Powitajki przy kawie 79

07 sierpnia 2025 12:04 / 1 osobie podoba się ten post
W sobotę zjeżdżam do domu. 
07 sierpnia 2025 12:06 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 
Pogodnego dnia😊
Już po zakupach, teraz  ugotuje pożywna zupke.
07 sierpnia 2025 14:05 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

W sobotę zjeżdżam do domu. 

Szkoda że tak źle trafiłaś  Uważam że należy próbować,aż do skutku,ja też ostatnio nie miałam dobrych szteli aż wreszcie myślę że tu się zatrzymam jeśli się nic nie pogorszy.Wiadomo to starsi ludzie i choroby raczej postępują a nią cofają się🙁.Przykre ale prawdziwe.
07 sierpnia 2025 15:37 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Szkoda że tak źle trafiłaś :aniolki: Uważam że należy próbować,aż do skutku,ja też ostatnio nie miałam dobrych szteli aż wreszcie myślę że tu się zatrzymam jeśli się nic nie pogorszy.Wiadomo to starsi ludzie i choroby raczej postępują a nią cofają się🙁.Przykre ale prawdziwe.

Nincia tu nie chodzi o to że Stella mina,ale...praktycznie do 22.30 jesteś z Seniorką, a potem trzeba jeszcze wstać w nocy i zaprowadzić Ją do ubikacji.Gdybym była młodsza i nie miała problemów zdrowotnych wytrzymałabym.Ale nie teraz i pomimo,ze chcieli podwyższyć stawkę,nie zgodziłam się. Zdrowie fizyczne i psychicznie ma się jedno.Wina firmy,ze nie podałam tych informacji a ja niepotrzebnie jechałam tu kilkanaście godzin a w sobotę tak samo.Mam już wstępną ofertę, ale to na spokojnie w domu,bo firma już też inna. 
07 sierpnia 2025 23:01 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Nincia tu nie chodzi o to że Stella mina,ale...praktycznie do 22.30 jesteś z Seniorką, a potem trzeba jeszcze wstać w nocy i zaprowadzić Ją do ubikacji.Gdybym była młodsza i nie miała problemów zdrowotnych wytrzymałabym.Ale nie teraz i pomimo,ze chcieli podwyższyć stawkę,nie zgodziłam się. Zdrowie fizyczne i psychicznie ma się jedno.Wina firmy,ze nie podałam tych informacji a ja niepotrzebnie jechałam tu kilkanaście godzin a w sobotę tak samo.Mam już wstępną ofertę, ale to na spokojnie w domu,bo firma już też inna. 

Maluda może ta sztela to nie można ale zbyt dużo obowiązków,przecież my też musimy odpocząć a nie do 22,30 siedzieç z pdp. Fajnie że sobie już załatwiłaś coś innego  Życzę ci abyś teraz było dobrze. Każdy wie na ile go stać.,a firmy tak oszukują bo jak już się pojedzie to co niektóre opiekunki już zostają i jakoś się męczą a firmie to pasuje. Wiem coś na ten temat. Super pracy życzę
08 sierpnia 2025 05:32 / 3 osobom podoba się ten post
Doberek piątkowo. Dzisiaj kąpanie Seniorki a potem muszę wymyśleć jakiś obiad.Wczoraj syn podwiózł mnie do Lidla,ale to było tak znienacka,ze nie wzięłam nawet listy zakupów.Kupowałam z głowy,ale co z tego jak dla niego też muszę przygotować posiłki,a zjeść lubi i w lodówce wszystko ginie w zastraszającym tempie?!Dobrze,ze tylko do jutra.Ciekawe czy będę miała szansę zobaczyć zmienniczkę ?
08 sierpnia 2025 07:27 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek piątkowo. Dzisiaj kąpanie Seniorki a potem muszę wymyśleć jakiś obiad.Wczoraj syn podwiózł mnie do Lidla,ale to było tak znienacka,ze nie wzięłam nawet listy zakupów.Kupowałam z głowy,ale co z tego jak dla niego też muszę przygotować posiłki,a zjeść lubi i w lodówce wszystko ginie w zastraszającym tempie?!Dobrze,ze tylko do jutra.Ciekawe czy będę miała szansę zobaczyć zmienniczkę ?

