Powitajki przy kawie 80

19 lutego 2026 17:22
tina 100%

Ma Lactulose albo makrogol jakis? Na dzialanie trzeba poczekać , oby do wieczora pozbył się balastu . 

Tina dziękuję ,ma Lactulose  w syropieale to na niego słabo działa a nie kazali mi dużo dawać ja daję 4,5ml.a na podziałce jest najwięcej 9,5. Na szczęście już jest po kłopocie  do następnego razu 
19 lutego 2026 17:51 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Ale słodko się zrobiło :-). Widzę,że obie z Tiną  jesteście dobre w ciętych ripostach :oczko:. Fajnie,lubię takie inteligentne docinki,nawet gdyby były kierowane pod moim adresem :lol1:

Nie wiem gdzie tu słodycz widzisz .Najlepiej nierozkminiac 👎
19 lutego 2026 18:05 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Ma Lactulose albo makrogol jakis? Na dzialanie trzeba poczekać , oby do wieczora pozbył się balastu . 

Śliwki zdają egzamin jak się je regularnie . Jak już się zrobi  twardo i jest  problem   podawałam Lactulose.tyle żeby ulżyć  , Najwyżej pranie było ale problem poszedł w kanalize .
Śliwki zalewałam gorącą wodą 4-5 szt rano a wieczorkiem były  konsumowane . To wielki problem dla ludzi starszych . Pracowałam z małżeństwem to słyszałam poranne rozmowy .Zawsze się zaczynały od pytania "" czy  ok w tych sprawach .
To chroniczne zaparcia tak mi się wydaje a zwłaszcza przy Parkinsonie  .

19 lutego 2026 18:22 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Ale słodko się zrobiło :-). Widzę,że obie z Tiną  jesteście dobre w ciętych ripostach :oczko:. Fajnie,lubię takie inteligentne docinki,nawet gdyby były kierowane pod moim adresem :lol1:

😘 
19 lutego 2026 18:33
Mleczko

Nie wiem gdzie tu słodycz widzisz .Najlepiej nierozkminiac 👎

Jak to gdzie? We śnie słodko było . Jedną życzyła a druga soała słodko 
Co,nie wytrzymałaś,musiał być ten kciuk do dołu . Teraz będę się na pewno dołowała 
19 lutego 2026 19:42 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Śliwki zdają egzamin jak się je regularnie . Jak już się zrobi  twardo i jest  problem   podawałam Lactulose.tyle żeby ulżyć  , Najwyżej pranie było ale problem poszedł w kanalize .
Śliwki zalewałam gorącą wodą 4-5 szt rano a wieczorkiem były  konsumowane . To wielki problem dla ludzi starszych . Pracowałam z małżeństwem to słyszałam poranne rozmowy .Zawsze się zaczynały od pytania "" czy  ok w tych sprawach .
To chroniczne zaparcia tak mi się wydaje a zwłaszcza przy Parkinsonie  .

Tu Cię cytuję bo szybciej. Wiem, że już nie jeżdzisz, ale czy wygospodarujesz miesiąc, chyba , że się spodoba. Własciel piekarni, gdzie chodzę po pachnące pieczywo, szuka gospodyni dla taty. Bardzo przyjazni ludzie , obiecałam , że poszukam kogoś pewnego i wolą kogoś już doświadczeniem i językiem. Tata mieszka w Thun. na chodzie, oznajmił, ze nie wtrąca sie do niczego bo sie niezna i sklada dom w kobiece dłonie. Auto vorhanden , ale i można kolejką linową na zakupy :) . Do łapki 4200 CHF - wstępnie. 
19 lutego 2026 19:55 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Tu Cię cytuję bo szybciej. Wiem, że już nie jeżdzisz, ale czy wygospodarujesz miesiąc, chyba , że się spodoba. Własciel piekarni, gdzie chodzę po pachnące pieczywo, szuka gospodyni dla taty. Bardzo przyjazni ludzie , obiecałam , że poszukam kogoś pewnego i wolą kogoś już doświadczeniem i językiem. Tata mieszka w Thun. na chodzie, oznajmił, ze nie wtrąca sie do niczego bo sie niezna i sklada dom w kobiece dłonie. Auto vorhanden , ale i można kolejką linową na zakupy :) . Do łapki 4200 CHF - wstępnie. 

Super oferta ❤️❤️❤️
19 lutego 2026 20:50 / 1 osobie podoba się ten post
Mam pytanie do Tiny.Malgi mi mówiła,że pisałaś kiedyś o jakiejś macie z kolcami.Przypominasz sobie ?
19 lutego 2026 21:28 / 1 osobie podoba się ten post
Jeśli się wie i zapomni to pół biedy. Gorzej jak się nie wie i zapomni :)
Kolczastą matę sprawiła sobie Gusia - 2 lata temu jakoś pisała o tym na forum. Jej pytajcie :)
19 lutego 2026 22:25
Maluda

Mam pytanie do Tiny.Malgi mi mówiła,że pisałaś kiedyś o jakiejś macie z kolcami.Przypominasz sobie ?

Gusia wie. Ja polecam banki ogniowe ( lub próżniowe jak ktoś się boi szklanych ogmiowych) . My z mężem sobie stawiany nawzajem. Ostatnio i moja córka chciała żeby jej postawić bo bolał ja odcinek szyjny i o dziwo się zgodziła i  leżała te 10 minut . 🙈 Byłam dzieckiem często mi mama stawiała a teraz mi teściowa przypomniała jak stawiać. Mąż z początku sceptyczny teraz sam wola żeby mu aplikować.