Powitajki przy kawie 79

09 sierpnia 2025 04:20 / 3 osobom podoba się ten post
Pozdrawiam sobotnio. Dzisiaj wieczorem do domu.Zmienniczka ma być ok.6 tej rano.Bardzo jestem Jej ciekawa.Wczoraj Synek wsiąkł gdzieś,a Seniorka nie umiała mi powiedzieć o której wróci.No i były hece z kolacją.W końcu zjadłam wcześniej sama a Ona przyszła dobre pół godziny później. Już teraz piszę-do usłyszenia, trzymajcie się. Dam znać,co dalej będzie. 
09 sierpnia 2025 06:12 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w sobotę.  Dziś dzień dusztowania seniora  i muszę ogarnąć swój pokój.  Zacznę się powoli pakować żeby mieć już trochę porządku. 
Po wczorajszym wkur...na agencję podziękowałam za 4 letnia współpracę i na   w poniedziałek jestem umówiona z koordynatorami 2 agencji na nowe oferty pracy. Coś się kończy coś zaczyna...Nie będę współpracować z agencją, jutra oszukuje na kasę. Ja wiem, że ktoś powie, że robię dramat ale za lipiec jestem stratna o jakieś 120 euro i tyle samo będzie miej więcej za sierpien bo dowiedziałam się , że dodatek wakacyjny  w kwocie 150/ miesiąc jest wypłacany dopiero po odpracowaniu min 6 tygodni. Nosz szlag mnie trafił. I dlatego podziękowałam za współpracę i od razu oznajmiłam, że niech będą pewni w 100 % czy zmienniczka dotrze bo ja napewno po ich takim numerze nie zostanę choćbym miała na piechotę iść do domu. 
Maluda nie oglądaj się wstecz. Nie warto się poświęcać dla jednej firmy bo i tak oni nas traktują jako kolejny numer w systemie. 
Wszystkim dobrego dnia i spokojnego bo tutaj zapowiadają upały. 
09 sierpnia 2025 07:33 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry w sobotę. :chaplin: Dziś dzień dusztowania seniora :kapiel: i muszę ogarnąć swój pokój. :mycie podlogi::odkurzanie: Zacznę się powoli pakować żeby mieć już trochę porządku. 
Po wczorajszym wkur...na agencję podziękowałam za 4 letnia współpracę i na   w poniedziałek jestem umówiona z koordynatorami 2 agencji na nowe oferty pracy. Coś się kończy coś zaczyna...Nie będę współpracować z agencją, jutra oszukuje na kasę. Ja wiem, że ktoś powie, że robię dramat ale za lipiec jestem stratna o jakieś 120 euro i tyle samo będzie miej więcej za sierpien bo dowiedziałam się , że dodatek wakacyjny  w kwocie 150/ miesiąc jest wypłacany dopiero po odpracowaniu min 6 tygodni. Nosz szlag mnie trafił. I dlatego podziękowałam za współpracę i od razu oznajmiłam, że niech będą pewni w 100 % czy zmienniczka dotrze bo ja napewno po ich takim numerze nie zostanę choćbym miała na piechotę iść do domu. 
Maluda nie oglądaj się wstecz. Nie warto się poświęcać dla jednej firmy bo i tak oni nas traktują jako kolejny numer w systemie. 
Wszystkim dobrego dnia i spokojnego bo tutaj zapowiadają upały. 

I dlatego zmieniłam firmę a Oni bezczelnie pytają mi się, kiedy będę dyspozycyjna...
09 sierpnia 2025 07:34 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

I dlatego zmieniłam firmę a Oni bezczelnie pytają mi się, kiedy będę dyspozycyjna...

Nosz tupet mają  🤣🤣🤣
09 sierpnia 2025 08:29 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w sobotę.Widzę że dwie z nas Maluda i Dusia mają dziś zły dzień. Nie przejmujcie się dziewczy skoro wasze decyzję zapadły to jak to mówią "do trzech razy sztuka" na pewno się uda, wierzcie mi bo ja też tak zrobiłam i teraz sobie chwalę ,zobaczymy jak będzie z wypłatą bo jeszcze za mało pracuję.Przekonamy się w dniu wypłaty.W tamtej firmie to musiałam się upominać o wszystko i jeszcze pani mi powiedziała że to są moje pieniądze i mój interes aby się upomnieć. Nie trafił by was szlak.A jak ktoś się nie upomnieć bo jest zaganianiu ma dużo spraw na głowie to co?,pieniądze przepadną.Powiedziałam im że to oni są od tego aby w odpowiednim dniu przelali wypłatę i inne należności.Zmieniłam firmę ale dopiero jak uregulowali przelewy i dałam wypowiedzenie  ha, ha  .Trzymajcie się dziewczyny będzie lepiej   a wszystkim spokojnego dnia życzę.Wyjeżdżającym spokojnego powrotu do domu Teraz zmykam do obowiązków 
09 sierpnia 2025 09:34 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, ogłoszenia o pracy, które zamieściłem jest już nieaktualne 
09 sierpnia 2025 09:44 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Dzień dobry w sobotę.Widzę że dwie z nas Maluda i Dusia mają dziś zły dzień. Nie przejmujcie się dziewczy skoro wasze decyzję zapadły to jak to mówią "do trzech razy sztuka" na pewno się uda, wierzcie mi bo ja też tak zrobiłam i teraz sobie chwalę ,zobaczymy jak będzie z wypłatą bo jeszcze za mało pracuję.Przekonamy się w dniu wypłaty.W tamtej firmie to musiałam się upominać o wszystko i jeszcze pani mi powiedziała że to są moje pieniądze i mój interes aby się upomnieć. Nie trafił by was szlak.A jak ktoś się nie upomnieć bo jest zaganianiu ma dużo spraw na głowie to co?,pieniądze przepadną.Powiedziałam im że to oni są od tego aby w odpowiednim dniu przelali wypłatę i inne należności.Zmieniłam firmę ale dopiero jak uregulowali przelewy i dałam wypowiedzenie  ha, ha  .Trzymajcie się dziewczyny będzie lepiej :-)  a wszystkim spokojnego dnia życzę.Wyjeżdżającym spokojnego powrotu do domu:flaga Polski: Teraz zmykam do obowiązków :papa:

