Powitajki przy kawie 79

24 września 2025 07:14 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,u mnie też chłodno i na słoneczny dzień raczej się nie zapowiada. A wczoraj coś gdzieś mi mignęło,tylko nagłówek zobaczyłam ,że pod koniec października ma śniegiem sypnąć. Słyszałyście coś o tym? Dzisiaj chyba poodkurzam na parterze. Tutaj wszyscy chodzą w butach,a na podłodze jasna wykładzina. Na dodatek kot synaw kolorze antracytu( kot,nie syn) u nas przesiaduje. Jak nigdzie się nie wybiorę,to i swoje piętro posprzątam.Manuelo,zazdroszczę samodyscypliny,ja też rdzewieję a na wygibasy ochoty coś nie mam
Przyjemnej środy życzę  
24 września 2025 08:21 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
Chłodno mroźno za oknem. Ale trzeba wstać i do roboty się brać 😊 
Udanego dnia życzę 
24 września 2025 10:58 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo 
Miłego dnia życzę wszystkim, chociaż u mnie dziś 
24 września 2025 11:27 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w środę,w domu trochę dłuźej sypiam bo pogoda zimna i deszczowo a lot śpioch. Usłyszał że wstałam to on też wyszedł z tapczanu bo tam mu najlepiej od tyłu dziurą wchodzi😄.Połasił się że mná pogłaskał a nawet na kolana mi wskoczył. Dostał jeść i zniknął w tapczanie.Kot jest nocnym Markiem bo w dzień więcej prześpi a w nocy jak my śpimy to on buszuje ,wywala z szafek ciuchy więc musieliśmy je zabezpieczyç żeby co dzień nie układać w kuchni to tylko woreczki wywala a w przedpokoju kapcie z szafki.Robi nam na złość.,on jest z tych práżkowanych jak żbik więc lubi nocne źycie ale siedzi tylko w domu bo na balkon boję się go wypuścić.Mieszkamy na 4-tym piętrze.Miałabym szkoda by było żeby wyskoczył a jest bardzo  szybko.Wskakuje na segmenty goni muchy czy komary a nawet ptaki jak gdzieś jesteśmy z nim na wsi to na smyczy urzęduje na dworze.Kończę bo mi wetnie😄
25 września 2025 06:39 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Jeszcze 2 czwartku przede mną oprócz dzisiejszej. 😜😁Dziś duszowanie seniora bo senior do lekarza i pflege przesunęło o jeden dzień. Później pranie trzeba zrobić i obowiązki jak co dzień. 
Może pogoda będzie łaskawa i wyjdę na spacer. 
Spokojnego czwartku opiekunowo. 
25 września 2025 07:38 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo  ostatnie godziny mojej pracy około 18.00 ma być bus i doMiłego dzionka życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
25 września 2025 07:42 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Witam serdecznie opiekunkowo :kwiaty_serca: ostatnie godziny mojej pracy około 18.00 ma być bus i do:flaga Polski:Miłego dzionka życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich :list::lovu2::najlepszego1:

Szerokiej drogi do domu i super urlopu. 
25 września 2025 08:22 / 2 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Witam serdecznie opiekunkowo :kwiaty_serca: ostatnie godziny mojej pracy około 18.00 ma być bus i do:flaga Polski:Miłego dzionka życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich :list::lovu2::najlepszego1:

Bezpiecznej i przyjemnej drogi do domu 
Odpoczywaj i miło spędzaj czas 
25 września 2025 08:41 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w czwartek. Za mną już 2,5 godziny aktywności . Zeszłam o 6:30 na dół żeby obudzić seniora i przygotować Jemu śniadanie ,a On już zwarty i gotowy . Przyjechał syn i o 7:30 wyjechali. Seniorki też budzić nie musiałam,sama wstała wcześniej niż zwykle . Tak,jak senior szybki,tak seniorka wszystko na zwolnionych obrotach . 40 minut potrzebuje na toaletę ,pomiar cukru,wzięcie porannych tabletek . No i przy stole ze śniadaniem też minimum pół godziny potrzebuje. Dzisiaj szybko wyjdę na zakupy,nie chcę dłużej zostawiać seniorki samej w domu . Zauważyłam,że sama nie czuje się bezpiecznie,zaczyna być niespokojna.
Zrobiło się jesiennie ,chłodno i wilgotno. Weekend ma być słoneczny i cieplejszy. No to dobrego,spokojnego dnia i niech nam słońce zaświeci 
25 września 2025 10:28 / 4 osobom podoba się ten post
Za oknem szaruga , miały być kije w lesie , ale chyba będzie kocyk 
Gusiu z tym nie zostawianiem seniorki samej to trzeba uważać ,, żeby nie przedobrzyc. Czasami wystarczy zostawić coś no czasopisma , grę jakąś żeby nie odczuwała bezczynności ,, samotność i ..
Seniorzy szybko się przyzwyczajają się że zawsze ktoś jest i wymuszają obecność.  Później jest problem ..
25 września 2025 10:54 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Za oknem szaruga , miały być kije w lesie , ale chyba będzie kocyk :-)
Gusiu z tym nie zostawianiem seniorki samej to trzeba uważać ,, żeby nie przedobrzyc. Czasami wystarczy zostawić coś no czasopisma , grę jakąś żeby nie odczuwała bezczynności ,, samotność i ..
Seniorzy szybko się przyzwyczajają się że zawsze ktoś jest i wymuszają obecność.  Później jest problem ..

Tak,wiem dorotee ,ale dziękuję za cenne uwagi . Seniorka prawie cały dzień spędza przed telewizorem,po śniadaniu czyta codzienną gazetę .Ale ta ostatnio coś się spóźnia,dzisiaj jeszcze nie dotarła. Nawet jak jesteśmy w domu tylko we dwie,to z Nią nie siedzę ,jestem na górze lub czymś się zajmuję. Zaglądam do Niej co jakiś czas z pytaniem,czy czegoś potrzebuje. I tak zapomina,że ktoś jest w domu. Chodzi do drzwi,otwiera,wychodzi,jakby kogoś szukała . Jak jestem w domu,mam Ją pod kontrolą ,a jak w domu jest senior,to nie muszę mieć Jej na oku . Chociaż On nie zwraca na Nią uwagi,tylko Ją stresuje,komentując głośno Jej zachowanie. Stopuję go trochę a może nawet więcej niż trochę,bo zaczął mnie socjale policistin nazywać . Żartobliwie oczywiście,sam zdaje sobie sprawę z tego,że nie zawsze właściwie zachowuje się w stosunku do żony .
25 września 2025 13:02 / 3 osobom podoba się ten post
26 września 2025 06:07 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w piątek  weekendu początek. 😁 
Od dziś mi zostały 2 tygodnie. Hurra 
Dziś o ile pogoda pozwoli muszę się przejść do Aldi po kilka rzeczy ale pewnie autem będzie i szybciej i łatwiej. 
Poza tym normalne domowe obowiązki i  dzień zleci. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
26 września 2025 09:05 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę wam wszystkim
26 września 2025 09:47 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,witam się szybko,bo trochę zaspałam dzisiaj . Z obowiązkami zdążyłam na czas,ale nie miałam czasu na spokojną kawę i inne poranne rytuały . Teraz nadrabiam "chwilę dla ciebie ".
Wczoraj po 20-tej zaczęłam oglądać na Netflixie serial i tak mnie wciągnął,że przed drugą zgasiłam światło . Ród Guinessów,polecam.
Przyjemnego piątku życzę