doroteeDzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐
Za oknem szaruga , miały być kije w lesie , ale chyba będzie kocyk :-)
Gusiu z tym nie zostawianiem seniorki samej to trzeba uważać ,, żeby nie przedobrzyc. Czasami wystarczy zostawić coś no czasopisma , grę jakąś żeby nie odczuwała bezczynności ,, samotność i ..
Seniorzy szybko się przyzwyczajają się że zawsze ktoś jest i wymuszają obecność. Później jest problem ..
Tak,wiem dorotee ,ale dziękuję za cenne uwagi

. Seniorka prawie cały dzień spędza przed telewizorem,po śniadaniu czyta codzienną gazetę .Ale ta ostatnio coś się spóźnia,dzisiaj jeszcze nie dotarła. Nawet jak jesteśmy w domu tylko we dwie,to z Nią nie siedzę ,jestem na górze lub czymś się zajmuję. Zaglądam do Niej co jakiś czas z pytaniem,czy czegoś potrzebuje. I tak zapomina,że ktoś jest w domu. Chodzi do drzwi,otwiera,wychodzi,jakby kogoś szukała . Jak jestem w domu,mam Ją pod kontrolą ,a jak w domu jest senior,to nie muszę mieć Jej na oku

. Chociaż On nie zwraca na Nią uwagi,tylko Ją stresuje,komentując głośno Jej zachowanie. Stopuję go trochę a może nawet więcej niż trochę,bo zaczął mnie socjale policistin nazywać

. Żartobliwie oczywiście,sam zdaje sobie sprawę z tego,że nie zawsze właściwie zachowuje się w stosunku do żony .