Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

06 października 2025 08:55 / 1 osobie podoba się ten post
Makaron z sosem bolognese..🥘
06 października 2025 09:33 / 2 osobom podoba się ten post
Z wczoraj, tylko ziemniaki ugotuję 
06 października 2025 09:41 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

U mnie podobnie :-). Jak rybka,tokiszona kapusta:mniam:. I ziemniaki koniecznie tłuczone :oczko:. A do mielonych buraczki. Chociaż tutaj zrobiłam ostatnio duszona kapustkę,Spitzkohl,do mielonych i też było pysznie 

Ja lubię kapustę że szpicem  w bułeczce tartej tak jak kalafior. Ona szybko mięknie i smakuje  .

06 października 2025 09:48 / 2 osobom podoba się ten post
Bitki z wołowiny i zasmażana kapusta . Oczywiście tłuczone ziemniaczki  . Dostałam znów wielki kosz jabłek z krótką przydatnością do spożycia. Taki gatunek .

Placki z jabłkami zrobię .Lubię takie pulchne , mięciutkie więc użyje sposobu żeby takie były.

06 października 2025 10:13 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Bitki z wołowiny i zasmażana kapusta . Oczywiście tłuczone ziemniaczki  . Dostałam znów wielki kosz jabłek z krótką przydatnością do spożycia. Taki gatunek .

Placki z jabłkami zrobię .Lubię takie pulchne , mięciutkie więc użyje sposobu żeby takie były.:mniam::mniam:

Zdradzisz ten sposób? Czy jogurt lub maślanka wystarczą?. Ja dodaje jeszcze sodę,ale i tak zdarza się,że po kilku minutach robią się "plaskate "
06 października 2025 11:07 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Zdradzisz ten sposób? Czy jogurt lub maślanka wystarczą?:oczko:. Ja dodaje jeszcze sodę,ale i tak zdarza się,że po kilku minutach robią się "plaskate ":-)

Ja tylko robie na drożdżach. ciasto drożdżowe i jabłka  kroje w mała kostkę. 
06 października 2025 12:25 / 1 osobie podoba się ten post
Nie miałam pomysłu na obiad. W sklepie zobaczyłam brukselkę i przyszła mi do głowy zapiekanka ziemniaczano brukselkowa. Nie,nie ,świeżej nie kupiłam,za dużo roboty,wzięłam mrożoną. Będzie więc zapiekanka pod coś a'la be'chamelem,pod serową kołderką i do niej kiełbaski,świeże,smażone.
 Nie mam deseru,zjemy zimnego arbuza 
07 października 2025 09:53 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Zdradzisz ten sposób? Czy jogurt lub maślanka wystarczą?:oczko:. Ja dodaje jeszcze sodę,ale i tak zdarza się,że po kilku minutach robią się "plaskate ":-)

Gusia dodajesz jak piszesz odrobinę sody? Kapni trochę octu na tę sodę. To taki kop dla niej . Specjalnie wczoraj zostawiłam trzy placki , były pulchne  . 
07 października 2025 10:14 / 3 osobom podoba się ten post
Jajko sadzone , ziemniaki tłuczone i kalafior.  Rozsiąde się dzisiaj " jak Żyd w herbaciarni "  "  będę smakowała i mlaskała . Taki obiad lubię . 

(  *To powiedzenie mojej cioci ,jak podparłem się przy stole )

07 października 2025 10:25 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Jajko sadzone , ziemniaki tłuczone i kalafior.  Rozsiąde się dzisiaj " jak Żyd w herbaciarni "  "  będę smakowała i mlaskała . Taki obiad lubię . 

(  *To powiedzenie mojej cioci ,jak podparłem się przy stole )

Podoba mi się ,i obiad ,i powiedzenie . Zrobię taki jutro,syn w środy z nami nie je,nie muszę więc wymyślać czegoś,co i po odgrzaniu smakuje .
A dzisiaj sałata ,może dodam jajka,żeby była "pożywniejsza " i zupa krem paprykowo cukiniowa .
07 października 2025 14:50 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa z białych warzyw z zieloną pietruszką i kminkiem 
08 października 2025 15:39 / 2 osobom podoba się ten post
Już zjadłam , to się pochwałę 
Solanka i pietka świeżego chleba .
Co za przysmak 
08 października 2025 16:03 / 3 osobom podoba się ten post
Gotuje flaczki na jutro. Będzie jedzonko na parę razy .Muszę gotować w większym garnku, żeby były smaczne .W dodatku kupiłam szklany garnek to wszystko widzę co w garnku się obraca 
08 października 2025 16:10 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj były placki ziemniaczane , Mi z musem jabłkowym ja z  twarożkiem  Resztka zupy z wczoraj 
08 października 2025 16:59 / 3 osobom podoba się ten post
Ostatni pojemnik mojej zamrożonej pomidorówka. Senior ser camembert smażony.