Dziś w końcu robię swoją ulubioną zupę pomidorowa 🍅 bo już chodzi za mną od kilku dni. 🤣
Do niej może kluski lane. :mniam:
Dziś w końcu robię swoją ulubioną zupę pomidorowa 🍅 bo już chodzi za mną od kilku dni. 🤣
Do niej może kluski lane. :mniam:
Dzisiaj spaghetti z sosem bolognese .
Bez zupki . Zaczynam jeść co poniektóre dania z mięsem , gdyż poczułam smak prawdziwy .
Mój siostrzeniec hoduje bydło/nie wiem jaka to rasa , takie co to do obory nie zagląda . Pasą się na łąkach bez dozoru fizycznego . Zaczęli mnie zaopatrywać na zapas . Poczułam smak jaki dawniej bywał w potrawach mięsnych .
Życzę sobie smacznego .
Mielone, ziemniaki, surówka z pora . :mniam:
Taka wołowinka na pewno i wygląda,i pachnie ,i smakuje inaczej niż ta ze sklepu,nawet "prosto od hodowcy":oczko:. Choć dzień tutaj świąteczny ,to nie będzie jakiegoś specjalnego menu. Ziemniaki,sznycle,wieprzowe tym razem . Nie mam pomysłu na surówkę ale mam spitzkohl,to zrobię jarzynkę,jako dodatek. No i deserek jakiś. Wynalazłam na YouTube filmiki ze słodkościami dla cukrzyków i wypróbowuję codziennie coś nowego. Smakują seniorom i mnie też,chociaż mało słodkie :-)
Wątróbka z cebulką i jabłkiem .Ja taka zjem
Nie lubię suchej wątróbki i nie lubię w sosie .Lubię taka w cebulce z dodatkiem .
Ziemniaki tłuczone z koperkiem i surówka z kiszonej kapusty..
Cała sztuka w krojeniu wątróbki.
Musi być cieniutko krojona a na patelni powiększa swoją objętość .
Naszła :-) mnie ochota na rybke.
Będzie dorsz tłuczone ziemniaki i surówką z kiszonej kapusty .
Jakoś u mnie utarło się , że mielony z buraczkami a rybka z kiszoną
:mniam::mniam:
Kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki i surówką z pora dla mnie. Senior żadnych !!!! ale to żadnych warzyw nie jada😧😥 . Trudno. Ja lubię i jem. :mniam: