Przepisy kulinarne

08 września 2014 10:43
A ja sie zastanawiałam co to jest zalewajka :) ja zakwas na żur sama robie :) do zurku, do chleba, do zalewajki :)
19 września 2014 09:12 / 8 osobom podoba się ten post
Przepis na kurczaka
Starannie umytego kurczaka ukladamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy gozdziki, cynamon, skrapiamy cytryna. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanka wina bialego, szklanka wina czerwonego, dodajac 100ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml smirnoffa,50 ml bialego rumu i obowiazkowo 150 ml tequili. Potrawy nie musimy nawet poddawac obrobce cieplnej. Kurczaka wypier.....lamy, bo jest zbedny, a sos... sos jest paluszki lizac!
P.S Kurczak musi byc martwy, bo inaczej bydle sos wychleje
19 września 2014 09:16 / 2 osobom podoba się ten post
Super ja to tylko dla sosu zrobie hihi
19 września 2014 09:20 / 3 osobom podoba się ten post
joannaxd

Przepis na kurczaka
Starannie umytego kurczaka ukladamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy gozdziki, cynamon, skrapiamy cytryna. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanka wina bialego, szklanka wina czerwonego, dodajac 100ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml smirnoffa,50 ml bialego rumu i obowiazkowo 150 ml tequili. Potrawy nie musimy nawet poddawac obrobce cieplnej. Kurczaka wypier.....lamy, bo jest zbedny, a sos... sos jest paluszki lizac!

Jak ten sos taki dobry, to przygotuję podwójną porcję :))))))))
19 września 2014 09:55 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Jak ten sos taki dobry, to przygotuję podwójną porcję :))))))))

Tylko uwazaj, bo potrawa powala swym smakiem 
19 września 2014 10:42 / 1 osobie podoba się ten post
joannaxd

Przepis na kurczaka

Uwielbiam sosy....ten chyba będzie moim ulubionym ;)
19 września 2014 18:44
Proszę jakiś sprawdzony przepis na placek z jabłkami.

Mam niby mnóstwo swoich,ale co się zabieram za pieczenie,to nawet te sprawdzone moje ciasta mi tu nie wychodzą.
Może wyjdzie cos nowego.....
19 września 2014 19:06
basiaim

Proszę jakiś sprawdzony przepis na placek z jabłkami.

Mam niby mnóstwo swoich,ale co się zabieram za pieczenie,to nawet te sprawdzone moje ciasta mi tu nie wychodzą.
Może wyjdzie cos nowego.....

Basia jest topik odnosnie wypiekow i nie wierze,zeby Joasia nie wstawiła tam jabłecznika.Poszukaj.Mam przepis ktory robie w domu jest ma kruchym spodzie więc musi sie udac.Jak nie znajdziesz, napisze Ci wieczorem.
19 września 2014 20:00
mleczko47

Basia jest topik odnosnie wypiekow i nie wierze,zeby Joasia nie wstawiła tam jabłecznika.Poszukaj.Mam przepis ktory robie w domu jest ma kruchym spodzie więc musi sie udac.Jak nie znajdziesz, napisze Ci wieczorem.

Dziękuję, zaraz sprawdzę.
19 września 2014 21:24
basiaim

Dziękuję, zaraz sprawdzę.

Przepis , który napisałam zawsze się udaje :)
19 września 2014 21:34 / 1 osobie podoba się ten post
Kolacyjna sałatko-surówka z łososiem lub inną wędzona rybą

Łosoś wędzony ,po kawalku papryki czerwonej ,zółtej i pomarańczowej,szczypiorek,puszka kukurydzy,mieszanka salat ,albo rukola/miaąłm resztki obu/zielona pietruszka,pieprz,sól jak trzeba.Rybę i sałaty w strzepki,papryki w kostke,szczypiorek posiekac,wszystko razem wymieszac ,dodac z łyzkę oliwy,pieprz-zostawić do przegryzienia i potem jak trzeba dosolić z umiarem bo ryba juz slonosc daje.Mniamuśne było:)
23 września 2014 16:02
Dziewczyny - jak macie swój sprawdzony i wypróbowany przepis na zawekowane jabłka do szarlotki - prosze podajcie .
23 września 2014 16:52
Co robocie z cukinii? Mi się juz pomysły wyczerpały,a mamy tu niezły wysyp.....
23 września 2014 19:54
basiaim

Co robocie z cukinii? Mi się juz pomysły wyczerpały,a mamy tu niezły wysyp.....

robię zapiekaną,faszerowaną,kroje w plastry kladę czosenk,sol,pieprz,papryke i w jajku i bułce tartej smazę na patelni.Zupe krem robię.Jak mialam malutkie w domu to robiłam w occie - dobre.
23 września 2014 20:23
Aniak

Dziewczyny - jak macie swój sprawdzony i wypróbowany przepis na zawekowane jabłka do szarlotki - prosze podajcie .

W tamtym roku zrobiłam do sloikow same jabłka,bez dodatków.starłam na tarce,na duzych oczkach ,wpakowałam i pasteryzowalam z godzinę.Tylko nie można na siłe i do całkiem pełna upychac -pierwsze co tak zrobiłam sfermentowały:(Do ciasta były super,z tym ze to były b.słodkie jabłka,jak sa więcej kwaskowate to chyba trzeba by z cukrem troche wymieszać.