Powitajki przy kawie 79

27 sierpnia 2025 12:48 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w południe  Seniorkę wyprawiłam do przedszkola a sama jeszcze w bet poszłam bo rano nie zaciepło było.Ok 10,30 wstałam i dopiero śniadanue zjadłam.Odgrzałam pizzę. Właściwie to było śniadanio obiad. Pogoda zrobiła się teraz fajna i chyba pójdę na mały spacerek 🚶. Do 17,00 mam jeszcze dużo czasu😄 . Spokojnego dnia wszystkim 
27 sierpnia 2025 13:01 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Dzień dobry w południe :chaplin: Seniorkę wyprawiłam do przedszkola a sama jeszcze w bet poszłam bo rano nie zaciepło było.Ok 10,30 wstałam i dopiero śniadanue zjadłam.Odgrzałam pizzę. Właściwie to było śniadanio obiad. Pogoda zrobiła się teraz fajna i chyba pójdę na mały spacerek 🚶. Do 17,00 mam jeszcze dużo czasu😄 . Spokojnego dnia wszystkim :hejka:

Też bym tak chciała  żeby Margaretka pojechała sobie do Tagespflege 
27 sierpnia 2025 16:01 / 4 osobom podoba się ten post
Witam opiekunowo w środę połowa tygodnia już za nami życzę miłego popołudnia wszystkim 
27 sierpnia 2025 17:39 / 4 osobom podoba się ten post
27 sierpnia 2025 17:44 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry chyba wtorek ?

Chciałam się pochwalić, że dzisiaj mam 20 lat .Od rana buszuje w domu .Umyłam okno , drzwi na taras, zmieniłam firany na jesienne i umyłam wszystkie kwiaty . To pogoda tak na  mnie wpływa. Dzisiaj jest cudnie, powietrze już pachnie wczesna jesienią jeszcze bez goryczy . Pranie na suszarce i zadowolone koty 
Tyle mi do szczęścia potrzeba .
Życzę Wam dobrego dnia .

Podaj przepis na młodość Ze smutkiem zaczynam wracać do aktywności zawodowej. Troszkę przesunął mi się dzień wyjazdu więc walizkę spakuję sobie spokojnie w niedzielę.
27 sierpnia 2025 20:55 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Też bym tak chciała :-) żeby Margaretka pojechała sobie do Tagespflege :ferrari:

Dorotee musisz zapytać opiekuna może załatwi Tagesflege ,przecież należy nam się te dwa popołudnia wolnego lub jeden cały dzień. Do tej pory też nie zawsze tak miałam ale teraz tak trafiłam że te dwa dni do 17,00 mam wolne i wtedy wykorzystuję je jak chcę. 
27 sierpnia 2025 20:56 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Też bym tak chciała :-) żeby Margaretka pojechała sobie do Tagespflege :ferrari:

