Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

08 sierpnia 2025 14:22 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś ok aj nic nie hot ok wałam bo mam wolny dzień do 17,00. Zjadłam sobie ugrzaną kiełbaskę (coś jak frankfurterki ) z bułką. Byłam w Netto 2,7km. I z powrotem z zakupami małymi ale umęczyłam się jak pies 🐶 i teraz muszę odpocząć  do 17,00 mam czas  
10 sierpnia 2025 11:06
Frytki, ryba i sałata lodowa z sosem winegret. Ugotowalam trochę też leczo bo mi się papryką i cukinią w lodówce płatała. Sprzątanie zamrażarki bo tamta pani nie lubi po kimś dojadać . Akurat mam tyle mrożonek , że mi do soboty włącznie starczy. Swoje ma pozamrażane w pojemnikach więc jak wróci  niech dojada. 
10 sierpnia 2025 11:21 / 2 osobom podoba się ten post
Zakisilam kapustę i dzisiaj będzie kapuśniaczek na wołowince i pierogi ruskie .Pierogi przywiozłam z pobytu w gościach  muszę je zjeść .Nie narzekam , bo ruskie to moje ulubione z maślanka ( pochodne od mleczka) z lodówki z posiekanym koperkiem . 
10 sierpnia 2025 14:39 / 2 osobom podoba się ten post
Pyszny rosół wołowy 
11 sierpnia 2025 06:30 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś spaghetti bolognese bo mam mięso mielone zamrożone. Smacznego 😋 😋 😋 
11 sierpnia 2025 07:27 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

U mnie dokładnie to samo :) 
11 sierpnia 2025 08:53 / 3 osobom podoba się ten post
Ja mam mielone od wczoraj i kalafiora trochę zostało dołoże czerwoną kapustę że słoika. Mam więc dziś trochę więcej czasu dla siebie 
12 sierpnia 2025 13:28 / 2 osobom podoba się ten post
Pomidorowa ze świeżych pomidorów z makaronem orzo,bo to ulubiony mojego wnuka. Ja wolę taki rosołowy ,ale z tym też zjem. Ziemniaki z koperkiem,kalafior z masłem i parmezanem i jajko sadzone. Bruno i tak zje pewnie tylko kalafiora . Nie można o Nim powiedzieć ,że niejadek czy wybredny,najchętniej je ciągle to samo ,to,co dostają w szkole na lunch-makarony z różnymi sosami,lasagne,pieczone warzywa z dipami. Na szczęście lubi zupy a wszystkie "moje "zajada aż miło patrzeć 
12 sierpnia 2025 16:52 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa marchewkowe  krem 
12 sierpnia 2025 19:51 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Jutro to zrobię. Dzięki za pomysł 
13 sierpnia 2025 13:39 / 3 osobom podoba się ten post
CErwona kapusta z Iglo była😊
13 sierpnia 2025 14:37 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa pieczarkowa odmrażana. 
Wyjadam swoje zapasy. 😁
13 sierpnia 2025 15:14 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj bez gotowania. Bruno ma lunch w szkole,a ja sobie i córce zrobiłam solidne,drugie śniadanie. Duża grzanka z włoskiego chleba,na to pesto zrobione przeze mnie,plastry avocado,przykryłam jajkiem w koszulce i posypałam szczypiorkiem. No qrcze,toż to prawie obiad !. Gorąco,jeść się nie chce. Za godzinę odbierzemy młodego ze szkoły pojedziemy do...McDonalda . Pierwszy dzień szkoły ,babcia obiecała,słowa dotrzymać trzeba 
13 sierpnia 2025 16:29 / 3 osobom podoba się ten post
Jutro cannelloni robię bez mięsa z warzywami . Sos pomidorowy z bazylią. 
Dzisiaj przygotuje chłodnik z botwinki ze świeżym ogórkiem i koperkiem . Tak rzadki do popicia .
13 sierpnia 2025 17:38 / 2 osobom podoba się ten post
Racuchy z jabłkami, z dżemem brzoskwiniowym.