Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

21 września 2025 10:28 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Ten sok z termomiksu :-) to fajowa sprawa  . Słoiczki wyglądają jak w aptece. Ani pesteczki , konsystencja super . Imbir i tabasco podrasowalo . Polecam , nie musiałam pasteryzować . 
Co raz częściej korzystamy z tego ustrojstwa , ono jest bardzo zmyślne.

Znów kliknelam dwa razy 
🍅🌶️
21 września 2025 10:38 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj odmroziłam kotlety mielone co kiedyś zrobiłam i tylko na patelkę,ugotować ziemniaki a surówka jest od wczoraj z kiszonej kapusty,znalazłam marchewkę zamrożoną to dodałam,dziś nie mam czasu się bawić  w gotowanie,pościel trzeba zmienić zmienniczce,spakować na sicher i czekać na zmienniczkę.Ma być ok 16-17 to jeszcze sporo czasu.W przerwie odświeżyć się i jeszcze popołudniowe ciacho (kawy już nie piję) co by nie latać do kibelka  i jeszcze kolacja .
21 września 2025 11:12 / 1 osobie podoba się ten post
Żeberka duszone w kapuście kiszonej plus ziemniaki tłuczone. 
21 września 2025 11:14 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ten sok z termomiksu :-) to fajowa sprawa  . Słoiczki wyglądają jak w aptece. Ani pesteczki , konsystencja super . Imbir i tabasco podrasowalo . Polecam , nie musiałam pasteryzować . 

Kocham pomidory,kupuję po kilka kilogramów i godziny mi zabiera,zanim się z nimi uporam. Za każdym razem obrać 3-5 kg,rozgotować lub upiec,przecierać,kupa roboty. Coraz większej ochoty nabieram na zakup tego ustrojstwa 
21 września 2025 11:23 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Dzisiaj odmroziłam kotlety mielone co kiedyś zrobiłam i tylko na patelkę,ugotować ziemniaki a surówka jest od wczoraj z kiszonej kapusty,znalazłam marchewkę zamrożoną to dodałam,dziś nie mam czasu się bawić :-( w gotowanie,pościel trzeba zmienić zmienniczce,spakować na sicher i czekać na zmienniczkę.Ma być ok 16-17 to jeszcze sporo czasu.W przerwie odświeżyć się i jeszcze popołudniowe ciacho (kawy już nie piję) co by nie latać do kibelka :lol3: i jeszcze kolacja .

Czyli tak naprawdę cały dzień pracujesz a i kolacje pewnie zrobisz więc mnie zawsze zastanawia dlaczego dzień wyjazdu płacimy jest tylko w połowie jak często pracujemy cały dzień. ?
21 września 2025 11:45 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Podebralam Tinie trochę wołowiny i mamy zupę gulaszową :gotowanie:

A mielonych nie chcesz? Wczoraj też robiłam, chyba musze im zrobic reklame, żeby poszły, bo niedobre Najwyzej zamrożę :)

A dziś już sie golonka piecze, z wywaru zrobie zupę - może krupnik, a i jest życzenie na ciasto . Jeszcze nie wiem jakie, ale chyba w grę też wejdzie galaretka imbirowo - cytrynowa własnej roboty. 
21 września 2025 11:52 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Mam Kenwooda - jeszcze dodatkowo sloiki pozakręca :))))
21 września 2025 12:55 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

A mój nawet soku popije . 
21 września 2025 13:03 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Kocham pomidory,kupuję po kilka kilogramów i godziny mi zabiera,zanim się z nimi uporam. Za każdym razem obrać 3-5 kg,rozgotować lub upiec,przecierać,kupa roboty. Coraz większej ochoty nabieram na zakup tego ustrojstwa :-)

Żeby były przepisy na bieżąco to trzeba abonament wykupić .Ja płacę miesięcznie chyba 26.zl. Na telefonie masz wszystko a potem wpisuje się  samo do termomixu . 
Słowo daję, że warto . W dodatku sam się umyje po robocie .
Teraz już niczego więcej nie potrzebuje rozdrabnia, miele gotuje.piecze , waży. A kalafior na parze , cymes . 
Polecam .
21 września 2025 13:28 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

A mój nawet soku popije . :-)

To juz wada fabryczna :) 
A teraz poważnie - rozważalam Thermomixa , ale Kenwood , ten gotujący - posiada więcej przydatnych dla mnie funkcji. Plus wolnoobrotowy młynek do mielenia mąk z ziarna, a często robię gryczaną. Do tego przystawka do pierożków, przystawka wałkująca ciasto, oraz do makaronu. Poza tym jest estetyczniejszy. Prawda - zajmuje wiecej miejsca niż Thermomix, ale wolę np. osobny blender czy sokowirówkę i maszynkę do mielenia. Zrobiłam mu osobne stanowisko w kuchni. Kuchnia jest duża , to żaden problem. W moim wypadku Kenwood wygrał :)
21 września 2025 14:01 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

A mielonych nie chcesz? Wczoraj też robiłam, chyba musze im zrobic reklame, żeby poszły, bo niedobre :lol3:Najwyzej zamrożę :)

A dziś już sie golonka piecze, z wywaru zrobie zupę - może krupnik, a i jest życzenie na ciasto . Jeszcze nie wiem jakie, ale chyba w grę też wejdzie galaretka imbirowo - cytrynowa własnej roboty. 

Dzięki , ale , sama często przyrządzam mielone . Łatwe do pogryzienia 
21 września 2025 15:06 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzięki , ale , sama często przyrządzam mielone . Łatwe do pogryzienia :chaplin:

Zamroż przed podaniem . Satysfakcja gwarantowana, nie ma lipy 
21 września 2025 16:41 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Zamroż przed podaniem . Satysfakcja gwarantowana, nie ma lipy :-)

Zbyt niebezpieczne to , Jemy razem a M. pluje jak nie do końca może pogryźć 
21 września 2025 18:07 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

O Jezusie,mój Kenwood to jakiśpodstarzały typ ,jak i jego właścicielka 
Ani soków nie robi,a już o zakręcaniu słoików na pewno nie słyszał. Może to jakieś przystawki można dokupić? Czy to całkiem inny Kenwood do Thermomixa podobny?
21 września 2025 18:13 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Zbyt niebezpieczne to , Jemy razem a M. pluje jak nie do końca może pogryźć :-)

Oj , przyłóż się Dorotee do gotowania