Powitajki przy kawie 79

26 sierpnia 2025 09:18 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

No i bardzo dobrze tabletki nasenne i niech spi seniorka,u mnie też będzie fon jest ale go nie włączam powiedział o tabletkach załatwili i jest dobrze przecież to sie nie da i w nocy i w dzien

To senior z alzcjaimerem a seniorka 77 lat chce pokazać jaja to dobra sobą i tabletek nie da i sama wstaje. Niech wstaje to jej maz nie mój. 
26 sierpnia 2025 10:34 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

To senior z alzcjaimerem a seniorka 77 lat chce pokazać jaja to dobra sobą i tabletek nie da i sama wstaje. Niech wstaje to jej maz nie mój. 

Dusia dobrze robisz,jak sztela źle opisana ,spać przecież trzeba nie chodzić jak zombi,ciekawe co firma zrobi.Wypowiedzenie można dać natychmiastowe z racji że sztela nie zgadza się z opisem. Tylko że nie można danych zostawić i czekać na odzew firmy albo rodzina niech się zajmie tatusiem.
26 sierpnia 2025 10:38 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dusia miało być samych zostawić nie można chociaż żona jest jeszcze fit .
26 sierpnia 2025 10:39
nincia

Dusia miało być samych zostawić nie można chociaż żona jest jeszcze fit .

Dobra poczekam mam w nosie i tak nie wstaje i tak . Znak , że z tą firmą już nie wyjadę skoro mnie w uja zrobili. 
26 sierpnia 2025 11:29 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Wam bardzo☀️. W końcu ,po dwóch szarych,wietrznych i mokrych dniach,pokazało się słoneczko. Od razu żyć się chce. Pranie powiewa już na zaokiennej suszarce,ja za chwilę zacznę w kuchni pichcić . Niedziela upłynęła mi na siedząco-leżąco ,cały dzień w piżamie,miękkim szlafroku i ciepłych skarpetach. W ciągu dnia było tylko 11st i niemal bez przerwy padało . Większość dnia więc pod kocykiem,na fotelu,z masażerem szyi i karku ,które sztywniały od pochylania się nad książką czy ekranem tableta. Ten masażer to mój ostatni zakup,z którego jestem zadowolona. Nie pisze że bardzo,bo niestety,nie bardzo wygodny,trochę ciężki,trzeba się przyzwyczaić i naumieć,jak się nim posługiwać,żeby było wygodnie i przyjemnie. Robotę swoją jednak robi a o to przecież chodzi.Po kilku dniach mogę powiedzieć -fajny gadżet . Nie tylko kark ale i łydki,uda czy plecy można sobie w domku wymasować . Na pewno rąk masażystki nie zastąpi ,ale i tak trafiony zakup. No i tak sobie siedząc w niedzielę ,przeglądałam różne strony w necie,trafiłam na kanał Katarzyny Kresimon. Polecam tym,którzy chcą naturalnie zadbać o siebie i swój dom. Pozapisywałam interesujące mnie posty i wczoraj zaczęłam wprowadzać niektóre porady w życie . Było wiec domowe SPA. Naturalny ,kawowy peeling ciała,domowa maseczka na twarz,zdrowe napoje itd itp. Ktoś może powie,OMG,kiedy na to wszystko znaleźć czas. Ja mam czas,kiedy jestem w domu,dzieci odjadą ,pozwalam sobie,żeby wszystko kręciło się wokół mnie. I dobrze mi z tym,zero wyrzutów sumienia czy myśli,że mogłabym ,np ,posprzątać garaż czy piwnicę . Na nie też przyjdzie czas,musi mi się czegoś chcieć,żeby robić to szybko i z przyjemnością . A teraz spadam do kuchni a Wam,i sobie też,życzę dobrego dnia
26 sierpnia 2025 11:35 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry chyba wtorek ?

Chciałam się pochwalić, że dzisiaj mam 20 lat .Od rana buszuje w domu .Umyłam okno , drzwi na taras, zmieniłam firany na jesienne i umyłam wszystkie kwiaty . To pogoda tak na  mnie wpływa. Dzisiaj jest cudnie, powietrze już pachnie wczesna jesienią jeszcze bez goryczy . Pranie na suszarce i zadowolone koty 
Tyle mi do szczęścia potrzeba .
Życzę Wam dobrego dnia .
26 sierpnia 2025 11:47 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry chyba wtorek ?

Chciałam się pochwalić, że dzisiaj mam 20 lat .Od rana buszuje w domu .Umyłam okno , drzwi na taras, zmieniłam firany na jesienne i umyłam wszystkie kwiaty . To pogoda tak na  mnie wpływa. Dzisiaj jest cudnie, powietrze już pachnie wczesna jesienią jeszcze bez goryczy . Pranie na suszarce i zadowolone koty 
Tyle mi do szczęścia potrzeba .
Życzę Wam dobrego dnia .

"Ja mam 20 lat,Ty masz 20 lat,przed nami siódme niebo ", dzisiaj też się czuję jak dwudziestolatka !
A przy okazji,co Ty mi tam,któregoś dnia,coś tam jakiegoś prztyczka mi dałaś ,że szybciej wyjeżdżam do roboty ? . No co robić,jak to ona mnie znalazła wcześniej,niż miałam zamiar zacząć jej szukać? . Ale pamiętam,pamiętam na co się "umawiałyśmy ", jedno drugiego nie wyklucza . Szukaj,szukaj i jak cóś,to dawaj znać. Ja bardziej leniwa,ale otwarta,oj działoby się,jakbyśmy się kiedyś zmieniły . Fajnie by się działo,oczywiście 
26 sierpnia 2025 14:02 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dobra poczekam mam w nosie i tak nie wstaje i tak . Znak , że z tą firmą już nie wyjadę skoro mnie w uja zrobili. 

