Demencja a współpraca z rodzina

08 września 2013 17:51 / 1 osobie podoba się ten post
Marynia51

Witam koleżanki....Powiedzcie co jest kiedy wystepuje u staruszkow...senność,ulewanie i kłopot z łykaniem
brak stolca....

Marynia ja "sofort"pogonilam meila do Ciebie.Czekam.
08 września 2013 18:34
Marynia poszedl drugi.Wspolczuję.
08 września 2013 19:36 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47....Poruszylam rodzinke,sciagam ich z urlopu...O godz 23 będzie lekarz który także
przyjedzie tu z podrozy urlopowej...Nie mogę sobie pozwolić na odpowiedzialność w pojedynke..
Nie umiem odwalac fuszerki....Czekam co dziś się jeszcze wydarzy...Mleczko dziekuje,jestes najlepsza.
08 września 2013 19:42
Twoja podopieczna jest kontaktowa?
08 września 2013 19:59
Przewraca oczami....ale nie patrzy na mnie kiedy do niej mowie...
08 września 2013 20:16
kika1

Przykładem fraktali mogą być krystaliczne dendryty (np. płatki śniegu), system naczyń krwionośnych, systemy wodne rzek, błyskawica lub kwiat kalafiora - tyle z Wikipedii zrozumialam... czemu ma sluzyc fraktalia w codziennym zyciu... co ma wspolnego z moimi zaburzeniami snu... bo innych raczej nie mam:)))

Tarcie, lęk - sądzę, że lęk ... w Tobie jest bardzo dużo swiadomości... ze świadomością żle się żyje... zwłaszcza jak ogarnia się też nie swoje...Ułożenie fraktalne pozwala zajmować się tym co jest w Twojej kompetencji, a nie w cudzej kompetencji... Pozbyć się należy wszystkiego co nie należy do moich kompetencji... Jak organizm musi wewnętrznie i zewnętrznie pracować (bo za dużo wziął na siebie) nie będzie spał ...))))
08 września 2013 20:37 / 1 osobie podoba się ten post
Marynia51

Przewraca oczami....ale nie patrzy na mnie kiedy do niej mowie...

Trzymaj sie Maryniu!
08 września 2013 20:56
dorotee...Już moja podopieczna w szpitalu...
08 września 2013 21:04
Marynia51

dorotee...Już moja podopieczna w szpitalu...

No widzisz Maryniu w kupie sila.
08 września 2013 21:05 / 4 osobom podoba się ten post
mleczko47...Jestem Tobie niezmiernie wdzieczna...Droga,Kochana Kobietko...Dziekuje!!!
19 października 2013 20:58
Dziewczyny!
Apropos parkinsonizmu osoby,które biorą HALOPERIDOL MAją objawy Parkinsona.Przy dluższym stosowaniu te objawy powiinny ustąpić.
19 października 2013 21:02
Znacie może krople ATOSIL, jak je dajecie swoim PDP bo mojej lekarz przepisał 15 pół godz przed snem, lae jakoś marnie działają
19 października 2013 21:11
To to samo co nasz Diphergan,czyli starszej generacji środek przeciwhistaminowy,ma również działanie uspokajające.
19 października 2013 21:19
tina 100%

To to samo co nasz Diphergan,czyli starszej generacji środek przeciwhistaminowy,ma również działanie uspokajające.

Dziekuje znam DIPHERGAN
12 stycznia 2015 14:34 / 1 osobie podoba się ten post
Wiele osob jest tu pewnie z wiekszym doswadczeniem odemnie!!Ja od samego poczatku trafiłam do osoby z demencja ale mozna powiedziec spokojna i djabetyka!!Zadnej djety nie nie było stosowane od poczatku!!Bo stary jego zona mawiała to mu juz nic nie zaszkodzi !! No oczywiscie insulina podawana,i nie słodzonie cukrem tylko słodzikiem!! Demencja roznie dawała znac o sobie ale agresja znikoma!!Problem pomału sie rozwijał potm dochodziło pomału dodatkowe zmiany na skorze najpierw na uchu !!Operowany rak!!Ale z miejscowym znieczulenie moj podopieczny nie zawsze wiedział co sie dzieje !! I rowniez to ze trafiłam do niego gdy juz sam nie chodził uziemiony na wozku to czasami nie wiadomo gdzie by go trzeba było szukac!!Ma tabletke ale nazwy nie pamietam nie moge zapamietac tej nazwy!!W tamtym roku znowu przeszedł nastepne uszkodzenie mozgu ,gdzie stan sie zmienił spi duzo niby troszeczke spokojniejszy tak jakby na lepsze z jeden strony no ale własnie,ciezko rozpoznaje jest w innych lata zycia czasami teraz nie daje sobie powiedziec ze jego rodzice nie zyja a ja jestem od dawna juego kuzynka o imieniu Marianna!!No i pod koniec tam tego roku miał operowane dwie zmiany na twarzy rak skury!! zauwazyłam ze znowu jest cos innego mojemu pdp zaczyna ubywac ciała nogi szczuplejsze! Ramiona to juz jego zona nawet zobaczyła tyyłek,biodra maleja!!A ostatnio czyli od dwuch dni zmienił mu sie tak jakby wech i jego oczka mało kiedy wide normalne czyli jest w soim innym swiecie jak długo taki stan moze trwac!!Serce mi sie kraje jak to widze,i wiem ze to tylko moja praca!Ale  jest mi ciezko jak długo to moze jeszcze trwac sam Pan Bog to moze tylko wiedziec!!