Powitajki przy kawie 80

19 lutego 2026 08:20 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  po nocnej ulewie i wichurze nie ma śladu. Słońca póki co też nie ma ☹️ i jest chłodno. 
My już po śniadaniu. Seniorka czyta gazetkę i czekamy na pflege. Tu dni są spokojne i nikt mnie nie pogania. Za mną połowa turnusu i jeszcze tyle samo czyli 5 tygodni. Skróciłam pobyt i 1 dzień 🤣 bo w niedzielę 29 marca mają urodziny wnuczki i będą iść na obiad do restauracji a ja nie chcę ich zostawić w takim położeniu że muszą zostać z seniorka lub czekać na zmienniczke lub na to żebym ja odjechała. 
Maluda co  do internetu to dbają o Twoje zdrowie żebyś się wyspała. 
Wszystkim dobrego dnia opiekunowo. 
19 lutego 2026 08:23 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry za oknem biało znowu sypnęło śniegiem o 11:00 meldują deszcz więc znowu będzie breja no nic nie poradzimy zima ma swoje prawa wszystkim życzę miłej bezstresowej pracy Pozdrawiam
19 lutego 2026 08:46 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry :chaplin: po nocnej ulewie i wichurze nie ma śladu. Słońca póki co też nie ma ☹️ i jest chłodno. 
My już po śniadaniu. Seniorka czyta gazetkę i czekamy na pflege. Tu dni są spokojne i nikt mnie nie pogania. Za mną połowa turnusu i jeszcze tyle samo czyli 5 tygodni. Skróciłam pobyt i 1 dzień 🤣 bo w niedzielę 29 marca mają urodziny wnuczki i będą iść na obiad do restauracji a ja nie chcę ich zostawić w takim położeniu że muszą zostać z seniorka lub czekać na zmienniczke lub na to żebym ja odjechała. 
Maluda co  do internetu to dbają o Twoje zdrowie żebyś się wyspała. 
Wszystkim dobrego dnia opiekunowo. 

Noo,Córka twierdzu,że spanie przy włączonym wifi szkodzi 
19 lutego 2026 08:53 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Redagowane za pomocą ChataGpt - forma typowa pod FB, choć widać , że w tym wypadku stanowił tylko srodek pomocniczy. Niektorym zastępuje pomyślunek całkowicie - bardzo popularny :)

Ale nie używaj ogólników, co cechuje tę firmę, że Maluda nie miałaby szans? 

Nie napisałam, że Maluda nie miałaby szans, tylko to konkretne zlecenie, według mnie, nie jest dla niej 😏 Firma, jest w miarę ok., wypłaca bez problemu, kontakt zawsze jest, zlecenia, wiadomo,jak się trafi i co komu "pasuje"😁 i, jak chyba wszystkie firmy, są oszczędni w opisie pdp.😱😏
19 lutego 2026 09:24 / 3 osobom podoba się ten post
ryba

Nie napisałam, że Maluda nie miałaby szans, tylko to konkretne zlecenie, według mnie, nie jest dla niej 😏 Firma, jest w miarę ok., wypłaca bez problemu, kontakt zawsze jest, zlecenia, wiadomo,jak się trafi i co komu "pasuje"😁 i, jak chyba wszystkie firmy, są oszczędni w opisie pdp.😱😏

I tak chyba już nie ma o czym gadać, bo wygląda na to, że nabór zakończony. Wnioskuję stąd, że na ich stronie jest dostępna oferta na to samo miejsce. ale od 29 marca do 18 maja. Faktycznie firma wygląda na solidną , taka trochę retro w porównaniu z innymi na rynku. 
19 lutego 2026 10:05 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

I tak chyba już nie ma o czym gadać, bo wygląda na to, że nabór zakończony. Wnioskuję stąd, że na ich stronie jest dostępna oferta na to samo miejsce. ale od 29 marca do 18 maja. Faktycznie firma wygląda na solidną , taka trochę retro w porównaniu z innymi na rynku. 

25.02--15.03, może jeszcze aktualne...

19 lutego 2026 10:18 / 2 osobom podoba się ten post
ryba

25.02--15.03, może jeszcze aktualne...

Chyba za wcześnie dla Maludy bo nie odniosła się do tych postów 
19 lutego 2026 11:40 / 2 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich za oknem pada śnieg kiedy ta zima się skończy słoneczka nam potrzeba miłego dnia życzę 
19 lutego 2026 12:18 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry nie z rana , bo nie miałam czasu . Od jutra już dam spokój z pisaniem ,więc życzę Wam dobrych , szczęśliwych dni .
Jeszcze nie wiem kiedy wrócę czy za tydzień czy za dwa . Jadę na spontana i mam nadzieję, że mnie coś zaskoczy w tej podróży .
Dobrego popołudnia 
19 lutego 2026 12:22 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Noo,Córka twierdzu,że spanie przy włączonym wifi szkodzi :zaskoczenie1:

Chyba jej tzn córce .

Cudaki , już nie będę pisała co bym jej powiedziała na ten temat 
A w który rok tam jest , przed n.e. czy teraz . 
19 lutego 2026 12:29 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam serdecznie czwartkowo.Dopiero o 7 mej włączyli mi neta i mogę się przywitać.Bezstresowego dnia dla Wszystkich.

Pracowałam pewnie z 8 lat bez neta .W dodatku nie miałam laptopa a z telefonem nic nie umiałam wymienić .Dobrze, jeśli  jest internet to jakaś rozrywka jest a i komunikacja ułatwiona . 🙂‍↔️
19 lutego 2026 12:37 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Pewnie że Twoje,dlatego tylko Ty możesz trochę w moją stronę kasą sypnąć :lol1:.
Dzieki za te "jakby co" ,obym nie musiała w ten dym do nikogo walić :aniolki:

Sypie po troszkę na kotki ,pieski .mam subskrypcję na organizację czy fundację pomagająca dzieciom w szpitalach . Jak się ma miekkie serce i słaba głowę ,można wszystko rozdać . Znam takich ludzi później sami zostają na lodzie .
W życiu bywa różnie 
19 lutego 2026 12:42 / 2 osobom podoba się ten post
Teraz nie korzystam z laptopa tłukę Stary telefon . Wpisałam sobie klucz światłowodu i mam radio, YouTube, pisze na forum rozrabiam na podkastach  . Tak sobie wymyśliłam i się udało . 
Uważałam się w necie za oseska , ale pierwszy krok już zrobiłam .
Tinie zazdroszczę zdolności wszelakich .To taka niewinna zazdrość . 
19 lutego 2026 12:47 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Sypie po troszkę na kotki ,pieski .mam subskrypcję na organizację czy fundację pomagająca dzieciom w szpitalach . Jak się ma miekkie serce i słaba głowę ,można wszystko rozdać . Znam takich ludzi później sami zostają na lodzie .
W życiu bywa różnie :modlmy sie:

Jak to w życiu 
19 lutego 2026 12:47 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dokładnie - pdp może być problematyczny, a można sobie z nim śpiewająco poradzić :) 

Cały widz na tym polega, żeby używać wszelkich metod . Lżej się pracuje , milej w robocie i nie ma zadry . Z rodziną pdp starałam się trzymać dystans . Nigdy mi nikt nie wydawał poleceń ani krytykował . 
Trza se radzić