Powitajki przy kawie 79

28 września 2025 08:44 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Jak pracowałam jako opiekunka, też bylam zapętlona w ten sposób. Chcialam miec rano tę godzinkę swiętego spokoju dla siebie, zanim pdp wstanie. Teraz luz. Do roboty mogę z zamkniętymi oczami czy tam w dym - w weekendy spać , choć juz nie zawsze mi to wychodzi. Może terapia? Nie wiem :) 

Nieraz ktoś,  kto leży obok nie pozwoli pospać 
28 września 2025 08:57 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nieraz ktoś,  kto leży obok nie pozwoli pospać :lol3:

Kot drapie ? :) 

Lece i rozkładam sie w kuchni. Czasu nie ma, a jak dam plamę to na szybko będę jakies nudle gotować czy pokulać coś mącznego :)
28 września 2025 09:22 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,w weekendy lubię sobie poleżeć,ale tylko w domu mogę sobie na to pozwolić. Tutaj bez względu na dzień tygodnia,o 7:30 jestem już na parterze u seniorów. Tak więc każdego dnia,o 6:15 wyskakuję albo wyczołguję się z łóżka,jeśli zarwę noc przy Netflixie czy książce . Podobnie jak Tina,muszę mieć godzinkę tylko dla siebie. Na toaletę ,kawkę i spokojne przy niej przemyślenia . To mój czas ,tak lubię ,wstaje więc i nie narzekam tylko cieszę się na te chwile. Niedziela tutaj na luzie,tylko śniadanie i kolację przygotowuję,wyjeżdżam z seniorami na obiad,a resztę dnia spędzam tak,jak mi się chce . Za oknem chłodek ale słonecznie i powietrze pyszne . Jeszcze trudno poczuć zapach prawdziwej jesieni,nie ma w powietrzu tej goryczki,o której Mleczko często wspomina. Aura nie może się zdecydować,zostać jeszcze w letnich klimatach,czy na jesienne się przestawić .
Spokojnej,przyjemnej niedzieli życzę ,a Tinie ochów i achów zachwytu gości przy stole. Lepsze to niż mlaskanie z rozkoszą .
Ciepełka i słońca dla wszystkich 
28 września 2025 11:27 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  spokojnej, leniwej niedzieli życzę 
28 września 2025 14:34 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🍰 
Dzień mija powoli w słońcu i chłodzie ,😊  Do południa obowiązki i kościół , obiad teraz myk na rowerze 
Tylko muszę zabrać rękawiczki . 
Udanej niedzieli 
29 września 2025 07:07 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w poniedziałek,powoli dzień się budzi a my zaczynamy nowy tydzień. Niech będzie dla nas spokojny i bezstresowy . Aż się zdziwiłam zaglądając tutaj,a tu wszyscy jeszcze śpią . Nie ma naszego forumowego budzika. Przy okazji,ktoś coś wie,co się z Maludą dzieje? Trochę się o Nią martwię,bo to do Niej niepodobne,że tak długo nie daje o sobie znać. Mam nadzieję że u Niej wszystko dobrze.
Pogodnego poniedziałku życzę 
29 września 2025 07:08 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry jadę za chwilkę w las  zobaczę czy tam już byłam ? Pochmurnie ale dość ciepło . Koty jeszcze śpią na zewnątrz to znaczy, że można wytrzymać 
Dobrego dnia Wam życzę, a to poniedziałek i niech się moje życzenie przeniesie na cały tydzień . 
29 września 2025 07:12 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry w poniedziałek,powoli dzień się budzi a my zaczynamy nowy tydzień. Niech będzie dla nas spokojny i bezstresowy . Aż się zdziwiłam zaglądając tutaj,a tu wszyscy jeszcze śpią :-). Nie ma naszego forumowego budzika. Przy okazji,ktoś coś wie,co się z Maludą dzieje? Trochę się o Nią martwię,bo to do Niej niepodobne,że tak długo nie daje o sobie znać. Mam nadzieję że u Niej wszystko dobrze.
Pogodnego poniedziałku życzę :angel3:

Nie pisałam wczoraj wieczorem , bo miałam gościa .Wyszło jak zwykle w życiu wychodzi 
29 września 2025 07:19 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Przedostatni poniedziałek na tym adresie. Dziś spacer i to długi bo muszę pójść do apteki. 😁 
Dobrego dnia opiekunowo. 
29 września 2025 07:51 / 3 osobom podoba się ten post
Hej , widze, że już niektórzy wstali - ja też juz na nogach od pnad godziny. Nie przywitalam sie wczesniej bo trudno mi pisac kiedy biegam. Z nosem w telefonie siedzę najmniej ile sie da, bo to mało anatomiczna pozycja dla kręgoslupa szyjnego, a potem boli. 
Za godzine zaczynam prace .
Milego poniedzialku. 
29 września 2025 07:54 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo 
Zaczynamy nowy tydzień, dla niektórych, również dla mnie, pracujący 
Spokojnego, dobrego dnia i całego tygodnia 
29 września 2025 08:02 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry w poniedziałek,powoli dzień się budzi a my zaczynamy nowy tydzień. Niech będzie dla nas spokojny i bezstresowy . Aż się zdziwiłam zaglądając tutaj,a tu wszyscy jeszcze śpią :-). Nie ma naszego forumowego budzika. Przy okazji,ktoś coś wie,co się z Maludą dzieje? Trochę się o Nią martwię,bo to do Niej niepodobne,że tak długo nie daje o sobie znać. Mam nadzieję że u Niej wszystko dobrze.
Pogodnego poniedziałku życzę :angel3:

O Tym pierwsza. 🤪 Nawet nie zauważyłam.. dopiero teraz jak wszystko doczytuje. 
Do Maludy pisałam.priv na Whatsapp. Nie ma odpowiedzi więc więcej nie pisze. 
29 września 2025 09:09 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

O Tym pierwsza. 🤪 Nawet nie zauważyłam.. dopiero teraz jak wszystko doczytuje. 
Do Maludy pisałam.priv na Whatsapp. Nie ma odpowiedzi więc więcej nie pisze. 

Też napisałam do Niej na maila i nie ma odpowiedzi. Mam nadzieję że tylko chce odpocząć od forum i tego całego opiekunkowa 
29 września 2025 09:56 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
Trzeba popracować , do południa. Później rower , jezioro . 
Na kawę zrobię gofry , tylko przepis pisałam . Niby takie proste ciasto ale proporcje są ważne. 
Dzisiaj zupa klasyk poniedzielny
30 września 2025 06:44 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  I mamy wtorek. Przede mną jeszcze jeden na tym adresie ..😁
Dziś pójdę do Aldi po małe zakupy. 
Na obiad robię sobie zupę pomidorowa a seniorowi cos wymyślę. Może kotleta schabowego. ? 
Dobrego dnia opiekunowo.