Powitajki przy kawie 79

08 lipca 2025 10:39 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w deszczowy dzień .Już po robocie jestem .Muszę się dzisiaj wybrać do fotografa , zleciłam robotę taka, której sama nie wykonam i chce sprawdzić jak idzie .
Jest ciepło i w dodatku po deszczu .I nas przyzwoicie bez gwałtownych burz i porywistego wiatru .Tak ma być kilka dni .
Dobrego dnia .

09 lipca 2025 08:02 / 4 osobom podoba się ten post
Witam na ostatniej prostej jeszcze z domku. 
U nas znowu za mało deszczu, temperatury na szczęście jeszcze nie afrykańskie.
Dziś pezyjeżdża do nas kuzyn z żoną, więc do samego wyjazdu bęsę miała czas zapełniony wyjazdami, spotkaniami, fryzjerem i mammogrfią.
W niedzielę już zaczynam swój wakacyjny "turnus" w Berlinie, a potem znów dłuższa przerwa do późnej jesieni.
Miłego dnia wszystkim

09 lipca 2025 10:25 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Witam na ostatniej prostej jeszcze z domku. :najlepszego3:
U nas znowu za mało deszczu, temperatury na szczęście jeszcze nie afrykańskie.:moje_wakacje:
Dziś pezyjeżdża do nas kuzyn z żoną, więc do samego wyjazdu bęsę miała czas zapełniony wyjazdami, spotkaniami, fryzjerem i mammogrfią.:zajeta::ksiaze na rumaku::kotek::lowi ryby::zywoplot:
W niedzielę już zaczynam swój wakacyjny "turnus" w Berlinie, a potem znów dłuższa przerwa do późnej jesieni.:niebo pieklo:
Miłego dnia wszystkim:wstajemy:

Dojedz szczęśliwie i zobacz jak to jest z tym  trzepaniem przez Bakiewicza .
09 lipca 2025 10:52 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry  i było by na tyle .Pogoda fajna , humor dopisuje czego i Wam życzę .
10 lipca 2025 10:42 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. -     nie widać Was i nie słychać .Ja już po pracy ,jedna szychta zrobiona .
Dobrego dnia .

11 lipca 2025 10:28 / 2 osobom podoba się ten post
Hej , jej co takie pustki . Dzisiaj mama dzień świąteczny ale pracowity . Tak się złożyło  .
Dobrego dnia .
12 lipca 2025 14:48 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry z deszczowego terenu .Wczoraj padał deszcz,dzisiaj pada z krótkimi przerwami  . Pogoda moja wybitnie moja , dobre samopoczucie ,że " Poszłabym na bal .........

Dobrego dnia .
13 lipca 2025 12:11 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry z deszczowego terenu .Wczoraj padał deszcz,dzisiaj pada z krótkimi przerwami  . Pogoda moja wybitnie moja , dobre samopoczucie ,że " Poszłabym na bal .........

Dobrego dnia .

Też bym potańczyła🤩 Najbliższy termin tańców przypadnie u mnie na noc sylwestrową.
Dzień dobry.
13 lipca 2025 12:18 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Wiekokrotnie czułam bezsilność wobec czyjejś śmierci. Pierwsze doswiadczenie zwaliło mnie z nóg, bo dotyczyło osoby bardzo bliskiej. Potem już pracując , zgodnie z obserwacją i doświadczeniem byłam obok, jeśli była taka potrzeba. Zwilzałam usta, podawałam leki ( są takie aby ulżyc w cierpieniu) . Tu zawziętośc nic nie da wobec nieuchronnego ani zupka z kluseczkami. Zepsuć można bardzo szybko a zaradzic nie można i tak.

U mnie pada - wtedy kiedy trzeba. 

Ja mam tak, że ile bym sobie nie mówiła, że to tylko śmierć, to i tak tęsknię za drugim człowiekiem. Tym, którego jakiś czas już znała, podobnie z podopiecznymi. Serdeczna, znajoma twarz nawet po sąsiedzku, nawet jak się mijaliśmy co dnia w tym samym sklepie.. Jak zabraknie to jakoś tak smutno. Tym bardziej, że tej serdeczności coraz mniej, tak mi się wydaje, wśród ludzi.
14 lipca 2025 05:20 / 2 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo z nowego "turnusu" 
Dziś mam napięty grafik, więc noc spałam szybko, żeby wszystko zdążyć
Miłego dnia wszystkim
14 lipca 2025 08:30 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry nie za bardzo z rana .Ja już po robocie wybieram się do ogrodniczego po miotłę .
Pogoda super, wilgoć czuć w powietrzu i nie jest za gorąco 
Dobrego dnia życzę 

14 lipca 2025 08:37 / 1 osobie podoba się ten post
Aldonak

Ja mam tak, że ile bym sobie nie mówiła, że to tylko śmierć, to i tak tęsknię za drugim człowiekiem. Tym, którego jakiś czas już znała, podobnie z podopiecznymi. Serdeczna, znajoma twarz nawet po sąsiedzku, nawet jak się mijaliśmy co dnia w tym samym sklepie.. Jak zabraknie to jakoś tak smutno. Tym bardziej, że tej serdeczności coraz mniej, tak mi się wydaje, wśród ludzi.

Każdy ma swój charakter, swoją wrażliwość i swoją empatię 
Ja dla odmiany jakoś nie przeżywam odejścia podopiecznych czy innych osób .Mam wielki szacunek dla czasu żałoby ale nie cierpię z tego powodu .Potrafię sobie wytłumaczyć , ten naturalny sposób odejścia 
Pisze tylko o swoim odczuciu , żeby nie było  
14 lipca 2025 08:40 / 2 osobom podoba się ten post
Aldonak

Też bym potańczyła🤩 Najbliższy termin tańców przypadnie u mnie na noc sylwestrową.
Dzień dobry.

U mnie to była przenośnia , taki nastrój związany z dobrym samopoczuciem . W praktyce to nawet Sylwester będzie w domowych warunkach .

14 lipca 2025 13:14 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry nie za bardzo z rana .Ja już po robocie wybieram się do ogrodniczego po miotłę .
Pogoda super, wilgoć czuć w powietrzu i nie jest za gorąco 
Dobrego dnia życzę :pije kawe:

Będziesz sprzątać czy odlatywać???
14 lipca 2025 15:03 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Każdy ma swój charakter, swoją wrażliwość i swoją empatię 
Ja dla odmiany jakoś nie przeżywam odejścia podopiecznych czy innych osób .Mam wielki szacunek dla czasu żałoby ale nie cierpię z tego powodu .Potrafię sobie wytłumaczyć , ten naturalny sposób odejścia 
Pisze tylko o swoim odczuciu , żeby nie było  :modlmy sie:

Należy mieć dystans żeby nie zwariować. To prawda.