Powitajki przy kawie 80

20 lutego 2026 07:28 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ,witam w piątek. Tydzień mija szybko,jutro już będę na półmetku. Życzę dobrego dnia wszystkim
Maluda,nie spędź całego wolnego dnia przed laptopem czy tabletem. Jutro będzie jutro,dzień kolejnych wyzwań przed Tobą. Nie zasiedź się,bo dopiero poczujesz kręgosłup i kolana. Żebyś nie zesztywniała 
20 lutego 2026 07:31 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

To ja pisałam o akumacie. Posiadam ją od ponad dwoch lat. Leżenie czy siedzenie na niej pomogło mi zwalczyć ból rwy. Jak wejdziesz na stronę sklepu Akumata,akumata.pl,możesz więcej o niej poczytać. Sprawdziłam,potaniały trochę. Kosztuje taka,jaką ja posiadam ok 100zł. Jest długa,łamie się w połowie,można na niej leżeć lub siedzieć . Ma też poduszkę z kolcami,którą zabierałam do busa. Umieszczona za plecami,niweluje ból od długiego siedzenia. Na allegro są tańsze,ale wybrałam w firmowym sklepie,posiada atest i wiem,że zrobiona jest z właściwych materiałów . Naprawdę polecam. Na początku używałam jej każdego dnia,zauważyłam że lepiej się śpi po takiej akupresurze.

Dziękuję Gusiu,zajrzę później na stronę sklepu.
20 lutego 2026 08:26 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam się z wami w ten słoneczny poranek za oknem lekki mrozik słonecznie -cudowna pogoda no ale niestety muszę czekać do pauzy żeby iść na spacerek znowu będzie chlapa wczoraj strasznie kiepsko się szło poszłam tylko do Lidla wróciłam i praktycznie pauza zleciała  w domu ale dziś się nie poddam i wykorzystam całe dwie godziny na spacer Nie wyobrażam sobie spędzić wolnego w domu. Praktycznie weekend u nas niczego nie zmienia każdy dzień jednakowy zmieniają się tylko jadłospisy wszystkich pozdrawiam miłego dzionka za cztery tygodnie już będę o tej porze na walizkach .
20 lutego 2026 08:46 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  w piątek weekendu początek.  Za oknem minus 4 i słońce ☀️ już świeci. Dziś muszę iść do Lidla po warzywa bo resztę to mamy i póki co starczy. 
My już po śniadaniu. Seniorka czyta prasę i czeka na pflege. Zaraz trzeba pozbierać śmiecie , zmywarka nastawiona i muszę jeszcze bo dziś wnuk z żoną mają  być po południu z 10 dniowym bobasem. Pierwszy prawnuk seniorki . 🤱
Oni mieszkają w Szwajcarii ale tutaj mają rodziców i tu zdecydowała się Hanna urodzić a że mają już w planach wyjazd do domu więc odwiedza seniorkę i prababcia sypnie do portfela cos. 🤣🫢 
Poza tym obiad mam już wymyślony więc będzie szybko. 
Maluda idź na spacer , przewietrz głowę , dzień wolny więc korzystaj. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
20 lutego 2026 08:59 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry przysiadłam  jak Ruski przed podróżą .Gotowa spakowana czekam na podwode  .
Tak sobie myślę, że świat się zepsuł przez te wszystkie wynalazki . Na dworcu wetknre kartę w automat ,wyskoczy bilet i nie muszę z nikim rozmawiać .Niektórzy to już nawet dzień dobry nie mówią ,choć nasze przysłowie kwalifikuje taką osobę .Za dawnych czasów już w kolejce nawiązywało się znajomości ." A gdzie pani jedzie .... " 
Dobra ta technika ,elektronika i automatyka ale szkoda starych czasów .Już nie rozmawiamy jak drzewiej bywało .Takie czasy .
Dobrego tygodnia życzę, bo nie wiem jak będzie z netem .🖐️🖐️🖐️🖐️
20 lutego 2026 09:07 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Tu Cię cytuję bo szybciej. Wiem, że już nie jeżdzisz, ale czy wygospodarujesz miesiąc, chyba , że się spodoba. Własciel piekarni, gdzie chodzę po pachnące pieczywo, szuka gospodyni dla taty. Bardzo przyjazni ludzie , obiecałam , że poszukam kogoś pewnego i wolą kogoś już doświadczeniem i językiem. Tata mieszka w Thun. na chodzie, oznajmił, ze nie wtrąca sie do niczego bo sie niezna i sklada dom w kobiece dłonie. Auto vorhanden , ale i można kolejką linową na zakupy :) . Do łapki 4200 CHF - wstępnie. 

