Czy zdarza się wam mieć już wszystkiego dość?

17 stycznia 2014 20:39 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea ty masz tyle pozytywnej siły,że........i jeszcze sie dzielisz nia ze wszystkimi:))
17 stycznia 2014 21:41 / 3 osobom podoba się ten post
Ty bedziesz potrzebowala za pare tygodni  energii? jaja se robisz chyba. Ty masz jej tyle ,ze tysiace ludzi w Belchatowie mogloby stracic prace,bo przez Twoja  pozytywna energie mogli by zamknac Elektrownie,bo Ty bys ogrzala i oswietlila ze swojej energii tysiace mieszkan DDDD
17 stycznia 2014 21:45 / 5 osobom podoba się ten post
ha ha ha a ja dziś miałam przez chwilę dość tzw austriackiego dobrego serca.Pytam się syna babci, gdzie jest taki a taki urząd bardzo znany w miejscowości gdzie mieszkał kupe lat i był dyrektorem szkoły.On nie wie.....poszłam do urzędu miasta zapytać się pani jak to a to załatwić...ona nie wie, muszę sama sobie zadzwonić i się dopytać.Nosz kurde....to gdzie te opowieści o uczynnych urzędnikach i miłej rodzinie?? Trafiłam wreszcie gdzie trzeba, bom inteligentna polka i załatwiłam to co trzeba.Papier mam, ale swoje pomyślałam.
17 stycznia 2014 21:52 / 3 osobom podoba się ten post
Polneta

ha ha ha a ja dziś miałam przez chwilę dość tzw austriackiego dobrego serca.Pytam się syna babci, gdzie jest taki a taki urząd bardzo znany w miejscowości gdzie mieszkał kupe lat i był dyrektorem szkoły.On nie wie.....poszłam do urzędu miasta zapytać się pani jak to a to załatwić...ona nie wie, muszę sama sobie zadzwonić i się dopytać.Nosz kurde....to gdzie te opowieści o uczynnych urzędnikach i miłej rodzinie?? Trafiłam wreszcie gdzie trzeba, bom inteligentna polka i załatwiłam to co trzeba.Papier mam, ale swoje pomyślałam.

Bo po co mieliby przemeczac mozgi,dlatego w D. i A. ludzie dlugo zyja,bo nie przegrzewaja mozgow a,ze lapia demencje i inne aAlz. to my mamy robote he,he,he.....a wiesz,ze Polak potrafiDDDDD
17 stycznia 2014 21:55 / 3 osobom podoba się ten post
Wiem...i nie dam słowa powiedzieć na panie w Skarbówce we Wrocławiu gdzie się rozliczam.Normalnie mód na rany w porównaniu z tutejszym sztywniactwem i ograniczeniem.
19 stycznia 2014 18:58 / 2 osobom podoba się ten post
NO wansnie, jak juz Cie minie, to zaczynasz zalowac. I ta cecha sprawia, ze ludzie Ciebie lubia. I ja tez )
19 stycznia 2014 19:01 / 1 osobie podoba się ten post
Polneta

Wiem...i nie dam słowa powiedzieć na panie w Skarbówce we Wrocławiu gdzie się rozliczam.Normalnie mód na rany w porównaniu z tutejszym sztywniactwem i ograniczeniem.

Bo panie we Wroclawiu konczyly polskie szkoly.
19 stycznia 2014 20:46
Czasem mnie dobija,że muszę zwyczajnie kłamać dla świętego spokoju.Przebywanie z osobą dementywną powoduje,że człowiek po czasie sam zaczyna się wciągać w ten dziwny świat.Jeśli PDP ma dziwne zachcianki lub prosi mnie o zrobienie czegoś nielogicznego już nie próbuje tłumaczyć, bo to ją denerwuje tylko przytakuje, mówię,że zrobię później ( ona i tak zapomnia.)
Mimo wszystko jest to dla mnie irytujace.
19 stycznia 2014 20:50 / 2 osobom podoba się ten post
Polneta

Czasem mnie dobija,że muszę zwyczajnie kłamać dla świętego spokoju.Przebywanie z osobą dementywną powoduje,że człowiek po czasie sam zaczyna się wciągać w ten dziwny świat.Jeśli PDP ma dziwne zachcianki lub prosi mnie o zrobienie czegoś nielogicznego już nie próbuje tłumaczyć, bo to ją denerwuje tylko przytakuje, mówię,że zrobię później ( ona i tak zapomnia.)

