Powitajki przy kawie 79

24 lipca 2025 17:04 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo, po długiej nieobecności , znowu po tej stronie mocy . Pozdrawiam serdecznie z Duesseldorf i🤗
Pada . 
Na zachodzie sporo zmian .
Margaretka podupadła , zmizerniał , ale nadal samodzielnie chodzi , inaczej nie mogłabym wrócić. Choroba postępuje od lipca ubiegłego roku niesamowicie szybko .  Tak zmiany były powolne to przez ten rok poszybowała . 

25 lipca 2025 07:14 / 5 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo
Dziś po południu będziemy miały wizytę przyjaciółki Ursuli 
Mam w planie jakieś małe ciasto upiec od razu na niedzielą będzie
Miłego dnia wszystkim
25 lipca 2025 07:48 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.   Po nocnych opadach deszczu nie ma śladu i słońca też nie ma. 😃 Chyba ma być taki cały weekend. 
Dziś o 9.30 fizjo, pranie i ogarnąć apartamenty seniora. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
25 lipca 2025 08:40 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo, po długiej nieobecności , znowu po tej stronie mocy . Pozdrawiam serdecznie z Duesseldorf i🤗
Pada . 
Margaretka podupadła , zmizerniał , ale nadal samodzielnie chodzi , inaczej nie mogłabym wrócić. Choroba postępuje od lipca ubiegłego roku niesamowicie szybko .  Tak zmiany były powolne to przez ten rok poszybowała . 

Dobrze Cię widzieć po długiej przerwie. To znak,że z Twoim zdrowiem już wszystko dobrze 
Margeretka poznała Ciebie? Choroby nie zatrzymasz,ale dopieścisz Ją ,Margeretke,na pewno .
I dzień dobry Opiekunkowo 🌞. Każdego dnia budzę się wcześnie a dzisiaj dopiero przed ósmą wygrzebałam się z betów . Dopiero pierwsza kawa,na tarasie oczywiście. Słońce świeci ale tak jest każdego ranka,a później całe dnie na zmianę słońce i deszcz . Gdzie te Lipce upalne,kiedy bose stopy parzył gorący piasek?. Tego lata goronc na palcach można policzyć . Może we wrześniu polecę gdzieś słońca od rana do nocy poszukać?Kończy się mój urlop w samotni,dzisiaj syn przyjedzie po mnie a w niedzielę nad ranem wracają gospodarze. Udało mi się jakoś nie pozwolić kwiatom,skarbom mojej bratowej,nie dać zmarnieć . Wydaje mi się jednak,że tęsknią za swoją panią ,chyba na szczęśliwsze wyglądały zanim przejęłam nad nimi opiekę . Dobrze mi było tutaj samej. Nie włączałam telewizji,mało wiadomości słuchałam,za to czytałam namiętnie. Oj,czego to ja nie planowałam na ten tydzień ! Codziennie SPA,maseczki i takie tam inne babskie przyjemności ,gimnastyka na tarasie,spacery,telefony do tych,z którymi dawno nie rozmawiałam . Skończyło się na spacerach,gadać mi się nie chciało ,lenistwo totalne mnie ogarnęło . Przynajmniej buzia odpoczęła od podkładów i innych upiększaczy . Ja,zwierzę stadne w ludzkiej postaci,nie myślałam ,że nie będę tęsknić za gromadą. Myślałam,że może być mi smutno,samotnie. A tu niespodzianka ,było mi bardzo dobrze samej ze sobą . Jednak to prawda,że dobrze przebywać w interesującym towarzystwie tych,których lubimy,nawet jeśli to tylko własne towarzystwo . Chyba potrzebowałam takiego resetu. Na pewno kiedyś to powtórzę . Polecam wszystkim,kilka dni tylko ze sobą ,bez żadnych "muss ", tylko to,na co mamy ochotę . Poleniuchować bezkarnie,bez wyrzutów sumienia,że coś tam trzeba by było zrobić,a ja sobie siedzę i bujam w obłokach,myśląc o niebieskich migdałach. Od wczoraj mamy księżyc w nowiu Lwa. Szukałam go wieczorem,księżyca,nie lwa,na niebie,ale schował się skubany za chmurami. Co tam,wiedziałam że gdzieś tam jest wysoko. Doszukiwałam się w chmurach postaci dobrych Aniołów,prosząc je o zaopiekowanie się mną ,wierzę,że słońce w znaku Lwa,to mój czas,najlepszy w całym roku i tego się będę trzymała .
Pieknego dnia wszystkim,a zodiakalnym Lwicom i Lwom,wiary w siebie,której podobno,zdaniem co niektórych,mamy i tak za dużo .
Fajnego,słonecznego piątku życzę 
25 lipca 2025 18:43 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w piękne popołudnie .Od jutra znów ma padać . moje  ogórki znikają w słoikach ,kupiłam leśne  jagody i zamrozilam ,to do drożdżówki  będzie jak znalazł . I tak dzień za dniem migiem leci . Jutro wyjeżdżam z domu na tydzień , muszę się po byczyc.
Pogody Wam życzę i zdrówka.
25 lipca 2025 18:50 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzień dobry- zakopałam się dzis w robocie - choć nie fizycznej . Stworzyłam sobie coś na boku :)
Poza tym .....pogoda akurat, aby sie taka utrzymała dalej. Na wypad w góry wczesniej było za gorąco. Przeglądam też ekwipunek ....buty muszą być solidne - inaczej się tego nie przeskoczy .
Milego dnia. 

