Nigdy nie robiłam buraczków na ciepło, a tak mnie jakoś naszło.
Jakiś sprawdzony przepis? Raczej nie na słodko.
Nigdy nie robiłam buraczków na ciepło, a tak mnie jakoś naszło.
Jakiś sprawdzony przepis? Raczej nie na słodko.
Kulka coś dziś wspominała o potrawie "garnek warzyw i palatschinken".Poszperałąm w necie a tam naleśniki i to na słodko...Ktoś ,coś????
Kulka coś dziś wspominała o potrawie "garnek warzyw i palatschinken".Poszperałąm w necie a tam naleśniki i to na słodko...Ktoś ,coś????
Cevapcici-zakupiła córka ,na tacce roladki wołowe-nie robiłąm nigdy tego.Czy one sa juz przyprawione?Jak to robicie?I z jakimi dodatkami?Ziemniaki?Surówka?Sos? Pomocy!!!!
Kasia to nie roladki wołowe tylko coś jak nasze mielone, bo skład podobny,tylko te cavapcici są podłużne i na patyczkach od szaszłyków, rozgrzej patelnię mocno, te cudaczki na patelnie,obsmaż z każdej strony, do tego co chcesz, często podaje się z sałatą i sosem zaziki,ale jak zrobisz ziemniaki puree' to też będzie dobrze...
Patyczków nie mają:(I nic nie przyprawiać?
Patyczków nie mają:(I nic nie przyprawiać?
Mięso powinno być przyprawione i wymieszane z warzywami. Roladki są podłużne, można je nadziać na wykałaczki do szaszłyków, chociaż nie ma takiej potrzeby. Spróbuj usmażyć 1 roladkę, zobaczysz jak będzie smakować. Smacznego!
Popróbuję surowego mięska czy przyprawione,że ja na to nie trafiłam jeszcze:)W żadnym domu nie jedli gdzie pracowałam:)
W nawiązaniu do prośby Kasi i to nie do mnie, ale zanim Alaska , to ja dla porównania . Carpaccio z buraków czerwonych robię często, bo ja ' buraczkowa":-). Buraki piekę w piekarniku, obieram i robię cieniutkie plasterki obieraczką . Przygotowuję sos : ocet balsamiczny, miód, musztardą i olej .Na talerz idzie rukola, na to trochę tego sosu, następnie płatki buraczków, znowu sosik i pokruszony ser roquefort lub inny kozi i prażone ziarenka słonecznika lub piniowe. Na mój Geburstag zrobiłam w tej wersji " bogatej":mniam:. Przy okazji tych wariacji carrpacciowych to robię w sezonie carpaccio z truskawek : Rucola, truskawki w cienkie plasterki i sos balsamiczny :mniam:
W nawiązaniu do prośby Kasi i to nie do mnie, ale zanim Alaska , to ja dla porównania . Carpaccio z buraków czerwonych robię często, bo ja ' buraczkowa":-). Buraki piekę w piekarniku, obieram i robię cieniutkie plasterki obieraczką . Przygotowuję sos : ocet balsamiczny, miód, musztardą i olej .Na talerz idzie rukola, na to trochę tego sosu, następnie płatki buraczków, znowu sosik i pokruszony ser roquefort lub inny kozi i prażone ziarenka słonecznika lub piniowe. Na mój Geburstag zrobiłam w tej wersji " bogatej":mniam:. Przy okazji tych wariacji carrpacciowych to robię w sezonie carpaccio z truskawek : Rucola, truskawki w cienkie plasterki i sos balsamiczny :mniam:
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.