wydaje mi się ,że nie jest to kłamstwo dla świętego spokoju tylko dla dobra PDP,wyobraz sobie co by było gdybyś spełniała wszystkie zachcianki?
19 stycznia 2014 21:08 / 2 osobom podoba się ten post
Polneta

A ja dzisiaj pieklam apfel-strudel wg przepisu z OO mialam umiescić na forum wyszedł piekny i smaczny.A Ty wiesz jak on smakuje no i sie chwalę.Zeby tylko kolezanka Amelka nie przeczytała bo mi sie dostanie.
19 stycznia 2014 21:21 / 2 osobom podoba się ten post
Wiem jak smakuje mleczko47 ;-) i nawet na początku dwa razy zdobyłam się na wirtuozerię i zrobiłam sama CIASTO TEŻ!!! wyszło lepsze niż w kawiarni.No ale teraz kupuję gotowe ciasto i tylko rodzynki w rumie, bułka tarta, masełko i jabłka i zawijam jak ten świstak te sreberka ;-)ale rzadko bo mam dość już jak mi potem w tyłek idzie!!! ;-P a kłamanie dla świętego spokoju jasne,że jest lepsze...ale nie lubię, zmuszam się, ale nie lubię bleeeee."Tak babciu wiewiórki i ptaszki nakarmione o 22 w nocy!!! i krowy wydojone ( nie ma krów).aaaaaaaaaaa
ps a na tcp historia znowu film o głupich niemcach "Pianista" no i jak tu się nie dać zwariować.Ale lepsze to niż Tatort na ORF 2 i wieczne...kiedy już sobie wreszcie siąde z laptopem na fotelu to Aneta a gdzie jest moje to....a przynieś mi to.Ona ma normalnie radar....niech ja tylko czegoś zapomnę....choćby mokrej chusteczki na czoło, zaraz wyczai.
19 stycznia 2014 21:24
mleczko47

A ja dzisiaj pieklam apfel-strudel wg przepisu z OO mialam umiescić na forum wyszedł piekny i smaczny.A Ty wiesz jak on smakuje no i sie chwalę.Zeby tylko kolezanka Amelka nie przeczytała bo mi sie dostanie.

A ja poproszę przepis na ten Apfel-strudel:)
19 stycznia 2014 21:27 / 3 osobom podoba się ten post
Polneta

Wiem jak smakuje mleczko47 ;-) i nawet na początku dwa razy zdobyłam się na wirtuozerię i zrobiłam sama CIASTO TEŻ!!! :-) wyszło lepsze niż w kawiarni.No ale teraz kupuję gotowe ciasto i tylko rodzynki w rumie, bułka tarta, masełko i jabłka i zawijam jak ten świstak te sreberka ;-)ale rzadko bo mam dość już jak mi potem w tyłek idzie!!! ;-P a kłamanie dla świętego spokoju jasne,że jest lepsze...ale nie lubię, zmuszam się, ale nie lubię bleeeee."Tak babciu wiewiórki i ptaszki nakarmione o 22 w nocy!!! i krowy wydojone ( nie ma krów).aaaaaaaaaaa
ps a na tcp historia znowu film o głupich niemcach "Pianista" no i jak tu się nie dać zwariować.Ale lepsze to niż Tatort na ORF 2 i wieczne...kiedy już sobie wreszcie siąde z laptopem na fotelu to Aneta a gdzie jest moje to....a przynieś mi to.Ona ma normalnie radar....niech ja tylko czegoś zapomnę....choćby mokrej chusteczki na czoło, zaraz wyczai.

Polneta - nie wiem , czy to klamstwo .Nie powinnaś mieć żadnych wątpliwosci , czy dobrze robisz. Dajesz często przestraszonej podopiecznej  kawałeczek świata który byl sensem jej życia - kury czy krowy to kawałek tamtego świata . Niech go sobie ma - niewiele jej zostalo . Znam to - mialam w ubieglym roku podopieczna z ALZ - robilam tak nie raz.
19 stycznia 2014 21:28 / 2 osobom podoba się ten post
ryba

A ja poproszę przepis na ten Apfel-strudel:)

To nie jest takie proste.W temacie kuchnia niemiecka jest wklejony nawet link jak to ciasto sie rozciaga.Poszukam bo mam czas i napisze.Skladniki to proste ale wykonanie wymaga kunsztu.(ja piernicze znow sie chwale).
19 stycznia 2014 21:32 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko, dziękuję, ja pojętna uczennica:)