Muszę pomyśleć , dziękuję Ci , że mnie zauważyłaś na forum .
Dzisiaj jestem w euforii podróżniczej  mogłabym napisać , jadę  A potem przyjdzie rozkminianie . Dawno mnie nie było na Sihlquai a nastalam się tam jak głupia , bo ławek nie było . 
Czy to się pali ? Czy może parę dni zaczekać 
Muszę to przetrawić .Dziękuję uprzejmie .
20 lutego 2026 09:15 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Jak to gdzie? We śnie słodko było :-). Jedną życzyła a druga soała słodko :lol1:
Co,nie wytrzymałaś,musiał być ten kciuk do dołu :-(. Teraz będę się na pewno dołowała :oczko:

🤩🤩🤩
20 lutego 2026 09:42 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzisiaj jestem w euforii podróżniczej :-) mogłabym napisać , jadę :-) A potem przyjdzie rozkminianie . Dawno mnie nie było na Sihlquai a nastalam się tam jak głupia , bo ławek nie było . 

Przyjemnej podróży i fajnego urlopu od codzienności 
Nie rozkminiaj za długo,myślę że wpasowałabyś się super w tę ofertę od Tiny. Jedyne co mogłoby Cię później czekać,to więcej rozkminiania,na co kasę wydać 
20 lutego 2026 09:54 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry :chaplin: w piątek weekendu początek. :-) Za oknem minus 4 i słońce ☀️ już świeci. Dziś muszę iść do Lidla po warzywa bo resztę to mamy i póki co starczy. 
My już po śniadaniu. Seniorka czyta prasę i czeka na pflege. Zaraz trzeba pozbierać śmiecie , zmywarka nastawiona i muszę jeszcze :odkurzanie:bo dziś wnuk z żoną mają  być po południu z 10 dniowym bobasem. Pierwszy prawnuk seniorki . 🤱
Oni mieszkają w Szwajcarii ale tutaj mają rodziców i tu zdecydowała się Hanna urodzić a że mają już w planach wyjazd do domu więc odwiedza seniorkę i prababcia sypnie do portfela cos. 🤣🫢 
Poza tym obiad mam już wymyślony więc będzie szybko. 
Maluda idź na spacer , przewietrz głowę , dzień wolny więc korzystaj. 
Dobrego dnia opiekunowo. 

Jeszc,e nie mam.Jaśnie Córka jeszcze nie przyjechała.
20 lutego 2026 09:55 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

. Nieładnie. Obiecanki cacanki?
20 lutego 2026 10:20 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

No i dla tego mnie wkur....że łaskę robią no dzień wolny. Dzień wolny to nie pokazuje się cały dzień aż do jutra rana a nie połowę roboty za nich zrób i laska bo dzień wolny masz. 🤮🤮🤮 Tu nie mam bo wiem, że by nikt do babki nie przyszedł na cały dzień więc mam to w nosie. 
20 lutego 2026 10:50 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

:-(. Nieładnie. Obiecanki cacanki?

Ma być dopiero około 12 tej,bo niby pociąg ma spóźnienie.
20 lutego 2026 11:29 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzisiaj jestem w euforii podróżniczej :-) mogłabym napisać , jadę :-) A potem przyjdzie rozkminianie . Dawno mnie nie było na Sihlquai a nastalam się tam jak głupia , bo ławek nie było . 

Może to poczekać kilka dni. Sprawa rusza za miesiąc mniej więcej- termin do dogadania. Wiesz, że Szwajcarzy się nie spieszą , dają sobie czas, bo zaradność, takt i kultura osobista pracownika ma u nich ogromne znaczenie. Co do podjęcia decyzji - pogadasz z nimi i zobaczysz . Na Silquai są już ławki, nawet cały dworzec zmontowali , ale jak sie zdecydujesz to lepiej i wygodniej pociągiem do Bazylei a potem do Thun. To tak na szybko - goni mnie głód na lunch, bo dziś pracuje z biura . Firma nas wyrywa z kapci na wiosnę i więcej będzie pracy hybrydowej w kierunku stacjonarnej , do czego wiele firm w tym nasza po pandemii wraca. Nie rzucę ich z tego powodu, bo już jestem duża, a plusów cały ogrom . 
Witam wszystkich, nie lajkuje, idę jeść w naszym wesołym towarzystwe ( obgadamy szefostwo) .
Miłej pracy dla was i zmykam bo zaraz kogoś zjem :) 
20 lutego 2026 12:20 / 3 osobom podoba się ten post
Zaczęłam wolny dzień...
20 lutego 2026 12:51 / 4 osobom podoba się ten post
Zrobiłam sobie pauzę jak zawsze od 12,30 do 14,30.Pdp najedzony wysikany i ma pod ręką jogurt i owoce oraz koniecznie picie te dwie godz. wytrzyma  Nigdzie nie idę na spacer bo nie lubię takiej ciapy na ulicach,czekam aż wyschnie aby do wiosny . poklikam sobie w internecie podzwonię po rodzinie i znajomych i pauza zleci.