Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

24 września 2025 07:24 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj będzie pizza,mrożona od Wagnera. Senior kupił ,a zebym gotować codziennie nie musiała ,to zarządził,że raz w tygodniu pizza będzie. Jak ktoś będzie jeszcze głodny,to wczorajszym spitzkohlem może się nasycić,trochę zostało 
24 września 2025 08:23 / 3 osobom podoba się ten post
W Wczorajsze klopsiki , musimy się spieszyć , bo Gusia Porsche wpadnie z seniorami i mi zjedzą , jak im Pizza za mało będzie 😇
24 września 2025 08:36 / 3 osobom podoba się ten post
Kupiłam schab z kością ale nie ma bułki tartej więc pewnie będzie duszony w sosie. Zresztą nie wiem czy on by zjadł smażony typowy kotlet bo on " wszystko mięciutkie" 😜 musi być. Do tego ziemniaki i jakaś surówka. 
24 września 2025 08:48 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

W Wczorajsze klopsiki , musimy się spieszyć , bo Gusia Porsche wpadnie z seniorami i mi zjedzą , jak im Pizza za mało będzie 😇

Oj,gdybym tylko zgodziła się przy seniorze w tym Porsche usiąść,to rozpędziłby się pewnie na autobanie do siedemdziesiątki . Nie,że moje towarzystwo szczególnie wyjątkowe ,ale dalej niż 20 km od domu,to sam się nie wypuszcza 
24 września 2025 08:57 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Oj,gdybym tylko zgodziła się przy seniorze w tym Porsche usiąść,to rozpędziłby się pewnie na autobanie do siedemdziesiątki :lol1:. Nie,że moje towarzystwo szczególnie wyjątkowe ,ale dalej niż 20 km od domu,to sam się nie wypuszcza :-)

Koło komina 
24 września 2025 09:03 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Koło komina :-)

Mam tam Ciebie szukać czy wylądować na miotle?
24 września 2025 09:18 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Mam tam Ciebie szukać czy wylądować na miotle?:-)

U nas tak się mówi , na " niedaleko domu"
24 września 2025 09:24 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

U nas tak się mówi , na " niedaleko domu":agent:

25 września 2025 08:05 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa pieczarkowa paprykowa z pulpecikami. 
25 września 2025 10:31 / 3 osobom podoba się ten post
Psa szkoda na tą pogodę wyrzucić, a ja muszę iść na rynek 
Niby 10 minut . Pieszko pójdę bo rowerem jeszcze gorzej . 
Ryba, dorsz pewnie , kalafior z sosem holenderskim Margaretka , ja kapusty kiszona Polska 
25 września 2025 10:56 / 2 osobom podoba się ten post
Zapiekanka makaronowa z z warzywami i resztkami szynki,zalegającej w lodówce w otwartym opakowaniu. Surówka z pora,jabłka i marchewki.
26 września 2025 09:49 / 2 osobom podoba się ten post
Na życzenie seniora,spaghetti bolognese. Powtórka z ubiegłego piątku ,bo tak dobrze smakowało .
Zaraz do rzeźnika po świeże mielone wołowe i do Rewe po parmezan i bazylię. Wszystkie inne zutaty mam 
26 września 2025 10:33 / 3 osobom podoba się ten post
Ryba , wczoraj był pstrąg , bo nie było na ryneczku dorsza , w Rzece może będzie. 
Kalarepa z marchewką i bułka tartą 
Od jutra zupy . 
26 września 2025 10:36 / 2 osobom podoba się ten post
Mam resztę strogonowa , to dla mnie. Senior nie przepada za zupami. 
On sałatka ziemniaczana plus kiełbaska na goraco. 
26 września 2025 11:48 / 1 osobie podoba się ten post
Żurek z białą kiełbasą i ziemniakami. Podopieczna ma smaka więc robimy a raczej ona robi, ja pomagam i się przyglądam.