Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

13 września 2025 17:36 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Przerwałam krzątaninę :-) bo sobie przypomniałam, co miałam Ci napisać . Na YouTube jest nowy program kulinarny , wpisz Delikatesy Paweł Lotoch Live . To dopiero trzeci czy czwarty odcinek .Włącz sobie, na stówę Ciebie zainteresuje .  
I lete do kuchni :-):-):-) .

Dziękuję. Lubię programy i blogi kulinarne 
Z niemieckich podoba mi się blog Emmi kocht einfach. Takie normalne jedzenie i wszystko szczegółowo opisane. Zajrzyj,ot tak,z ciekawości 
14 września 2025 07:16 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dziękuję. Lubię programy i blogi kulinarne :aniolki:
Z niemieckich podoba mi się blog Emmi kocht einfach. Takie normalne jedzenie i wszystko szczegółowo opisane. Zajrzyj,ot tak,z ciekawości :oczko:

Gusiu , ja jej przepisy wysyłam 
14 września 2025 07:21 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Przerwałam krzątaninę :-) bo sobie przypomniałam, co miałam Ci napisać . Na YouTube jest nowy program kulinarny , wpisz Delikatesy Paweł Lotoch Live . To dopiero trzeci czy czwarty odcinek .Włącz sobie, na stówę Ciebie zainteresuje .  
I lete do kuchni :-):-):-) .

Paweł Loroch .  Przepraszam Pana Pawełka za zniekształcenie nazwiska ........niezamierzone .
14 września 2025 07:22
Mleczko

Gusiu , ja jej przepisy wysyłam :-):-):-)

14 września 2025 07:23
Mleczko

Gusiu , ja jej przepisy wysyłam :-):-):-)

Ty jedna rozumiesz moje żarty .reszta się oburza 
14 września 2025 07:23
Mleczko

Paweł Loroch .  Przepraszam Pana Pawełka za zniekształcenie nazwiska ........niezamierzone .

Tak ,znalazłam . Wpisałam Lotoch a wyskoczył Loroch 
14 września 2025 07:25
Gusia29

Tak ,znalazłam :-). Wpisałam Lotoch a wyskoczył Loroch :oczko:

Co za kultura języka , elokwencja 
14 września 2025 08:28 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa strogonow. Mniam. 😋
14 września 2025 08:53 / 1 osobie podoba się ten post
Niedziela wolna od gotowania Wybiorę sobie coś z karty w restoranie 
Lokalizacja niespodzianka,ale senior rezerwacji wczoraj nie robił,to chyba jakaś niespecjalnie oblegana 
14 września 2025 10:52 / 2 osobom podoba się ten post
Przepyszny rosół z trzech mies , byłam u Turka , do tego Lane kluseczki  i marchewki z pietruszką 
14 września 2025 20:37
dorotee

Przepyszny rosół z trzech mies , byłam u Turka , do tego Lane kluseczki :-) i marchewki z pietruszką :gotowanie:

Tutaj też blisko mam "Turka", ale mięsa nigdy u niego nie kupowałam . Co kupiłaś na ten rosół?
14 września 2025 22:00 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Tutaj też blisko mam "Turka", ale mięsa nigdy u niego nie kupowałam . Co kupiłaś na ten rosół?

Kawałek młodej  baraniny , kość wołowa że szpikiem i kurę. Trochę mi mięsa szkoda bo Margaretka mało je , ja też . Jutro gofry zrobię z mięskiem. 
Mięso to ja już tylko u Turka kupuję ..Edeka też ma dobre . Ale wolę tam . 
15 września 2025 12:46
dorotee

Kawałek młodej  baraniny , kość wołowa że szpikiem i kurę. Trochę mi mięsa szkoda bo Margaretka mało je , ja też . Jutro gofry zrobię z mięskiem. 
Mięso to ja już tylko u Turka kupuję ..Edeka też ma dobre . Ale wolę tam . 

Dzięki . Ja baraniny raczej nie kupię,nie lubię . Podopiecznych nawet nie pytam,jeszcze zechcą coś na baraninie i będę musiała sobie osobno gotować 
U mnie dzisiaj zupa z soczewicy. Ale nie krem,tylko taka z ziemniakami,marchewką,trochę ziół,trochę imbiru,dorzuciłam pokrojone w plasterki i podrumienione na patelni mettenden,dużo świeżej kolendry.
W poniedziałki,po obfitym i nie zawsze zdrowym niedzielnym obiedzie w restauracji,królują tutaj zupy różniste
15 września 2025 16:58 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dzięki :aniolki:. Ja baraniny raczej nie kupię,nie lubię . Podopiecznych nawet nie pytam,jeszcze zechcą coś na baraninie i będę musiała sobie osobno gotować :lol1:
U mnie dzisiaj zupa z soczewicy. Ale nie krem,tylko taka z ziemniakami,marchewką,trochę ziół,trochę imbiru,dorzuciłam pokrojone w plasterki i podrumienione na patelni mettenden,dużo świeżej kolendry.
W poniedziałki,po obfitym i nie zawsze zdrowym niedzielnym obiedzie w restauracji,królują tutaj zupy różniste:-)

Ja się na baranku wychowalam taka prosta pieczeń, doznanie . Tylko teraz tak mięska nie jadam dużo .
A zupę z soczewicy zrobię jutro , Twoja  ale krem  Margaretka lubi kremy . Tylko bez kolendry , dużo dużo pietruchy 
15 września 2025 17:18
dorotee

Ja się na baranku wychowalam:-) taka prosta pieczeń, doznanie . Tylko teraz tak mięska nie jadam dużo .
A zupę z soczewicy zrobię jutro , Twoja  ale krem :-) Margaretka lubi kremy . Tylko bez kolendry , dużo dużo pietruchy :-)

Ja też lubię zupy kremy,pdp też ,ale wyczytałam w internecie,że soczewica jest dobra dla cukrzyków (podopieczna),ale w zblendowanej  wzrasta indeks glikemiczny.