Powitajki przy kawie 79

05 sierpnia 2025 18:29 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Przyjechałam przed ósmą i już dzwoniłam o zjazd.Opis wogóle niezgodny z tym, co mi podano.O 6 trzeba wstać,bo przychodzą pflege z tabletkami.Potem kawa w salonie,przed 8.30 mycie i śniadanie,które praktycznie nie zjada.W międzyczasie pomiar ciśnienia i cukru przez aplikację.I wiecie co,pflege miała pretensje do zmienniczki, ze chyba ją nie karmi.Nosz,zagotowało się we mnie.O 22 iej usiłuje oderwać ją od telewizora,co praktycznie trwa około 20 min.i mamy nocną przerwę pr,ed 23 cią.Gwózdż do trumny to to,ze miedzy drugą a trzecią trzeba zejść na parter i ...obudzić Ją do ubikacji.Jezeli nie pojawimy się w nocy,skarży córce,bo demencji nie ma.Czy ją mam na plecach napisane kóń i niewolnik?! Blanka już tu nie wraca,a ja zadzwoniłam do szefa firmy,że żądam zjazdu.Moja koordynatorka nawet nie odbiera telefonów...

Postaw granicę jaki mat być plan dnia i koniec dyskusji. Powiedz że w nocy seniorka ma spać a jak nie to extra 20 euro przy seniorce. Na nich często to działa jak bat bo oni kasy wydawać nie lubią. 
06 sierpnia 2025 05:05 / 3 osobom podoba się ten post
Pozdrawiam serdecznie w środę. Podobno gdy środa minie,tydzień zginie.Zobaczymy co przyniesie dzień w mojej kwestii zjazdu do domu.Oby dzień minął w miarę bezstresowo.
06 sierpnia 2025 05:36 / 4 osobom podoba się ten post
Witam środowo
Mój ostatni dzień pracy na zleceniu.
Dziś będę tylko ogarniać swoje metraże  i pomalu pakować autko.
Miłego dnia wszystkim
06 sierpnia 2025 06:38 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  witam w środę. Dziś muszę małe zakupy poczynić. Mam nadzieję, że dziś senior będzie żywszy jeśli nie to znowu do szpitala żeby go nawodnić.  Zobaczyny co przyniesie dzień. 
Spokojnego dnia opiekunowo. 
06 sierpnia 2025 07:55 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Pozdrawiam serdecznie w środę. Podobno gdy środa minie,tydzień zginie.Zobaczymy co przyniesie dzień w mojej kwestii zjazdu do domu.Oby dzień minął w miarę bezstresowo.

Maluda lepiej nich cię przeniosą w inne miejsce tylko zaznaczę że ma być zgodne z opisem,szkoda tej męczącej podróży.
06 sierpnia 2025 08:00 / 5 osobom podoba się ten post
Teraz witam się  Dziś będzie ładny dzionek a ja mam już wolne do 17,00  Wybiorę się na spacer 🚶i poleniuchujęmiłego dnia wszystkim  Na razie muszę zjeść śniadanko i może na godzinkę wskoczę do łóżeczka dośpię trochę a potem zobaczymy.
06 sierpnia 2025 08:06 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Maluda lepiej nich cię przeniosą w inne miejsce tylko zaznaczę że ma być zgodne z opisem,szkoda tej męczącej podróży.:aniolki:

Nie,najchętniej zmienię firmę.
06 sierpnia 2025 10:55 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 
W Duesseldorfiie słońce ☀️, pogoda dopisuje , Margaretka grzeczna , zjadła z apetytem. Popija jogurt . Oby tak dalej. Pozdrawiam serdecznie 😊 
Maluda 
06 sierpnia 2025 11:23 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 
W Duesseldorfiie słońce ☀️, pogoda dopisuje , Margaretka grzeczna , zjadła z apetytem. Popija jogurt . Oby tak dalej. Pozdrawiam serdecznie 😊 
Maluda :aniolki:

Dziekuję bardzo dorotee
06 sierpnia 2025 11:23 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Nie,najchętniej zmienię firmę.

I to jest bardzo dobra decyzja.👌👌👌 Nie można trzymać się tylko jednej firmy . Czasami że nie mają ofert w czasie jakim chcemy a po drugie też i nie warto bo i tak tego nikt nie doceni. 
06 sierpnia 2025 20:01 / 6 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo 😊🌻☕
Rzeczywiście jak ja się tutaj zaloguje to cud 😊
Technicznie się posypało , w domu nie zdążyłam zmienić telefonu , zabrać zapomniałam . Tablet nie działa . Tina przewidzialas.
Mleczko , Margaretka przez rok czasu bardzo się zmieniła , ten choroba podtopiła . Prawie nie mówi , chyba że mnie pieprzą czy też zwalnia . Dziś odzywa się do mnie do angielski . Je i pije minimalnie , lubi Nutridrinki i jogurty do picia , gofry , kupiłam gofrownice , jadą gofry z kurczakiem albo marchewka gotowana . 
Trochę chodzi . Mizerotka taka .
Gustu, dopiesxczam ja a ona chce mnie ugryźć 😊 nie szczypie tylko planuję ugryźć. 
Jedno co mi się na razie udaje to toaleta . Nie muszę zakładać chwilowo , oby jak najdłużej tego pajacyka , przestała się rozbierać . Oby . 
Trochę się obawiałam , ale chyba damy radę. Dwa tygodnie już minęły. 
Udanego dnia 🤗 

Dorotee, żadne wyżyny wrózbiarstwa - można było łatwo wywnioskować , że będziesz telefon musiała wymienic na nowszy model. Ale.... teraz go fantazja poniosła 3 metry nad ziemię . Dobrze, że chociaż Margaretka się już nie rozbiera  
Całe szczęscie tego kwiatu pół światu, następnym razem wezmiesz z domu nowy i nie będzie wypisywał bzdurek :)

Ja jeszcze na wywczasach , ale widmo powrotu z urlopu krąży coraz wyrażniej krąży nade mną ;))- a tak było radośnie :) Nie musialam zwracać uwagi czy dziś świątek, piątek czy niedziela . Wypoczęłam setnie i na maksa . I wcale nie na leząco - no spać wiadomo - na stojąco jak koń nie da rady :)

Od razu dobry wieczór Forum i spokojnego wieczoru. 
07 sierpnia 2025 04:44 / 3 osobom podoba się ten post
Doberek czwartkowo Opiekunkowo. Życzę miłego dnia i coraz bliżej domu.
07 sierpnia 2025 08:23 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Doberek czwartkowo Opiekunkowo. Życzę miłego dnia i coraz bliżej domu.

Maluda o której wyjeżdżasz?
07 sierpnia 2025 08:29 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w słoneczny czwartek ☀️. Nareszcie idzie ciepełko bo ja to ciepło Łubna jestem.  siedzę chwilkę na balkonie i wystawiłam twarz do słońca ,bo to jest witamina D. Dziś o ,9,00 przychodzi do pdp fryzjerka jak co tydzień i zabiera ją do swojego salonu który jest 50 m. Od nad ,ja w tym czasie gotuję obiadek. Miłego dnia dla wszystkich 
07 sierpnia 2025 08:34 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Maluda o której wyjeżdżasz?:flaga Polski:

Jeszcze nic nie wiem.