Oj , boki są zdradliwe 
25 lipca 2025 18:56 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Pada . 

To co się zadziało z Margaretka już nie odrobisz.  Przy Twojej opiece ustabilizuje się .

Poznała Ciebie ? Sporo czasu upłynęło 
25 lipca 2025 19:34 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Oj , boki są zdradliwe :-):-):-)

Jakby to był jaki straszny skorpion to może, ale w takich wypadkach każę wziąc syropek na kaszel i powiedziec gdzie boli :)
Jednak nie mam do czynienia z Homo ludens, ale ze strukturą , gdzie się wszystko da naprawić . 
25 lipca 2025 19:44 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

To co się zadziało z Margaretka już nie odrobisz.  Przy Twojej opiece ustabilizuje się .

Poznała Ciebie ? Sporo czasu upłynęło :-)

Zanim sie Dorotee znów zaloguje.....to upłynie też trochę 
Forum dzień dobry wieczór. Chyba nie chodzicie spać z kurami i na dodatek z DE? 
26 lipca 2025 06:42 / 4 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio
Już się cieszę na wspólny spacer po lesie z Anią. Mam nadzieję, że uda nam się trochę borowików znaleźć.
Zaraz przygotuję śniadanie, kilka rzeczy wpakuję w plecak i ruszam
Jak dobrze mieć na szteli swoje auto, można wszędzie dojechać nie czekając wiecznie na autobusy
Miłego dnia i nie przemęczajcie się
27 lipca 2025 06:32 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w niedzielę.  Moja trzecia tutaj a przede mną dwie. W trzecią będę siedzieć na walizkach. 
Miłego dnia opiekunowo. 
27 lipca 2025 07:07 / 4 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie
Mam nadzieję, że minie spokojnie i bezproblemowo
Miłego dnia wszystkim
27 lipca 2025 07:46 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek z domowych pieleszy.Popijam kawę,za oknem londyńska mgła i będzie padać.Ale tu się pusto zrobiło,praktycznie tylko odliczajki i kilka powitań.Żal...W tym tygodniu przejrzę rzeczy pod kątem pakowania.Dobrze,że na krótko, bo ze zbędnych rzeczy zabiorę tylko składany czajnik bezprzewodowy. Tym razem będę w mieszkaniu i nie wiem jaki słuch  ma Seniorka. Firma zasłania się RODO -srodo i nie chcą dać telefonu do zmienniczki.Będę tam nad ranem i nie chciałabym dobijać się do drzwi. Od jutra znowu zacznę atakować koordynatorkę,bo numeru domowego w Googlach też nie ma.A z niusów to taki, ze na drugiej ulicy będzie pracowała nasza forumowa koleżanka,ale to niespodzianka 
27 lipca 2025 09:03 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry jestem nowa na forum .W opiece na terytorium Niemiec  również  trochę ciężko staram się uczyć jak najwięcej języka niemieckiego w komunikacji z podopieczną jedynie język angielski.Serdecznie wszystkich pozdrawiam i mam nadzieję że będę mogła liczyć na waszą pomoc kochani
27 lipca 2025 09:08 / 3 osobom podoba się ten post
Bea1234

Dzień dobry jestem nowa na forum .W opiece na terytorium Niemiec  również  trochę ciężko staram się uczyć jak najwięcej języka niemieckiego w komunikacji z podopieczną jedynie język angielski.Serdecznie wszystkich pozdrawiam i mam nadzieję że będę mogła liczyć na waszą pomoc kochani

Witaj na pokładzie. Narazie czytaj,a z niemieckim pomału,dasz radę.