Powitajki przy kawie 79

03 sierpnia 2025 07:46 / 3 osobom podoba się ten post
melania

Bo pisałaś o 7.30 że pdp śpi za długo i że idziesz za 10 minut zajrzec ze strachem czy coś się nie wydarzyło w nocy ...przepraszam jeśli źle odczytalam Twojego porannego posta ...🫣 Widzę że nie nie nadaję się już żeby tu pisać ..za stara chyba jestem , zbyt dużo widziałam w karierze  opiekunki ,bardzo przepraszam i znikam..😘 już nie będę nic pisać 

Melania nie obrażaj się nie miałam nic złego na myśli po prostu zapomniałam że pdp dłużej spała. Jeszcze jej dobrze nie znam bo jestem tu dopiero od 25 lipca więc dopiero ok 8 dni. ona pierwszy raz tak później wstała więc się troszkę martwiłam ale wszystko jest ok. Dzisiaj wstała i swojej godzinie,poszła do kibelka, zapytała jaki to dzień i dalej poszła do łóżka Wywnioskowałam z tego że w sobotę i niedzielę później wstaję ha,ha. To jest moja druga niedziela tutaj a wiadomo że początek jest zawsze stresowy. Możesz swobodnie pisać a jak coś niezrozumiałe to wyjaśnimi grzecznie i na spokojnie, ja też nie jestem już taka młodziutka 
03 sierpnia 2025 08:54 / 4 osobom podoba się ten post
Teraz się przywitam.Niedziela jest ale bardzo brzydka deszcz pada i jest tylko 14st..Jesteśmy już po ßniadaniu. Teraz seniorka czeka na mszę w telewizji bo będzie o 9,00 a ja też troszkę odpocznę.wiadomo że choć niedziela to i tak swoją pracę trzeba wykonać jedynie ograniczając się to tego co jest konieczne.Nie przemęczajcie się,dziś jest luźny dzień  
04 sierpnia 2025 05:33 / 4 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo w mój dzień wyjazdu.Busa mam dopiero popołudniu,a na miejscu będę wcześnie rano.Stres jest,nie powiem.Oby szybko zleciało.Wam życzę miłego i bezstresowego dnia. 
04 sierpnia 2025 07:31 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  znowu z deszczowego Berlina. 😢Już chyba tam na górze to normalnie im się kran zepsuł , że ta woda leci i leci. 🤣
Senior jeszcze w łóżku, ja kawkę pije i gotuje sobie jajka na śniadanie. 
Dziś fizjo o 11 i jak.mi się uda to wyskoczę do sklepu o ile pogoda pozwoli. Jak nie to mamy na tyle, że starczy do środy.
Maluda szerokiej drogi i spokojnej pracy. 
Wszystkim dobrego dnia i całego tygodnia. 

04 sierpnia 2025 07:45 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w deszczowy poniedziałek  ,juź chyba idzie jesień,  ja chcę jeszcze lato ,słońce i ciepełgo  Miłego dnia i wracam do obowiązków.Maluda szczęśliwej podróźy do domku
04 sierpnia 2025 08:02 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

Dzień dobry w deszczowy poniedziałek :pada_deszcz: ,juź chyba idzie jesień, :nerwowa: ja chcę jeszcze lato ,słońce i ciepełgo :moje_wakacje: Miłego dnia i wracam do obowiązków.Maluda szczęśliwej podróźy do domku:flaga Polski:

Nincia,ja do Niemiec jadę.
04 sierpnia 2025 11:21 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Dzień dobry w deszczowy poniedziałek :pada_deszcz: ,juź chyba idzie jesień, :nerwowa: ja chcę jeszcze lato ,słońce i ciepełgo :moje_wakacje: Miłego dnia i wracam do obowiązków.Maluda szczęśliwej podróźy do domku:flaga Polski:

Nincia nie śpij na szteli. Maluda od jutra wskakuje do odliczajek. 
04 sierpnia 2025 16:44 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Nincia nie śpij na szteli. Maluda od jutra wskakuje do odliczajek. 

