z fermentuje 
 Potem do lodówki . Pychota.
20 sierpnia 2025 06:19 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Pewnie masz lodówkę z kostkarką . 

Jako jedyna  szukam sposobu na pozbycie się nalepek , które wnuczka ze szczególną starannością umieściła na drzwiach . Macie może jakieś metody , będę wdzięczna 
20 sierpnia 2025 06:22 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Masz kostkarkę? Bratowa kupiła sobie w ubiegłym roku,bardzo podoba mi się ten gadżet i już myślałam o zakupie,ale miejsca nie mam za dużo i,pomyślałam sobie,jak często będę jej używała ?:oczko:

Używam często nawet nie przypuszczałam, że lód tylko do drinków służy .Ale to kobyla ,ja mam kuchnie duża,  wolna tzn.bez drzwi i jednej ściany. Miejsca dość .
20 sierpnia 2025 12:35 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie dziś kartofelsalat +jajko sądzone,+sałatka z papryki dla pdp budyn