Dorotee musisz zapytać opiekuna może załatwi Tagesflege ,przecież należy nam się te dwa popołudnia wolnego lub jeden cały dzień. Do tej pory też nie zawsze tak miałam ale teraz tak trafiłam że te dwa dni do 17,00 mam wolne i wtedy wykorzystuję je jak chcę. 
27 sierpnia 2025 21:49 / 4 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór - cieplutko , nawet i upalnie i odrobinę deszczowo. Jutro ma padac, ale może sie odmieni, bo mamy słuzbowy wyjazd integracyjny - tak to nazywają. Jesli będzie lało, to zamiast wędrowac i podziwac cudne widoki, to bedziemy sie kisic w jakiejs knajpie  Nie do konca moje klimaty . 
Troche słonecznego dnia wam wrzucę, bo sie doczytałam, że narzekacie na aurę - a to juz jesien sie zbliza, trzeba będzie oswoic się z myslą, ze będzie chłodniej - nie ma co wymiękać :))) . Trzymajcie się i dbajcie o siebie. 
28 sierpnia 2025 06:02 / 3 osobom podoba się ten post
Doberek czwartkowo. Dzisiaj do 14 tej mam wolne,Marion przejmuje obowiązki. Wczoraj,gdy położyłam Seniorkę długo rozmawiałyśmy w salonie.Były i łzy i uśmiech.Powiedziała mi,że wzięła tylko jednorazowo opiekunkę ,bo jak się wyraziła-potrzebują z Mężem czasu tylko dla siebie. Kilka lat temu zrezygnowała z pracy,żeby opiekować się wówczas dwojgiem Rodziców.Teraz została tylko Mama,ale z bardzo zaawansowaną demencją,bardzo absorbująca i humorzasta.Opiszę o tym może w innym topiku,bo to przecież Powitajki.Miłego dnia dla Wszystkich-ja do 14 tej mam wolne .
28 sierpnia 2025 06:49 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. 
Dziś niby dzień wolny bo senior jedzie do Tagespflege ale nim.pojedzje muszę go wyszykowac więc to jest takie wolne od cholery. 😥 
Ja złożyłam wypowiedzenie ale agencja kurczowo się trzyma 2 tygodnie więc czekac muszę niby do 8 września a i tak nie wstaje w nocy. Noc jest od spania. Dziwne mają wytyczne w tej firmie. Pierwszy raz z nimi i ostatni. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
28 sierpnia 2025 07:25 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w deszczowy czwartek, u nas się ochłodziło może i lepiej bo wczoraj było za duszno. Spokojnego dnia wszystkim.Dziś nawet przerwy nie będę miała bo o 13,00 ma przyjść fusflege a o 15,00 fryzjerka ale już nic nie mówię bo to tylko jeden dzień taki.Może jednak później odbiorę tą przerwę to się zobaczy
28 sierpnia 2025 07:56 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
28 sierpnia 2025 09:29 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
Pafa
28 sierpnia 2025 11:40 / 4 osobom podoba się ten post
Hejka, pochmurnie , z wycieczki kolejka górska w Brienz dzisiaj nici- można, ale widoczność do kitu. Ale....zadekowalismy się w Bernie , gdzie firma hotel opłacila i możemy robić co się żywnie podoba. To dobrze bo myślałam, że może coś będą narzucać jak przedszkolakom albo zamkną w restauracji celem utuczenia :) Ale nie - do wieczora jesteśmy wolni , a wieczorkiem imprezka. No i jutro ma być pogoda to i kolejka nas nie ominie.
Muszę napisać, że się cieszę że tak się stało , bo że dwa lata nie zwiedzałam Berna, a zawsze się tak czuję jakby mnie tu wehikuł czasu przyniósł , nie Intercity  :). Jestem już na miejscu , po późnym śniadaniu i zaraz lecimy wejść w każdy zakątek bez bólu pleców . Zachęca muzyka klasyczna z głośników , przepiękna Starówka, przytulna atmosfera i mniejszy tłok niż w Zurychu.Nie omieszkam podzielić się zdjęciami . No to lecę a wam miłego dnia życzę.
28 sierpnia 2025 12:28 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,Tina integruje się na firmowym wyjeździe,niby Freizeit,a zabiegana,ja też jeszcze na "frajzajcie" i też zabiegana. Porządki w domu,dalsza przeróbka pomidorów ,pranie,składanie i krótko przed 15-tą będę spięta i gotowa na spotkanie z koleżankami . Jedna z nich,właścicielka działki z domkiem nad Jeziorem Kwiedzinskim,ok 8 km od Kętrzyna w kierunku na Giżycko ,wymyśliła,że skoro pogoda się poprawiła,to trzeba należycie pożegnać wakacje. No i wszystkie dziewczyny ochoczo na to przystały .Bedzie nas 6,jedna z grupy na wyjeździe ,niech żałuje ze nie będzie razem z nami. Miał być upał ,już widziałyśmy się w krótkich spodenkach czy nawet o opalaniu się w bikini pomyślałyśmy,a tu tylko 20st i raczej pochmurno. Grunt,że słońce w duszach i radość w sercach.  No to działam dalej życząc nam wszystkim pięknego dnia