04 sierpnia 2025 20:58 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Super ,pomyliłam się . 
04 sierpnia 2025 22:03 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Spokojnej drogi i spokojnej pracy
05 sierpnia 2025 05:49 / 3 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
Dziś seniorka ma termin w szpitalu wcześnie, więc i pobudkę zamówiłam u naszego forumowego budzika
Miłego dnia wszystkim
05 sierpnia 2025 10:45 / 4 osobom podoba się ten post
Witam.  z deszczowego Berlina. I tak codziennie bez zmian w pogodzie póki co. 🤪 
Pranie się kręci seniora. Później moje bo może trzeba będzie jechać do domu. Seniora zabralo rano pogotowie. Poszłam po córkę i zięcia i oznajmiłam  im że najprawdopodobniej senior miał udar. Szybko zeszli i wezwali pogotowie. Myślę , że miał też mikroudar w poprzednim tygodniu bo już z  sił opadał i przewracał mi się . Niestety córka twierdziła że jest stary i żeby się nie przejmować więc musiało dojść do większego kłopotu. Nic to . Czekam na info od córki co dalej . 
Wszystkim dobrego dnia. 
05 sierpnia 2025 13:16 / 3 osobom podoba się ten post
Przyjechałam przed ósmą i już dzwoniłam o zjazd.Opis wogóle niezgodny z tym, co mi podano.O 6 trzeba wstać,bo przychodzą pflege z tabletkami.Potem kawa w salonie,przed 8.30 mycie i śniadanie,które praktycznie nie zjada.W międzyczasie pomiar ciśnienia i cukru przez aplikację.I wiecie co,pflege miała pretensje do zmienniczki, ze chyba ją nie karmi.Nosz,zagotowało się we mnie.O 22 iej usiłuje oderwać ją od telewizora,co praktycznie trwa około 20 min.i mamy nocną przerwę pr,ed 23 cią.Gwózdż do trumny to to,ze miedzy drugą a trzecią trzeba zejść na parter i ...obudzić Ją do ubikacji.Jezeli nie pojawimy się w nocy,skarży córce,bo demencji nie ma.Czy ją mam na plecach napisane kóń i niewolnik?! Blanka już tu nie wraca,a ja zadzwoniłam do szefa firmy,że żądam zjazdu.Moja koordynatorka nawet nie odbiera telefonów...
05 sierpnia 2025 14:42 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 Margaretka miała dzisiaj PflegeBeratung , ma to co trzy miesiące . 
Później przyjdzie lekarz z ubezpieczenia na przyznanie ew wyższej  grupy.
Maluda  a do mojej Margaretki nikt nie chciał przyjechac. Teraz już są trzy chętne. Udanego dnia😉
05 sierpnia 2025 17:58 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Przyjechałam przed ósmą i już dzwoniłam o zjazd.Opis wogóle niezgodny z tym, co mi podano.O 6 trzeba wstać,bo przychodzą pflege z tabletkami.Potem kawa w salonie,przed 8.30 mycie i śniadanie,które praktycznie nie zjada.W międzyczasie pomiar ciśnienia i cukru przez aplikację.I wiecie co,pflege miała pretensje do zmienniczki, ze chyba ją nie karmi.Nosz,zagotowało się we mnie.O 22 iej usiłuje oderwać ją od telewizora,co praktycznie trwa około 20 min.i mamy nocną przerwę pr,ed 23 cią.Gwózdż do trumny to to,ze miedzy drugą a trzecią trzeba zejść na parter i ...obudzić Ją do ubikacji.Jezeli nie pojawimy się w nocy,skarży córce,bo demencji nie ma.Czy ją mam na plecach napisane kóń i niewolnik?! Blanka już tu nie wraca,a ja zadzwoniłam do szefa firmy,że żądam zjazdu.Moja koordynatorka nawet nie odbiera telefonów...

Moim zdaniem nie masz powodu do zjazdu .
Znasz niemiecki ,to ustal sobie harmonogram pracy .Złota zasada jest taka ,że nigdy nie ogląda się na zmienniczkę ,a już to ,że ona tam wraca czy nie wraa ,to nie jest twoja sprawa .