Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

29 września 2025 10:29 / 1 osobie podoba się ten post
NIC 🤪 Senior ma rybę wędzona ja coś zjem sobie na mieście. 
29 września 2025 12:07 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

🍅🍅🍅

Poniedziałka 
U mnie pyrkocze zupa ziemniaczano porowa. Zaraz zblenduję,dorzucę kiełbaski wędzone,dosmaczę,posypię natką,oprószę wędzoną papryką i będzie smakowicie. Do tego chrupiąca,świeżą bagietka 
29 września 2025 16:55 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Poniedziałka :-)
U mnie pyrkocze zupa ziemniaczano porowa. Zaraz zblenduję,dorzucę kiełbaski wędzone,dosmaczę,posypię natką,oprószę wędzoną papryką i będzie smakowicie. Do tego chrupiąca,świeżą bagietka :mniam:

Lubię takie poniedziałki troszeczkę bulionu się zostało , sok i parę pomidorów z ogródka koleżanki . Cała włoszczyzna zmiksowana , taka kremista zupa plus trochę Almette 
Jutro myślę zrobić porowoserowa z odrobiną mielonego tureckiego oczywiście 
Było w promocji , wtedy sprzedawca waży mi więcej, tak zachwala i jakość i cenę . 
Przy zamrażaniu dziele uczciwie .
Przy okazji polecam przyrząd do  pakowania próżniowego 
29 września 2025 18:18 / 2 osobom podoba się ten post
Obiad na jutro się gotuje.  Byłam w takim jednym niemieckim markecie , bo mleko w promocji.
U nas 1 l dziennie często nie wystarcza . Najwięcej to ja wypijam no i koty . Reszta domowników wg potrzeb . 

Gotuje golonkę w kapuście kiszonej .Pachnie pięknie , ja kapustę zjem a mięsko pójdzie do męskiej części rodziny 
Wnuczka też mieska nie je , jesteśmy takie dwie roślinożerne. 
30 września 2025 09:29 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj będzie curry z cukinią i krewetkami,dla seniorki z kurczakiem. Do tego ryż jaśminowy. Łatwe do podgrzania,bo senior zaraz wyjeżdża z synem,mają jakiś termin i możliwe,że na obiad się spóźni 
30 września 2025 09:53 / 2 osobom podoba się ten post
Mam resztki makaronu , to pójdę dalej w pomidory i będzie sos pomidorowy , warzywa do tego , ostatnio jadamy z serkiem zamiast parmezanu . Taki sos wodnisty się staje . 
30 września 2025 10:24 / 3 osobom podoba się ten post
Schab w sosie, ziemniaki i reszta sałatki z buraków.
30 września 2025 11:27 / 1 osobie podoba się ten post
Obiad mam, wczoraj  przygotowany . Upiekę w piekarniku parę ziemniaczków z masłem i czosnkiem . Lubię ziemniaki i przeżywam katusze jeśli muszę je sobie ograniczy. .
01 października 2025 07:14 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj ugotuję ziemniaki i usmażę mielone. Do tego surówka por z jabłkiem i marchewką,która to ostatnio bardzo seniorom smakowała .
01 października 2025 08:24 / 2 osobom podoba się ten post
Zupkę mam do wyboru , jeszcze nie wiem jaka zjem . 
Zrobię placuszki z jabłkami i cukrem pudrem . Będzie środa bezmięsna . 
01 października 2025 09:21 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś w końcu robię swoją ulubioną zupę pomidorowa 🍅 bo już chodzi za mną od kilku dni. 🤣
Do niej może kluski lane. 
01 października 2025 14:43 / 2 osobom podoba się ten post
Nie miałam czasu gotować , kupiłam makaron z warzywami od  Chińczyka , nie smakowało za bardzo , mało warzyw . 
02 października 2025 08:32 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaki, jajko sadzone i sałata  ze śmietaną. Dla seniora mielony kotlet zamiast jajka sądzonego. Ja nie ma ochoty na mięso. Jutro mam resztę wczorajszej zupy pomidorowej bo senior jedzie gdzieś na urodziny i mam wolne od niego i od większego gotowania. 
02 października 2025 08:50 / 1 osobie podoba się ten post
Makaron kokardki w sosie z kurczakiem i pieczarkami. Owoce na deser 
02 października 2025 09:29 / 1 osobie podoba się ten post
Zupka jakaś i pierogi ruskie .
Zupy mam pomrożone  , nie opisuję pojemniczków . Mam taką zgaduj -  zgadulę co wyjmę to jem .
Ruskie okrasze skwarkami z cebulką i śmietaną . Tak lubię najbardziej .