Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

28 września 2025 07:41 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dzięki,poszukam Twojego przepisu :aniolki:. W internecie znalazłam,ale wiesz jak to jest,już sprawdzony przez kogoś,gotowany więcej niż jeden raz,to zupełnie co innego :-)

Znalazłaś Gusiu ? Jak nie to wieczorem  
28 września 2025 07:43 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Słodowy jak najbardziej :) Majster czy budowniczy to nie, bo oni niezależnie od narodowosci lubią słonce , wodę i piasek i się na łopacie kolo betoniarki oprzec, albo położyć. Zyć nie umierać :-)

Takie nieroby ? 
28 września 2025 07:48 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Schabowy to tylko z kością, 

Nie wszyscy lubią schabowe a tym bardziej że kością. 
28 września 2025 07:50 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Chciało mi się przejść do Aldika,były więc buraczki do obiadu. Tym razem na zimno,z jabłkiem i czerwoną cebulą :mniam:

Ostatnio jadłam buraczki zrobione tak jak ogórki tzn . pokrojone na części wzdłuż buraka . Zalewa łagodniejsza jak w korniszonsch  bardzo mi smakowały . Zrobię parę słoiczków na zimę . 
28 września 2025 07:52 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Nie wszyscy lubią schabowe a tym bardziej że kością. 

Sam smak jest i wiele lepszy, może nie chcą z kością się potykać . Zawsze wolałam z kością .Rzecz smaku 
28 września 2025 08:01 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Takie nieroby ? :-)

No niestety- myślałam, że "czy sie stoi , czy się leży to się należy" - to już relikt przeszłosci, ale synowi trafił się taki majster co chyba tylko radą służy i wspierającą obecnością - bo się obija, żeby gorzej nie napisać. W nowym domu syn po pracy sypialnie wyszpachlował sam. Wprawdzie jemu łatwiej bo przy 190 cm wzrostu z kawalkiem drabina mu nie potrzebna i dobre rady też i nie za to majstrowi płaci. Tak i też "fachowiec" ogarnie to co rozgrzebał i zaczyna kto inny. 
28 września 2025 08:48 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

No niestety- myślałam, że "czy sie stoi , czy się leży to się należy" - to już relikt przeszłosci, ale synowi trafił się taki majster co chyba tylko radą służy i wspierającą obecnością - bo się obija, żeby gorzej nie napisać. W nowym domu syn po pracy sypialnie wyszpachlował sam. Wprawdzie jemu łatwiej bo przy 190 cm wzrostu z kawalkiem drabina mu nie potrzebna i dobre rady też i nie za to majstrowi płaci. Tak i też "fachowiec" ogarnie to co rozgrzebał i zaczyna kto inny. 

My tradycjonaliści tak szybko się nie wyzbędziemy tego nawyku 
O tradycje dbamy jak o nic więcej :
28 września 2025 08:55 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

My tradycjonaliści tak szybko się nie wyzbędziemy tego nawyku 
O tradycje dbamy jak o nic więcej ::do bani:

To majster jak lubi tradycyjnie sciany podpierać, to tradycji stane sie zadość i będzie jaka praca taka płaca 
28 września 2025 09:08 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Skąd ja to znam . A że sama się nie znam na murarce i wykończeniówce,to se pan majster na mnie korzystał. Aż inni fachowcy,hydraulik,elektryk,kazali mi tę ekipę pogonić . Nie do śmiechu mi było ,bo jego i jego ekipy robota,kosztowała mnie już 20 tysięcy .
28 września 2025 09:10 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Znalazłaś Gusiu ? Jak nie to wieczorem  :mniam:

Niestety,Twojego przepisu nie znalazłam 
Jak będziesz miała chwilę,to wstaw proszę raz jeszcze. Może w topiku z przepisami,łatwiej będzie szukać 
28 września 2025 10:25 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Skąd ja to znam :-(. A że sama się nie znam na murarce i wykończeniówce,to se pan majster na mnie korzystał. Aż inni fachowcy,hydraulik,elektryk,kazali mi tę ekipę pogonić :-). Nie do śmiechu mi było ,bo jego i jego ekipy robota,kosztowała mnie już 20 tysięcy :-(.

Inni fachowcy tez sie pewnie chcieli terminowo zgrać, jak to w kompleksowych remontach jest. A tu pan majster chciał przemycic w białych rękawiczkach swojego plana. 
Dobrze, że reszta byla przytomna i nie dała sie w tę grę wciągnąc tylko  zaleciła ciachnąc prosto z mostu. 
28 września 2025 14:42 / 1 osobie podoba się ten post
Tina , kaczuszka ' the best ' a z czym  podałaś  ? 
28 września 2025 19:59 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Tina , kaczuszka ' the best ' a z czym  podałaś  ? 

Niezła wyszla , nie powiem, ale mam erfarunga  A byla w sosie rodzynkowym słodko-kwasnym, do tego przypasowały mi pyzy drożdzowe i czerwona kapusta z jabłkami. Pęknę zaraz, z dumy też 
29 września 2025 07:19 / 2 osobom podoba się ten post
Robię sałatkę jarzynowa bez udziwnień . Taka jak się kiedyś robiło . Mam śledzika to sobie dodam , bo dla wszystkich to za mało  tej szlachetnej  rypki 

Obiad dzisiaj będzie " jak Bóg da " jeśli uzbieram grzybków to będzie sosik.Jesli nie , to coś z zamrażarki wyjmę. Może flaczki i bułeczkę do tego ? Wezmę to na co ręką trafię . 
29 września 2025 09:56 / 2 osobom podoba się ten post
🍅🍅🍅