Powitajki przy kawie 79

24 sierpnia 2025 08:21 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry niedzielnie . Jeszcze leżakuje choć jestem już po swojej ulubionej latte  
Jest to jedyne półtora łyżeczki cukru, którego nie potrafię sobie odmówić 
Resztę dnia staram się spędzać na gorzko . W piątek odebrałam wyniki badań laboratoryjnych i po konsultacji z lekarzem usłyszałam " oby tak dalej " Nawet płytki krwi z którymi miałam incydent są bardzo wysokie . 
I z takim optymizmem zaczynam żyć 
Dobrego dnia .
24 sierpnia 2025 08:35 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek niedzielnie. Stres nadciąga jak tsunami,w dodatku przyplątał mi się katar,masakra.Czeka mnie dopięcie walizki,może wcisnę jakieś krzyżówki,bo Seniorka demencyjna i nie wiadomo jak będzie z rozmowami na szczeblu polsko-niemieckim.Za oknem bardzo zimno,powoli zalatuje jesienią.No nic,normalna kolej rzeczy. Śpijcie dalej. 

Jeszcze nie wyjechałaś a już stres ? Nie wyscielaj sobie drogi  pesymizmem . Nastawienie to sukces , jedziesz do pracy a nie za kare . Powodzenia .
24 sierpnia 2025 08:39 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
24 sierpnia 2025 11:08 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
Waham się , albo ambitnie obejde jezioro albo na leniucha pospie 
Udanej niedzieli 
24 sierpnia 2025 12:22 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w pochmurną i mokrą niedzielę. Brrr,chłodno . W piątek wieczorem spotkałam się jeszcze ostatni raz w większym gronie,w czasie wakacji,z moimi psiapsiółkami i koleżankami. Fajnie,bo był to naprawdę ciepły,letni wieczór. Cóż,chyba trzeba zacząć śpiewać "żegnaj lato na rok". Nie lubię szarugi chociaż cieszę się na jesień ,liczę że przyjdzie piękna i kolorowa.
Za tydzień o tej porze pewnie już będę siedziała w busie do Kolonii. Maluda,nie ma co się martwić na zapas,ja też jadę w nowe miejsce,gdzie wszystko jest ustawione pod stałą opiekunkę.To też wyzwanie ,wiem od rekruterki,że żadna ze zmienniczek nie chciała wracać. Delikatnie mi powiedziano,że pani K. jest ,jakby tu powiedzieć,żeby nie obrazić kogoś ,kogo nie znam,hmmm,trochę specyficzna. No i co z tego,ja też mogę wydać sie dla niej specyficzna ,wracać nie będę musiała ,możliwe,że stała opiekunka nawet nie chciałaby się ze mną wymieniać . Podopieczna też demencyjna,ale to dla mnie nie nowość . No i jeszcze jest w pakiecie coś,czego opiekunki nie lubią . Pracujący mąż  ,od czasu do czasu syn na obiadach czy kolacji,więc i gotowania więcej . Tego też się nie boję ,trudniej będzie zmarnować jedzenie,czego nie lubię,w przeciwieństwie do jego przyrządzania . Ponieważ od początku wszystko jest jasne,to marudzić nie będę ,tym bardziej ,że wszystko jest odpowiednio wynagradzane . Lubię więcej pieniążków za coś,co i tak zrobić trzeba Tak więc,Maluda,głowa do góry,będzie dobrze,dasz radę,wrócisz do domku bogatsza i ,jak zobaczysz co za zarobiona kasę możesz zrobić w swoim nowym-starym domu,to szybko znów wyjedziesz,żeby szybciej remont skończyć .
Troche się przejaśnia,poczekam jeszcze chwilę i pójdę sobie gdzieś ,poszukać kolorów i zapachów lata .
Spokojnej,przyjemnej niedzieli życzę wszystkim ,tym w pracy,i tym na urlopie 
24 sierpnia 2025 12:53 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry w pochmurną i mokrą niedzielę. Brrr,chłodno :-(. W piątek wieczorem spotkałam się jeszcze ostatni raz w większym gronie,w czasie wakacji,z moimi psiapsiółkami i koleżankami. Fajnie,bo był to naprawdę ciepły,letni wieczór. Cóż,chyba trzeba zacząć śpiewać "żegnaj lato na rok":-(. Nie lubię szarugi chociaż cieszę się na jesień ,liczę że przyjdzie piękna i kolorowa.
Za tydzień o tej porze pewnie już będę siedziała w busie do Kolonii. Maluda,nie ma co się martwić na zapas,ja też jadę w nowe miejsce,gdzie wszystko jest ustawione pod stałą opiekunkę.To też wyzwanie ,wiem od rekruterki,że żadna ze zmienniczek nie chciała wracać. Delikatnie mi powiedziano,że pani K. jest ,jakby tu powiedzieć,żeby nie obrazić kogoś ,kogo nie znam,hmmm,trochę specyficzna. No i co z tego,ja też mogę wydać sie dla niej specyficzna :-),wracać nie będę musiała ,możliwe,że stała opiekunka nawet nie chciałaby się ze mną wymieniać :oczko:. Podopieczna też demencyjna,ale to dla mnie nie nowość . No i jeszcze jest w pakiecie coś,czego opiekunki nie lubią . Pracujący mąż  ,od czasu do czasu syn na obiadach czy kolacji,więc i gotowania więcej . Tego też się nie boję ,trudniej będzie zmarnować jedzenie,czego nie lubię,w przeciwieństwie do jego przyrządzania :gotuje:. Ponieważ od początku wszystko jest jasne,to marudzić nie będę ,tym bardziej ,że wszystko jest odpowiednio wynagradzane . Lubię więcej pieniążków za coś,co i tak zrobić trzeba:lol1: Tak więc,Maluda,głowa do góry,będzie dobrze,dasz radę,wrócisz do domku bogatsza i ,jak zobaczysz co za zarobiona kasę możesz zrobić w swoim nowym-starym domu,to szybko znów wyjedziesz,żeby szybciej remont skończyć :-).
Troche się przejaśnia,poczekam jeszcze chwilę i pójdę sobie gdzieś ,poszukać kolorów i zapachów lata .
Spokojnej,przyjemnej niedzieli życzę wszystkim ,tym w pracy,i tym na urlopie :najlepszego3:

