Dieta dla początkujących

10 listopada 2014 12:01
iwunia

Nie gniewaj sie,ale ja sobie nie wyobrażam,jak można tyle przytyć przez rok !!!!!! Moje najwieksze przytycie wynosiło4 kg,jak musiałam buty biegowe powiesic na kołku.....

Można,można! Moja kuzynka (młoda kobieta,zdrowa,zadna tarczyca lub tp)przez niecałe 3lata przybrała prawie 50kilo!Była chuda,a teraz no cóż....okrogła...

10 listopada 2014 12:03 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

Jak ssie to pij wode,zapełnisz żołądek ...powodzenia..trzymam kciuki..

Tak wlasnie robie. Woda, woda I woda. Dzieki za kciuki. Mysle, ze za jakis czas wroce do normy
10 listopada 2014 12:05
Magdalena_Sewicka

Można,można! Moja kuzynka (młoda kobieta,zdrowa,zadna tarczyca lub tp)przez niecałe 3lata przybrała prawie 50kilo!Była chuda,a teraz no cóż....okrogła...

U mnie stwierdzono niedoczynnosc tarczycy. To tez nie pomaga. Ale nie dam sie!
10 listopada 2014 12:08 / 2 osobom podoba się ten post
iwunia

Nie gniewaj sie,ale ja sobie nie wyobrażam,jak można tyle przytyć przez rok !!!!!! Moje najwieksze przytycie wynosiło4 kg,jak musiałam buty biegowe powiesic na kołku.....

Ja przytyłam w ciągu roku 30 kg. Ze stałej wagi 62 kg, na ponad 90.  Bardzo gwałtownie, do tego stopnia, że wyglądałam, jakbym była spuchnięta. Chodziłam wtedy do lekarza i miałam leczenie hormonalne, bo bardzo chciałam zajść w ciąże. Mówiłam lekarzowi, ze coś jest nie tak, to on mi powiedział, abym ograniczyła tłuszcze zwierzęce, a ja mięsa prawie nie jadam, a jeżeli już to drób i w mikroskopijnych ilościach. Kazał mi więc ograniczyć słodkości. Od tamtej pory nie słodzę. Zmieniłam lekarza, gdy waga przekroczyła 100 kg i na dodatek nie mogłam się schylić, już nie z powodu tuszy, tylko potwornie bolał mnie brzuch. Okazało się, że mam hiperstymulacje jajników i chociaż zmieniłam lekarza, a później trafiłam do kliniki, to nie udało mi się zajść w ciąże, a po śmierci męża już mi nie zależało na tym. Waga spadła, ale nigdy nie doszłam do swojego poziomu.  Najwyższą wagę jaką miałam, to było 111 kg, a jednocześnie silna anemia, bo starałam się ograniczać jedzenie. Kiedyś usłyszałam, że jak chcę schudnąć, to przy tych hormonach powinnam jeść tic taki, to może by mi się udało.
10 listopada 2014 12:31
@Annika, przykro mi Anniko;(40 lat i już tyle przeszłaś!
10 listopada 2014 12:40
Magdalena_Sewicka

@Nianta,ojoj,a wyniki masz w normie?Ja mam za wysoki cholestelor i muszę się spręzyc by go zredukowac do normy;(

Wysoki poziom cholesterolu nie zawsze zalezy od nadwagi-mam znajoma,chuda jak patyk,wiecznie ma problemy ,bierze tabletki na zbicie cholesterolu bo ma 300-350,rzadko mniej a nie ma jeszcze 50-tki!
10 listopada 2014 12:50 / 3 osobom podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

@Annika, przykro mi Anniko;(40 lat i już tyle przeszłaś!

Takie życie, ja i tak jestem ogromną optymistką
10 listopada 2014 12:50
kasia63

Wysoki poziom cholesterolu nie zawsze zalezy od nadwagi-mam znajoma,chuda jak patyk,wiecznie ma problemy ,bierze tabletki na zbicie cholesterolu bo ma 300-350,rzadko mniej a nie ma jeszcze 50-tki!

