Powitajki przy kawie 79

14 lipca 2025 15:06 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

U mnie to była przenośnia , taki nastrój związany z dobrym samopoczuciem . W praktyce to nawet Sylwester będzie w domowych warunkach .:radosc1:

Mam dobry humor🤭 Pogoda się poprawiła dlatego idę dzisiaj na rower.
Miłego dnia dziewczyny.
15 lipca 2025 06:12 / 5 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
Dziś mam dzień leniwy, bez żadnych terminów, więc trochę pobawię się w kuchni - zrobię przegląd zamrażarki i lodówki, żebym wiedziała czego mi brakuje do gotowania
Miłego dnia wszystkim
15 lipca 2025 07:54 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Dawno mnie nie było. Pierwszy raz pracuje w lipcu od 6 lat. No niestety są rzeczy ważne i ważniejsze, że trzeba być w pracy. Krótki turnus bo tu wraca stała opiekunka ale może jeszcze przedluzy o kilka dni. Wszystko się wyjaśni za tydzien lub dwa. Spokojnego wtorku. 
15 lipca 2025 08:55 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ja już po pierwsze szychcie .Zanosi się na deszcz i bardzo dobrze ,zieleń nabrała soczystości i piękniej niż w czerwcu . 
Czas zabrać się za domowe obowiązki .Sama w domu jestem ,pozostali domownicy na wyjeździe .Odpoczywają .Ja pojadę dopiero we wrześniu sama .Mam inny sposób spędzania czasu na wyjeździe .Nie lubię tłoku , huku,wrzasku i pośpiechu .Jestem w swoim żywiole gdy wstaje przed świtem i nie muszę biegać na posiłki o wyznaczonej porze .Mój przyjaciel aparat fotograficzny nie nudzi się i nie marudzi .
Obecnie jestem na etapie robienia fotek motyli ponieważ budleja kwitnie . Dobrego dnia .
15 lipca 2025 09:00 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Będziesz sprzątać:sprzatanie: czy odlatywać:agent:???:lol3:

Ja ciągle latam , czas za porządki się zabrać .
16 lipca 2025 07:37 / 6 osobom podoba się ten post
Witam środowo
Środa minie - tydzień zginie
Dziś przed obiadem ruszam na małe zakupy, a potem poznam nową panią sprzątającą
Miłego dnia ludkowie
16 lipca 2025 16:10 / 7 osobom podoba się ten post
Witam popołudniową porą. Od 6 sierpnia dołączę do Was na 25 dni w mieście Mettmann, Dolna Saksonia. 
Narazie wizyty po lekarzach, dziś fizjo, no i stwierdził, że mój kręgosłup jest w kiepskim stanie. Poza tym kazał zrobić badanie tarczycy, załatwi mi bez kolejki, tylko muszę jutro iść do rodzinnego po skierowanie. Nie powiem, trzęsę gaciami, ciśnienie też poszło w górę. Jeśli jednak chcę jeszcze trochę popracować i nacieszyć się Krzysztofem, trzeba działać i to szybko. 
17 lipca 2025 06:36 / 7 osobom podoba się ten post
Witam czwartkowo
Dziś do obiadu muszę być w domu, bo ma jakaś firma przyjechać - zabrać stare dokumenty do niszczarki
W takim razie pobawię się w kucharkę i upichcę coś fajnego na następne dni
Miłego dnia wszystkim
17 lipca 2025 11:16 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam czwartkowo:chaplin:
Dziś do obiadu muszę być w domu, bo ma jakaś firma przyjechać - zabrać stare dokumenty do niszczarki:prosze o cisze:
W takim razie pobawię się w kucharkę i upichcę coś fajnego na następne dni:gotowanie1:
Miłego dnia wszystkim:wstajemy:

Ja też się zawsze staram zaoszczędzić czas robiąc, tak jak Ty Malgi, coś na zapas✌️, skoro już gdzieś muszę być.
Pochwal się koniecznie jakie pyszności upichciłaś, najlepiej foty wstaw 😘.
17 lipca 2025 11:17 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam środowo:chaplin:
Środa minie - tydzień zginie:niebo pieklo:
Dziś przed obiadem ruszam na małe zakupy:tanczy:, a potem poznam nową panią sprzątającą:sprzatanie:
Miłego dnia ludkowie:wstajemy:

Ooo, to starej pani sprzątającej  już na dobre nie ma 😁?
17 lipca 2025 11:38 / 4 osobom podoba się ten post
Aldonak

Ja mam tak, że ile bym sobie nie mówiła, że to tylko śmierć, to i tak tęsknię za drugim człowiekiem. Tym, którego jakiś czas już znała, podobnie z podopiecznymi. Serdeczna, znajoma twarz nawet po sąsiedzku, nawet jak się mijaliśmy co dnia w tym samym sklepie.. Jak zabraknie to jakoś tak smutno. Tym bardziej, że tej serdeczności coraz mniej, tak mi się wydaje, wśród ludzi.

Tak, serdecznosci coraz mniej - trendy jest złosliwość i siermiężna szydera. Tym bardziej szkoda jak śmierc - rzecz nieodwracalna zabiera kogos kogo energii nie da się podrobić i zostawia pustkę . Intensywność emocji zależy od zażylości . Smutno. Ale trzeba otrzepać piórka i żyć dalej :)

I witam Forum z urlopu . Nasze stadko zawitało do Żnina i Biskupina . Spędzamy cudny , rodzinny czas. Aż się ne chce wracać , ale druga częśc urlopu czeka .
Spokoju , pogody ducha , wytrwałości :) Dziś grzybowej nie gotuję, to śmiertelnie poważna nie jestem 
17 lipca 2025 13:32 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Dawno mnie nie było. Pierwszy raz pracuje w lipcu od 6 lat. No niestety są rzeczy ważne i ważniejsze, że trzeba być w pracy. Krótki turnus bo tu wraca stała opiekunka ale może jeszcze przedluzy o kilka dni. Wszystko się wyjaśni za tydzien lub dwa. Spokojnego wtorku. 

Koleżanki z forum martwiły się o ciebie Dzięń dobry dziewczyny.
17 lipca 2025 13:43 / 5 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie całą grupę forum.
17 lipca 2025 13:51 / 3 osobom podoba się ten post
Aldonak

Koleżanki z forum martwiły się o ciebie:serce: Dzięń dobry dziewczyny.

Jeszcze żyje....
17 lipca 2025 20:43 / 2 osobom podoba się ten post
TolaTosia

Ooo, to starej pani sprzątającej  już na dobre nie ma 😁?

Nikt już nawet jej nie wspomina.