Dziekuję Gusiu.Dopiero jestem na etapie sprzedawania mebli z tego mieszkania,bo tam potrzebuję mniejsze.A Stellę otwieram jako pierwsza. Też niby nie nowość,ale znowu tłumaczyć jak Herman kozie,co mi się należy i ustalać plan dnia,to masakra.Nie zawsze miałam tak jak u zmarłej niedawno Hannelore,gdzie Syn choć daleko,załatwiał wszystko sofort.
25 sierpnia 2025 05:04 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek poniedziałkowo. Ja już na posterunku.Kawa wypita,prasówka przejrzana.To mój 6ty przejazd Complexem,więc jak dobrze pójdzie powrotny będę miała gratis.Trzymcie kciuki i do popisania później. 
25 sierpnia 2025 06:08 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Dziś podobno senior jedzie do Tagespflege o ile oczywiście da się wyszykowac i wsadzić do busa. Dziś czeka mnie rozmowa z koordynatorem  po wczorajszej rozmowie z seniorka . Dobrego dnia opiekunowo. 
25 sierpnia 2025 07:54 / 6 osobom podoba się ten post
Wcięło mi posta. Dzień dobry po niedzielnym gromu seniorka jeszcze śpi tak ją wymęczyli😆. Mamy czas niech sobie śpi 🤫 a ja pomyliłam trochę.Spokojnego dnia wszystkim   
25 sierpnia 2025 10:26 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, poniedziałek to dla mnie taki nijaki dzień . Jedna noga jeszcze w weekendzie  a druga już do pracy goni . U nas chłodno i sucho .Muszę rośliny dokarmić tzn dopoić  .Rower już wyprowadziłam i chce się wybrać do miasta.  Chce zajrzeć do sklepu z ' chlamem " z Niemiec może jakiś ciekawy talerz kupię.  Musze też kupię uchwyty do szklanych pokrywek , zmatowiały od mycia w zmywarce .
Tyle mojej pracy na dzisiaj.
Dobrego dnia .
25 sierpnia 2025 13:55 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
U mnie dzisiaj pracowicie , codziennie obowiązki , mycie głowy M . , pranie jej łóżka , dużo pije 😊 zakupy , kawka po drodze . Teraz leniuchuje 😊. Dobrze że kijki spadły 
Gusiu wczoraj nad jeziorem stwierdziłam że moje pazurki wystają poza sandały 
Udanego dnia 🤗 
26 sierpnia 2025 04:54 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek wtorkowo z mojej stancji.Byłam na miejscu koło 18 tej i komitet powitalny machał mi z balkonu.Pierwsze wrażenie bardzo sympatyczne.Córka Marion zabrała mnie na 1 piętro,gdzie mieszka.Tam już była Seniorka z Zięciem. Co dziwne,u Nich jada się ok.18.30 ciepłą obiadokolację.Ja tylko ugotuję w środę,bo Ona jedzie z psem do weta.Na zakupy weźmie mnie w tygodniu i wtedy kupię sobie wszystko,co potrzebuję u siebie.Na szczęście Zięciem napomknął,że Beata może gotować to ,co lubi...No i gitara,mogę upichcić czasami.Seniorka demencyjna,ale sympatyczna.W pokoju u siebie mam kamerkę z podglądem na Jej sypialnię i dzwonek,gdyby czasem coś w nocy chciała.O tym zresztą wiedziałam od agencji.Okolica spokojna,tylko słychać w nocy przejeżdżające pociągi.Cóż,nie można mieć wszystkiego.Co dalej,okaże się w praniu.
26 sierpnia 2025 06:41 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Kawa się pije , małe śniadanko zjadłam, pranie wstawiłam i o 7.30 idę do seniora. 
Po niedzielnej rozmowie z seniorka i potem że kazała mi wstawać w nocy nawet i 2-3 x kładąc mi bezczelnie u mnie w pokoju beybifona złożyłam wypowiedzenie . O wstawaniu nie było mowy a nawet jakvy to nie za te grosze. Zdrowie i życie mam jedno a jak je stracę to żadna agencja i żaden Niemiec mi nie da ani zdrowia ani tym bardziej na rachunki. 
Pieniądze zawsze zarobię a zdrowia nie odzyskam nigdy. Więc czekam kiedy nową " ofiarą" przyjedzie i pojadę na inne miejsce. Nie pozwoliłem udostępniać mojego numeru tak jak i ja nie miałam kontaktu do zmienniczki. 
Trzeba się szanować. 
Ps. A teraz czekam na hejt. 🤣 w postaci, że taka nasza praca itd tak jak usłyszałam od paniusi z agencji. No i ja 😂😂😂 No to ona do mnie że już z nimi nie wyjazd. A ja 🤣🤣🤣 a ona musiała że będę 😭😭😭 . Nosz chora . Jeszcze jej zwróciłam uwagę, że jestem trochę starsza i to ja pracuję na nią. No niestety od razu mi oznajmiła, że czas mają 14 dni . Ok . Ja i tak w nocy nie stanę.  

