Dieta dla początkujących

10 listopada 2014 17:00
Magdalena_Sewicka

@Nianta, na fotce nie wyglądasz na 90+,max 80/85 wg mnie;)
@Ivetta,policz sobie ile kalorii jadasz dziennie;) Mi lekarz powiedział tak na obiady lub/i kolację rybe z piekarnika z warzywami z jak najmniejszą porcją kartofli/ryżu , na desery suszone owoce i/lub orzechy(bez soli)

To dla mnie bardzo trudne ,bo by trzeba było ważyć mierzyć,odcinać .
Tak poważnie to ja zle jadam , bo sniadanie w normie,obiad musi być ,często 2 daniowy i jak tak sobie pojem , to wieczorem tylko owoc ,czasem kanapeczka .
Czesto to 2 duże posiłki na dzień.Niekiedy cos tam podjadam ,ale sporadycznie .
Posag w genach tez oddziedziczyłam  do tycia.
10 listopada 2014 17:54
iwunia

Magda-naprawde nie ma sie co katować dietami,szkoda życia na odmawianie sobie wszystkiego,to co chcesz zjeść podziel na kilka małych porcji i jedz tylko wtedy kiedy zaczniesz odczuwac ssanie,nigdy nie dopuść do uczucia głodu,jak nie musisz to nie jedz kolacji,ewentualnie jakis jogurt,lub najpóżniej o 18 -tej,pij duzo wody i troche ruchu,a zobaczyśz efekty tak około po 3 miesiącach, tak się wymadrzyłam troche,ale wiem ,że nie ma diety cud....bedziesz jadla caly czas rybe z piekarnika ??????

Sorry, to nie dla mnie, lubie wieczorem dobra kolacje a nie jakis jogurt i potem coś do knapania przed TV w lozku! Nigdy nie zrezygnuje z jedzenia wieczorem bo to własnie dla mnie byłoby katowanie!Kazdy jest inny, wody nie pije wcale i nie zamierzam;))) 
10 listopada 2014 18:01
ivetta

To dla mnie bardzo trudne ,bo by trzeba było ważyć mierzyć,odcinać .
Tak poważnie to ja zle jadam , bo sniadanie w normie,obiad musi być ,często 2 daniowy i jak tak sobie pojem , to wieczorem tylko owoc ,czasem kanapeczka .
Czesto to 2 duże posiłki na dzień.Niekiedy cos tam podjadam ,ale sporadycznie .
Posag w genach tez oddziedziczyłam  do tycia.

Ja tam nic nie mierzyć nie bede,PI razy oko i wystarczy;)
10 listopada 2014 18:20 / 2 osobom podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

Sorry, to nie dla mnie, lubie wieczorem dobra kolacje a nie jakis jogurt i potem coś do knapania przed TV w lozku! Nigdy nie zrezygnuje z jedzenia wieczorem bo to własnie dla mnie byłoby katowanie!Kazdy jest inny, wody nie pije wcale i nie zamierzam;))) 

I ok, ale nie zdziw się, jak zamiast 3 kg do zrzucenia za pół roku bedziesz miała np. dumne 10 ;).

Ja też jestem "jabłkiem" i mam dupkę jak orzeszek, ale z przodu i po bokach trochę się wylewa :/. Od prawie dwóch tygodni się odchudzam i na razie idzie dobrze, 1 kg na tydzień :). W pracy jest mi znacznie łatwiej, bo bardzo dobrze robią mi regularne, niewielkie posiłki co +- 3 godziny. W domu, niestety, zyję znacznie mniej higienicznie i jakoś tak mi wszystko smakuje, że zawsze trochę przytyję.. Mea culpa ;(.
Teraz celem jest zlikwidowanie brzucha do Sylwestra. Baaardzo mnie to motywuje, a poza tym uwielbiam stan, gdy jestem 5 kg lżejsza. Od razu mam więcej energii (choć i z dodatkowymi kilogramami mam jej sporo ;)) i bardziej zachłanna na życie :D.

10 listopada 2014 18:27 / 1 osobie podoba się ten post
Ja nie nabieram kilogramów od lat mimo ze jadam duzo wieczorami/nocami,taki mam styl po prostu
Powodzenia abys była gwiazda Sylwestra 2014;)
10 listopada 2014 18:35 / 2 osobom podoba się ten post
Z tymi kaloriami czy indeksem glikemicznym to wcale takie skomplikowane nie jest.Tylko albo trzeba chcieć, albo mieć mus zdrowotny-moja siostra ma szereg różnych schorzeń ,m.in.cukrzycę i to taka skaczącą bardzo- jest na ścisłej diecie cukrzycowej i liczy jedno i drugie.Mówi ,że początki były trudne ,ale jak się wprawiła to jest ok.I ,że dopiero się za to wzięła jak ją dr postraszyła ,że od cukrzycy się ślepnie...Czyli można:)Ale niestety nie chudnie bo ma też astme i niedoczynnośc tarczycy i te wszystkie leki się ze sobą "kłócą"...
10 listopada 2014 18:55 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

Ja nie nabieram kilogramów od lat mimo ze jadam duzo wieczorami/nocami,taki mam styl po prostu
Powodzenia abys była gwiazda Sylwestra 2014;)

:D dzięki :).
Raczej obym się dobrze czuła we własnej skórze, to będzie lepsze, bo na gwiazdę zdecydowanie jestem za stara :D.

13 listopada 2014 07:56 / 7 osobom podoba się ten post
Dziewczyny,nie odchudzac się z Ludwikiem! Podobno pic na wodę!
13 listopada 2014 08:12 / 3 osobom podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

Dziewczyny,nie odchudzac się z Ludwikiem! Podobno pic na wodę!

Moze zle dawkujesz? Lyzka stolowa na 5 litrow wody
13 listopada 2014 08:18
joannaxd

Moze zle dawkujesz? Lyzka stolowa na 5 litrow wody

13 listopada 2014 10:34 / 2 osobom podoba się ten post
http://polki.pl/dieta_dietyodchudzajace_artykul,7301479.html

Moze tyle wystarczy i nie trzeba sie katować
19 listopada 2014 06:53
ORIM

http://polki.pl/dieta_dietyodchudzajace_artykul,7301479.html

Moze tyle wystarczy i nie trzeba sie katować

Dzieki Orim, fajny artykul i pomocny nam bojowniczkom o talie :) osy na przyklad .
A czy nam sie uda ja osiagnac, to juz niewiadoma . Czasami najbardziej dla samych zainteresowanych ha ha.
19 listopada 2014 07:52 / 1 osobie podoba się ten post
doris4

Dzieki Orim, fajny artykul i pomocny nam bojowniczkom o talie :) osy na przyklad .
A czy nam sie uda ja osiagnac, to juz niewiadoma . Czasami najbardziej dla samych zainteresowanych ha ha.

Od samego rana!!!!!Bojowniczka sie znalazła,hi hi hi.
19 listopada 2014 09:34 / 4 osobom podoba się ten post
doris4

zamiast osy moze wyjsc bąk ha ha wersja zimowa hihi
19 listopada 2014 23:20 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Od samego rana!!!!!Bojowniczka sie znalazła,hi hi hi.

Katarzyno ! a co to jak do boju sie nastawiamy ,a czasami wychodzi  . . . . jak zawsze ha ha .