Powitajki przy kawie 79

26 września 2025 10:32 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
Udanego dnia życzę 
Wczoraj bumelowalam pod kołderką , dopiero wieczorem uczy po pracowałam .
Dzisiaj idę po rybę do Edeki , inne zakupy. Pewnie espresso popełnię 

26 września 2025 12:01 / 3 osobom podoba się ten post
26 września 2025 12:03 / 2 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Witam serdecznie opiekunkowo :kwiaty_serca: ostatnie godziny mojej pracy około 18.00 ma być bus i do:flaga Polski:Miłego dzionka życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich :list::lovu2::najlepszego1:

Szerokiej drogi, miłego pobytu w domu.  
26 września 2025 12:08 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Dzień dobry w środę,w domu trochę dłuźej sypiam bo pogoda zimna i deszczowo a lot śpioch. Usłyszał że wstałam to on też wyszedł z tapczanu bo tam mu najlepiej od tyłu dziurą wchodzi😄.Połasił się że mná pogłaskał a nawet na kolana mi wskoczył. Dostał jeść i zniknął w tapczanie.Kot jest nocnym Markiem bo w dzień więcej prześpi a w nocy jak my śpimy to on buszuje ,wywala z szafek ciuchy więc musieliśmy je zabezpieczyç żeby co dzień nie układać w kuchni to tylko woreczki wywala a w przedpokoju kapcie z szafki.Robi nam na złość.,on jest z tych práżkowanych jak żbik więc lubi nocne źycie ale siedzi tylko w domu bo na balkon boję się go wypuścić.Mieszkamy na 4-tym piętrze.Miałabym szkoda by było żeby wyskoczył a jest bardzo  szybko.Wskakuje na segmenty goni muchy czy komary a nawet ptaki jak gdzieś jesteśmy z nim na wsi to na smyczy urzęduje na dworze.Kończę bo mi wetnie😄

Nincia zamontuj siatkę na balkonie, jest taka specjalna, możesz kupić przez internet. Kot nie wypadnie, będzie wygrzewał się na słońcu. 
26 września 2025 19:01 / 3 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór opiekunkowo 
Spokojnego weekendu życzę wszystkim 
27 września 2025 06:48 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  w ostatnią sobotę września.  Jesień w pełni. Może i dziś pogoda pozwoli pójść na spacer. 
Spokojnego dnia opiekunowo. 
27 września 2025 07:30 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w sobotni poranek. Dzisiaj czas na duszowanie się seniorów ,liczę na to,że seniorka nie będzie większych oporów stawiała . A tak to normalny dzień,bez większych wyzwań. Zakupy,gotowanie ,chyba trochę posprzątam . Nie mam jakichś stałych dni na porządki. Dzielę tę pracę na chwile,kiedy mam na nie ochotę,bo wiem,że jak się nie zmuszam do czegoś,to robię to lepiej.
Przyjemnego dnia życzę 
27 września 2025 07:50 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Za chwilę dzień pracy czas rozpocząć, po śniadaniu zakupy, obiad i później już przerwa, taki to plan na sobotę 
Spokojnego dnia życzę wszystkim 
27 września 2025 08:22 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
Chmury czarne  za oknem , trudno jednak trzeci dzień bumelowac w domu . Pojadę szybko nad jezioro to i deszcz nie straszny . 
Udanego dnia 🤗 
27 września 2025 19:29 / 3 osobom podoba się ten post
Hej, na jutro złotojesienną pogodę zapowiadają. Może ciśnienie pójdzie w górę i nie będziemy jeść tyle ciasta . Znaczy ja symbolicznie .
Szukam inspiracji na jutrzejszy obiad bo będą goscie i ide w obiadowy. Miłego , spokojnego wieczoru....:)))
28 września 2025 06:35 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie.  przede mną jeszcze jedna niedziela na tym adresie. 😁 
Mam nadzieję, że dziś też pogoda dopisze i pójdę na spacer tak jak wczoraj. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
28 września 2025 07:11 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry od środy byłam bez internetu  .Tylko co mi po internecie jak zapomniałam zabrać ładowarki . Wróciłam do cieplutkiego domu , bo niestety noce już są  chłodne .Dzisiaj ponoć ostatnia słoneczna niedziela a potem będzie ponuro 
Dobrego dnia  .
28 września 2025 07:56 / 4 osobom podoba się ten post
Dzińdoberek .Niedziela, dzien wolny- zamiast zdrowo spac to ja o 6 rano już żywczyk. Sumienie mnie nie gryzie, to może już sprawa wieku. Będę musiała sie przyzwyczaić, byleby nie postępowalo zbyt szybko , bo będę szukać supli 
Musze miec zajęcie , to może zagotuję wodę na herbatę, albo mleko na kakałko :) W żadnym wypadku nie na zimno - trzeba was dopieścić troszeczkę :)
Miłego dnia . 
28 września 2025 07:59 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzińdoberek .Niedziela, dzien wolny- zamiast zdrowo spac to ja o 6 rano już żywczyk. Sumienie mnie nie gryzie, to może już sprawa wieku. Będę musiała sie przyzwyczaić, byleby nie postępowalo zbyt szybko , bo będę szukać supli :-)
Musze miec zajęcie , to może zagotuję wodę na herbatę, albo mleko na kakałko :) W żadnym wypadku nie na zimno - trzeba was dopieścić troszeczkę :)
Miłego dnia . 

Ja rano latte , właśnie mi przypomnialas, że lubię rano wstać ..... a ja jeszcze leżę 
28 września 2025 08:09 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja rano latte , właśnie mi przypomnialas, że lubię rano wstać ..... a ja jeszcze leżę :-):pije kawe:

Jak pracowałam jako opiekunka, też bylam zapętlona w ten sposób. Chcialam miec rano tę godzinkę swiętego spokoju dla siebie, zanim pdp wstanie. Teraz luz. Do roboty mogę z zamkniętymi oczami czy tam w dym - w weekendy spać , choć juz nie zawsze mi to wychodzi. Może terapia? Nie wiem :)