Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

18 września 2025 11:02 / 2 osobom podoba się ten post
Odmroziłam bigos który kiedyś ugotowałam ,muszę wyjadać moje mrożonki bo nie zostawię dla zmienniczki.Wiem że nie wszystkie chcą wyjadać po innej.Każda ma swoje smaki.
18 września 2025 15:20 / 2 osobom podoba się ten post
Kilka medalionów z piersi kurczaka i jeden sznycel z indyka zalegały mi w lodówce i zamrażarce. Zrobiłam je w sosie paprykowym,z szalotkami i odrobiną śmietany. Do tego ryż jaśminowy . No i sałata lodowa z drobniutko pokrojoną czerwoną cebulą i mandarynkami z jogurtowym dressingiem.
19 września 2025 09:49 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa ziemniaczana i wkroilam dwa kotlety mielone sprzed wczoraj. 
19 września 2025 09:59 / 2 osobom podoba się ten post
Nic nie gotuję mam bigos od wczoraj a pdp jest w przedszkolu Muszę trochę posprzątać przynajmniej nie plącze mi się nikt pod nogami  Spokojnie pomalutku z odpoczynkami  😄 a potem sobie odpocznę mam czas na wszystko 😉
19 września 2025 11:51 / 1 osobie podoba się ten post
Spaghetti bolognese. Dużo parmezanu i świeżej bazylii
W poniedziałki,wtorki i piątki gotuję to,co można odgrzać i też dobrze smakuje. Syn podopiecznych przychodzi na obiady w te dni,ale dopiero około 17-tej. Sam sobie nakłada,podgrzewa i sprząta po sobie 
19 września 2025 14:39 / 2 osobom podoba się ten post
U nas tradycyjnie ryba ,  kalafior Margaretka , ja surówka z kiszonej kapusty polskiej 
20 września 2025 08:58 / 2 osobom podoba się ten post
Cannelloni w sosie pomidorowym 
Jutro będzie mięsko z dzika. Jeszcze muszę je  zaprawić a nie mam jałowca . Podjadę i kupię , auto mam pod domem .Będzie git 
20 września 2025 10:04 / 2 osobom podoba się ten post
Ja też robię rybkę i surówkę z kiszonej kapusty ale bez marchewki 🥕 bo nie ma, trzeba kombinować jestem ciekawa czy będzie dobra.Robi się to co jest.
20 września 2025 10:15 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów,taka gęsta jak krem,zrobię do niej grzanki. Kotlety ryżowo-jajeczne,sałata .
20 września 2025 11:05 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj robię sok pomidorowy w termomiksie  przepis gotowy . Dokupiłem imbir, tabasco i bazylię . Zrobię taki żeby był do Krwawej Mery . Kiedyś trzeba zejść na zlą drogę dopóki mogę 
20 września 2025 12:25 / 3 osobom podoba się ten post
Placki ziemniaczane z musem jabłkowym, twarożkiem i cukrem 
20 września 2025 13:06 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzisiaj robię sok pomidorowy w termomiksie :-) przepis gotowy . Dokupiłem imbir, tabasco i bazylię . Zrobię taki żeby był do Krwawej Mery . Kiedyś trzeba zejść na zlą drogę dopóki mogę :-):-)

Trzeba, swieże pomidory, seler , marcheweczka. Chodzę codziennie po takich ścieżkach. Sąsiadkę widzę to nieco gryzie, ale niech mnie w zadek pocałuje 
20 września 2025 13:07 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Placki ziemniaczane z musem jabłkowym, twarożkiem i cukrem :gotowanie:

U mnie też coś w plackatym sensie, ale to będzie enchilada z wołowiną i warzywami. 
21 września 2025 10:22 / 1 osobie podoba się ten post
Podebralam Tinie trochę wołowiny i mamy zupę gulaszową 
21 września 2025 10:23 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Trzeba, swieże pomidory, seler , marcheweczka. Chodzę codziennie po takich ścieżkach. Sąsiadkę widzę to nieco gryzie, ale niech mnie w zadek pocałuje :lol2:

Ten sok z termomiksu  to fajowa sprawa  . Słoiczki wyglądają jak w aptece. Ani pesteczki , konsystencja super . Imbir i tabasco podrasowalo . Polecam , nie musiałam pasteryzować . 
Co raz częściej korzystamy z tego ustrojstwa , ono jest bardzo zmyślne.