Jeszcze syn na dokładkę. A idź do cholery. Masz rację , że zjeżdżasz. 
08 sierpnia 2025 07:30 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w piątek  weekendu początek. Kawę ☕ pije przy otwartym oknie. Dziś małe zakupy muszę zrobić i, ogarnąć dom i pranko i moje i seniora zrobić. O 10 fizjo o ile przyjdzie. A co dalej? Czas pokaże bo wczoraj senior znowu w szpitalu na kilka godzin wylądował. Nawodnią go i spowrotem.  
Dobrego dnia opiekunowo. 
08 sierpnia 2025 07:43 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Maluda jak oni potrafią kłamać w żywe oczy jeszcze syna obsługiwać,no nie,ale do jutra wytrzymasz kto jak nie ty
08 sierpnia 2025 07:55 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobrej wszystkim.Już wysłałam pdp do przedszkola i muszę sobie zaplanować dzień.Tu nie ma specjalnie gdzie chodzić bo wiocha ale duża i jeden sklep  Netto odległy 2,7km.,dlatego rodzina robi zakup raz w tygodniu. Dziś pójdę sama do Netto.Brakło mi bułek a tu jadamy na śniadanie i kolację więc potrzeba ich dużo. Mam fziś dużo czasu to mogę się przejść  Może jednak kupię w piekarni która jest ok 500m.,jest też lodziarnia i raz w tygodniu przyjeżdża stragan z warzywami ,owocami oraz mięso i wędliny,sery. Nie jest źle. Pogoda ma być aż za gorąca bo 27 st ☀️ a ja lubię ciepełko. Spokojnego dnia wszystkim  idę zrobić sobie śniadanie  
08 sierpnia 2025 08:17 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry z domowych pieleszy .W domu najlepiej choć na wyjeździe wzbogaciłam się niemnoszka 😁😁 .Teraz trochę poczytam i odpocznę po śniadaniu . Dobrego dnia .
08 sierpnia 2025 08:28 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Miałam też taka sztele na zmianę z koleżanką z forum . Ja lubię gotować więc mi nie przeszkadzało, że syn jadał . Oczywiście w innych porach dnia,bo pracował . Podopieczna była w pełni szczęśliwa, bo synek to ulubieniec .Zmienniczka  gotowała tylko dla pdp i siebie. Nie było problemu tak ustaliliśmy . Dla mnie ważne jest otoczenie,lżej mi się pracuje jak wszystko w porządku . A zadowolona podopieczna to połowa sukcesu i mniej pracy przy niej . Dobrze wspominam to miejsce , on w zamian podszkoli mnie w innych dziedzinach np.obslugi internetu 
Nauczył  trochę języka komputerowego,żebym wiedziała co z czym się je . Nie ganię i nie pochwalam takich miejsc, każdy wybiera bo dla niego jest dobre . Powodzenia.
08 sierpnia 2025 13:10 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊, już po obiedzie.. O 14 kije nad jeziorem. 
08 sierpnia 2025 17:10 / 4 osobom podoba się ten post
Cześć opiekunkowo. Dawno mnie tu nie było, od 07.01 br pracuje w Polsce, wróciłam do pracy w transporcie i spedycji. Postanowiłam wykorzystać mój urlop i jestem na skoczka u Wesołej 95 letniej Panci niedaleko Wetzlar. 😸 
08 sierpnia 2025 19:30 / 1 osobie podoba się ten post
witam ,dawno mnie nie bylo i nie wiem czy w dobrym miejscu to zamieszczam,przepraszam ale nie mam polskich znakow,szukam zmienniczki, starsza pani ,Niemcy, osobne mieszkanie,wygany dobry niemiecki i samochod,1000 e tygodniowo, na razie do 31 sierpnia,potem zobaczymy ,praca od zaraz,tel.+48 881 044 879,Marek