Do tego dnia opiekunowo. Ja dziś czekam na info i zobaczymy co dalej. 
Miłego dnia. 
26 sierpnia 2025 08:41 / 5 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
26 sierpnia 2025 08:47 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Kawa się pije , małe śniadanko zjadłam, pranie wstawiłam i o 7.30 idę do seniora. 
Po niedzielnej rozmowie z seniorka i potem że kazała mi wstawać w nocy nawet i 2-3 x kładąc mi bezczelnie u mnie w pokoju beybifona złożyłam wypowiedzenie . O wstawaniu nie było mowy a nawet jakvy to nie za te grosze. Zdrowie i życie mam jedno a jak je stracę to żadna agencja i żaden Niemiec mi nie da ani zdrowia ani tym bardziej na rachunki. 
Pieniądze zawsze zarobię a zdrowia nie odzyskam nigdy. Więc czekam kiedy nową " ofiarą" przyjedzie i pojadę na inne miejsce. Nie pozwoliłem udostępniać mojego numeru tak jak i ja nie miałam kontaktu do zmienniczki. 
Trzeba się szanować. 
Ps. A teraz czekam na hejt. 🤣 w postaci, że taka nasza praca itd tak jak usłyszałam od paniusi z agencji. No i ja 😂😂😂 No to ona do mnie że już z nimi nie wyjazd. A ja 🤣🤣🤣 a ona musiała że będę 😭😭😭 . Nosz chora . Jeszcze jej zwróciłam uwagę, że jestem trochę starsza i to ja pracuję na nią. No niestety od razu mi oznajmiła, że czas mają 14 dni . Ok . Ja i tak w nocy nie stanę.  

Do tego dnia opiekunowo. Ja dziś czekam na info i zobaczymy co dalej. 
Miłego dnia. :kwiaty_serca:

No i bardzo dobrze tabletki nasenne i niech spi seniorka,u mnie też będzie fon jest ale go nie włączam powiedział o tabletkach załatwili i jest dobrze przecież to sie nie da i w nocy i w dzien