Dusiu,ja w niedzielę długo rozmawiałam ze stałą opiekunką ,która jest na zleceniu i za tydzień,w poniedziałek ją zmienię.Chociaż właścicielka firmy uprzedziła mnie o "specyficznej" pani i że nie ma zmienniczek,które chcą się z nią wymieniać ,ja odniosłam bardzo pozytywne wrażenie . Pewnie też jestem specyficzna,bo dobrze nam się rozmawiało  Szkoda,że nie poznamy się osobiście,bo ja na miejscu będę w poniedziałek rano,a ona wyjeżdża już w niedzielę wieczorem . I też nie wszystko jest tak,jak przedstawiła mi agencja. Nie winię nikogo za to,opiekunka nie o wszystkim opowiada koordynatorce,nie dzwoni z "duperelami" do firmy. Jest zadowolona,miejsce i praca jej pasują ,wynagrodzenie też ,to i nie melduje o wszystkim. Jak już niejednokrotnie pisałyśmy tutaj,super zlecenie dla jednej opiekunki,dla innej może być absolutnie nie do zaakceptowania. Trochę naprostowała moje wyobrażenie o tym co mnie czeka,nie wystraszyłam się jednak,jestem ciekawa,dla mnie zupełnie nowe wyzwanie,pierwszy raz jadę tam,gdzie mieszka małżeństwo . I chociaż do opieki jest seniorka,to wiecie,jak to jest przy dwójce starszych ludzi. Wszystko się może zdarzyć . A jak będzie,to się okaże na miejscu i też pewnie nie pierwszego dnia. Jestem dobrej myśli,zawsze wyjeżdżam pozytywnie nastawiona . Nie jest to moje pierwsze zlecenie,więc doszłyśmy do wniosku,że nie ma potrzeby jakiegoś wielkiego przekazywania. Ogólny plan dnia i najważniejsze sprawy zostawi mi na ściągawce . A tak to mam robić po swojemu,rozmawiać umiem,senior umysłowo fit,fizycznie samodzielny,ustalimy wspólnie co i jak. 
27 sierpnia 2025 06:26 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek w środę,połowę tygodnia. Wreszcie spałam jak człowiek A przedemną kolejny dzień. Jest trudno,bo niczym zająć się Jej nie da.Telewizja,gry planszowe,rozmowa,nic nie wchodzi w rachubę.No nic,zobaczymy. Jeszcze trochę poleżę a potem do pracy.
27 sierpnia 2025 07:22 / 5 osobom podoba się ten post
Witam w środku tygodnia
Poprzedni minął mi na niespodziewanym wyjeździe do Oświęcimia (po drodze zatrzymałam się w Łodzi na noclegi). Moja "kuzynka" obchodziła 90-tkę, na którą zostaliśmy zaproszeni.
Teraz mam dużo przygotowań do obchodów naszych gminnych Dożynek - odbędą się w tą sobotę, a już w niedzielę rano ruszamy na tygodniowy wyjazd do Lubiatowa - na "Amerykany" z przyjaciółmi z Oświęcimia.
Uelop więc spędzam bardzo aktywnie i nie mam kiedy ponudzić się w domku. 
A dziś odwiedza mnie inna przyjaciółka Grzybofiśka, która na codzień mieszka w Szczecinie lub Bornym Sulinowie, a była moją zmienniczką w Schwedt.
Pracującym życzę samych spokojnych sztelli, a urlopującym super urlopów.
A podglądającym zza krzaka - niech czasami napiszą co u nich.
27 sierpnia 2025 08:20 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,ja też "już " na nogach . Kończę kawkę,szybki prysznic i szykuję się do wyjazdu. Chcę tak ok 10:30 wyjechać do Olsztyna. Jeszcze chłodno bardzo,tylko 11 st,na szczęście niebo błękitne i świeci słońce. Myślę,że czeka mnie pogodny dzień. Oprócz wizyty w NFZ-cie i mammografii,zajrzę pewnie do galerii i odwiedzę siostrę. Centrum badania piersi bliziutko od Jej pracy,może znajdzie chwilę żeby pogadać i na wspólną kawę . Przyjemnego,spokojnego dnia życzę 
27 sierpnia 2025 09:15 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Sroda połowa tygodnia. 
Senior ma fizjo więc na 45 minut przerwy. Potem może spacer zrobimy póki imuoaky nie będzie. Od jutra chłodniej na być. 
Ja dalej czekam na info od agencji więc praca w wyczekiwaniu.
Dobrego dnia opiekunowo. 
27 sierpnia 2025 12:09 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dnia życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich najlepszego1:
27 sierpnia 2025 12:15 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

A to niech wstaje żonka a ty masz spać 
27 sierpnia 2025 12:46 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐  u mnie duży słoneczko , ja już po rundce nad jeziorem , pierwszy raz od roku na rowerze 
Teraz tylko zjemy kupiony po drodze obiadek włoski , prysznic i spać idziemy 
Udanego dnia 🤗 🌻