Tak ja to wszystko rozumie musze sie po prostu psychicznie zaczac nastawiac!!
Tak ja to wszystko rozumie musze sie po prostu psychicznie zaczac nastawiac!!
Jako sam izolowany objaw, to nie.Objawy zbliżającego się końca są inne.Zanik mięśni u Twojego Pdp może być spowodowany niedowładami, które pojawiły się po mikroudarach.Pflege pewnie miała to na myśli, że stan chorego znacząco się na pewno nie poprawi, a pomału będzie zmierzał do końca.W tym momencie to nie ma co prorokować , kiedy to może być.Pisałaś o pobyćie pdp w szpitalu z powodu udaru krwotocznego-to ta pęknięta żyłka w mózgu, o której pisałaś.Na pewno to miało znaczący wpływ na jego stan.To, że rozmawia z nieistniejącymi osobami, tez nie oznacza na 100% ,że wkrótce umrze.To może być wynikiem zmian organicznych w mózgu.
Mamuelko, nie wiem jak chcesz się do tego nieuchronnego końca przygotować. Po prostu musisz się opiekować chorym ,tak jak do tej pory się opiekowałaś- z sercem.Tak sobie myślę, że najlepiej się przygotujesz łapiąc dystans, chorzy wyczuwają osoby zdenerwowane, niespokojne , smutne.Udziela im się nastrój opiekuna.Musisz odpoczywać, trochę się odizolować właśnie po to, aby się nie wypalić, bo chyba Ci to grozi, tym bardziej ,ze jeszcze żona pdp oczekuje od Ciebie wsparcia.Dużo tego trochę.
Dopisze tu poniewasz wszystko u mojego pdp powiazane okazało sie ze rak skory nie zatrzymał sie posowa sie dalej nie wiem jak to sie bedzie miało przy demencji no ale chyba trudna droga mnie czeka a moze jakos to bedzie!!Lekarz przepisał masc ktora ma zastapic chemie hmmmmmmmmmmmmm ciekawe czy to cos pomoze? No ale probowac trzeba!!
Jak będziesz miala juz tę cudowna maśc wrzuc nazwę-tyle lat na onkologii a kurcze nie słyszałam o maści zastępujacej chemię....Ale moż ejuż tak medycyna w D do przodu poszła?:)
Odnoście postępu choroby -rak skóry u starych ludzi częsciej "idzie" powoli,chyba ,że doszlo już do przerzutów to trudno powiedzieć ,bo ze skóry przerzuty s,a właściwie wszedzie możliwe,do mózgu też więc w połączeniu z zaawansowana demencją może byc ciężko.Plus inne choroby współistniejące te starcze,z racji wieku-nie zyczę Ci tego ale łatwo może nie być.Rób swoje i tyle ,przyszłości nie zmienisz.Powodzenia
Kasiu super no to moze cos mi powiesz na ten temat bo byc moze lekarze mysla ze moga kit wciskac starym ludziom i nie swiadomymej opiekunce!!to jest ta masc 2 razy dziennie przez 14 dni Efudix ale sama tez sprawdze w internecie co to jest ale ty pewnie szybciej cos bedziesz wiedziała wiec jak bys mogła napisz prosze!!
Proszę o radę ...
czeka mnie na dniach wyjazd do 2 małżeństwa z demencją. Pan po udarze leżący 1 str sparaliżowany, pani chodząca. Jak można nawiązać kontakt z osobą po udarze dodatkowo z demencją, czym zainteresować?
Proszę o radę ...
czeka mnie na dniach wyjazd do 2 małżeństwa z demencją. Pan po udarze leżący 1 str sparaliżowany, pani chodząca. Jak można nawiązać kontakt z osobą po udarze dodatkowo z demencją, czym zainteresować?
Proszę o radę ...