Ja wypowiedzenia nie składam bo mam umowę do 17. Wyjeżdżam do domu i.koniec umowy i już szukam kolejnego zlecenia. Takimi umowami to można sobie tyłek wytrzeć. Koleżanka prawniczka mi powiedziała, że mogę mieć i 3 takie umowy w miesiącu. Jednego dnia kończę następnego zaczynam z inną firma i koniec kropka. Ja mam w dupie wypowiedzenia to ja odchodzę i nie mówię nawet do widzenia bo nie ma komu ...
09 sierpnia 2025 12:55 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ja wypowiedzenia nie składam bo mam umowę do 17. Wyjeżdżam do domu i.koniec umowy i już szukam kolejnego zlecenia. Takimi umowami to można sobie tyłek wytrzeć. Koleżanka prawniczka mi powiedziała, że mogę mieć i 3 takie umowy w miesiącu. Jednego dnia kończę następnego zaczynam z inną firma i koniec kropka. Ja mam w dupie wypowiedzenia to ja odchodzę i nie mówię nawet do widzenia bo nie ma komu ...

Dusia1978  ja też tak uważam że te umowy to mało co znaczą ale ja mam naprzykład umowę podpisaną na rok,nieraz bywało że bezterminowo a jedynie wyjazd jest określony od kiedy do kiedy.Chodzi tu o druk S1 w się chyba nie można mieć dwóch takich druków więc ja wtedy składam wypowiedzenia ze skutkiem natychmiastowym . Nieraz powód a nieraz nie podaję.
09 sierpnia 2025 13:10
nincia

Dusia1978  ja też tak uważam że te umowy to mało co znaczą ale ja mam naprzykład umowę podpisaną na rok,nieraz bywało że bezterminowo a jedynie wyjazd jest określony od kiedy do kiedy.Chodzi tu o druk S1 w się chyba nie można mieć dwóch takich druków więc ja wtedy składam wypowiedzenia ze skutkiem natychmiastowym . Nieraz powód a nieraz nie podaję.

A ja wtedy im.mowie, że proszę mnie wyrejestrować z ZUS bo planuje być w domu ( kłamstewko takie) żeby mi tyłka nie zawracały i dlaczego ? , dlaczego ?  I mam spokój z nimi 
09 sierpnia 2025 14:16 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

A ja wtedy im.mowie, że proszę mnie wyrejestrować z ZUS bo planuje być w domu ( kłamstewko takie) żeby mi tyłka nie zawracały i dlaczego ? , dlaczego ?  I mam spokój z nimi 

To też dobrze robisz nie trzeba pisać i się produkować . Spróbuję też tak robić tylko że oni jak nie zmieniasz firmy to płacą jakieś grosze za ulotki będąc w Polsce .
09 sierpnia 2025 16:43 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

To też dobrze robisz nie trzeba pisać i się produkować:lol2: . Spróbuję też tak robić tylko że oni jak nie zmieniasz firmy to płacą jakieś grosze za ulotki będąc w Polsce :-).

Niech lepiej płacą dobrą kasę za pracę w opiece a ulotki które ja dostawałam to w piecu lub na ognisku lądowały. Jeszcze będę sobie dupie zawracają robota na urlopie. Haha 🤣 🤣 🤣 🤣 urlop jest mój i robię z nim co chce....
09 sierpnia 2025 16:55 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 
Dzień mija milo i ciepło , zakupy w Benrath. Teraz leniuchuje. 
Obiad niwosobotni , lody . Margaretka szczęśliwa . danych zupek😊
10 sierpnia 2025 07:42 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  moja ostatnia tutaj niedziela. Za tydzień będę się spinać z rana żeby do 9 wszystko zribic. Opiekę przejmuje córka i zięć . Zmienniczka na być na 14. Słońce już za oknem jest więc znowu to będzie gorący dzień. Kawkę już pije . Zaraz toaleta seniora i dzień jak co dzień. Później obiad i zleci jakoś do wieczora. 
Spokojnej niedzieli. 
10 sierpnia 2025 08:41 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 😌 moja pierwsza i ostatnia niedziela tutaj. Wetzlar troszkę już zwiedziłam, piękne miasto. Dziś w pauzie wskoczę na rowerek i może jakaś kawka i lody. 
10 sierpnia 2025 10:07 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim w piękną słoneczną ☀️ niedzielę,już teraz jest 24st a w środę ma być nawet 33 st. Uff będzie gorąco. Lubię ciepło ale 33 st to już duchota,jak my to przeżyjemy😓.Wszystkim miłego dzionka i mało pracy wszak dziś niedziela