Wiem,wiem,Kasiu, ja nie mam jeszcze 30stki i nie mam nadwagi(sama dla siebie chce zrzucic 3kg)
10 listopada 2014 12:53 / 3 osobom podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

Wiem,wiem,Kasiu, ja nie mam jeszcze 30stki i nie mam nadwagi(sama dla siebie chce zrzucic 3kg)

To nie jestes żadna Magdalena tylko Madzia,córuchna:)Co to dla takiej młódki 3kg:)Raz ,dwa i nie ma:)
10 listopada 2014 13:29 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

To nie jestes żadna Magdalena tylko Madzia,córuchna:)Co to dla takiej młódki 3kg:)Raz ,dwa i nie ma:)

Dzieki Kasiu,dzieki;)Gdyby tylko ciut ciut sie ograniczyc to zara by 3kg znikły,ale lenistwoooo
10 listopada 2014 15:34 / 1 osobie podoba się ten post
Wszystkie wyniki badań mam dobre, mało tego jeszcze jestem "honorowym dawcą krwi" , chociaż nie ukrywam,że jak chciałam oddawać to mnie wyrzucili do lekarza na badania,wtedy pomyślałam że po ptokach, a tu niespodziewajka. Co do koleżanki wyobraźni, da się duuuuuuuuuuużo przytyć, u mnie to było 30 kg w 3 miesiące, a moje ciało? Szkoda gadać.... Rozstęp na rozstępie :(
10 listopada 2014 16:41
Tak sobie czytam o kilogramach,oponkach i cóż ja jestem waga ciężka,chociaż podobno po mnie tego nie widać ale tak jest.
Zawsze ważyłam dużo i wszyscy się dziwili.Waga zaraz po urodzeniu 5,55 kg i tak z latami sobie rosnę w każdą stronę.
Próbowałam się odchudzać ,ale marny rezultat.Byłam nawet u dietetyczki, ale chyba nie zrozumiałyśmy się.
Słodyczy ,to prawie nie jem,słodzę tylko kawę, ale zawsze mam chętkę na coś pikantnego.Nawet kanapki posypuję pieprzem.
Jak tu chudnąć,może któraś wie.
10 listopada 2014 16:48
@Nianta, na fotce nie wyglądasz na 90+,max 80/85 wg mnie;)
@Ivetta,policz sobie ile kalorii jadasz dziennie;) Mi lekarz powiedział tak na obiady lub/i kolację rybe z piekarnika z warzywami z jak najmniejszą porcją kartofli/ryżu , na desery suszone owoce i/lub orzechy(bez soli)
10 listopada 2014 16:55
Magdalena_Sewicka

@Ivetta,policz sobie ile kalorii jadasz dziennie;) Mi lekarz powiedział tak na obiady lub/i kolację rybe z piekarnika z warzywami z jak najmniejszą porcją kartofli/ryżu , na desery suszone owoce i/lub orzechy(bez soli)

Magda-naprawde nie ma sie co katować dietami,szkoda życia na odmawianie sobie wszystkiego,to co chcesz zjeść podziel na kilka małych porcji i jedz tylko wtedy kiedy zaczniesz odczuwac ssanie,nigdy nie dopuść do uczucia głodu,jak nie musisz to nie jedz kolacji,ewentualnie jakis jogurt,lub najpóżniej o 18 -tej,pij duzo wody i troche ruchu,a zobaczyśz efekty tak około po 3 miesiącach, tak się wymadrzyłam troche,ale wiem ,że nie ma diety cud....bedziesz jadla caly czas rybe z piekarnika ??????
10 listopada 2014 16:56 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

Hehe;) o jak bym chciała wrócić do 80 :D ale to też prawda, nie wyglądam na swoją wagę ;)