Jak znaleźć pracę opiekuna za granica?

30 października 2013 19:06
bartus

żegnam!

Na zakończenie tematu:

Opiekunka z innego forum/ na tamtym ten sam post/ pisze, że po otwarciu linka załapała trojana.
30 października 2013 19:18
scarlet

Na zakończenie tematu:

Opiekunka z innego forum/ na tamtym ten sam post/ pisze, że po otwarciu linka załapała trojana.

Oj,a ja odzczytalm ten link,nic sie nie stalo i dzieki Bozi.
No i jak tu czytac jakis wariatow?
Ja mam zasade,najpierw ogladam profil-jak jest Perla Bialolica,to sie nie odzywam i linkow tez nie bede odtwarzac.
Z tym ,ze sie nie odzywam,no moze nie zawsze,ale raczej nie.
30 października 2013 19:29
scarlet

Na zakończenie tematu:

W momencie gdy kliknęłam na link - mój program antyw. powiadomił, że strona  może być zainfekowana, dlatego nie wchodziłam.
30 października 2013 22:51 / 2 osobom podoba się ten post
http://www.opiekunki24.pl/oferty-pracy/1351/2431/praca-w-niemczech--opiekunka-dla-pani-marta-

Jak czytam takie oferty, to mi się nóż w kieszeni otwiera....
30 października 2013 23:01 / 3 osobom podoba się ten post
Bez komentarza.
Ofert Tej Agencji,to nawet nie czytam,bo to jest zenada:(
30 października 2013 23:03 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra

http://www.opiekunki24.pl/oferty-pracy/1351/2431/praca-w-niemczech--opiekunka-dla-pani-marta-

Ale jest wyżywienie i zakwaterowanie hi...hii, coś trzeba w ogłoszeniu napisać.
31 października 2013 18:02
wichurra

żenada???? ale jak z nimi rozmawiasz to CI potrafią taki kit wcisnąc , że to jest dopiero żenada:((
31 października 2013 18:06 / 1 osobie podoba się ten post
To dziewczyny w Polsce na kasie w marketach maja więcej i nie 24h ,skandal,czy oni myślą ,że my jakieś uposledzone umysłowo jesteśmy,takie mądre panienki z tych agencji to powinno sie wysyłac na pół roku do najgorszych przypadków żeby zbadać na sobie jak miła iprzyjemna jest praca za TAKĄ KASE !!!!!  Normalnie mnie poniosło.....
31 października 2013 18:53
Ale ta firma to ma takie oferty, dobrze Hogata napiasała, lepiej nie otwierać , żeby się nie denerwować.
01 listopada 2013 10:53
scarlet

Ale jest wyżywienie i zakwaterowanie hi...hii, coś trzeba w ogłoszeniu napisać.

Lepiej nie sprawdzajcie JAKIE jest to wyżywienie...
No i w najczęstszych przypadkach oferowana jest praca niewolnicz (połączenie co najmniej etatów pomocy domowej, gosposi, sprzątaczki i opiekunki. I dziewczyny są zmuszane do wykonywania czynności których im nie wolno wykonywać, jeżeli nie mają papierów pielęgniarskich. A i wiele się nie zgadza nie tylko w przedstawionej ofercie ale również w pisemnej umowie.
01 listopada 2013 13:37 / 2 osobom podoba się ten post
A ja opowiem wam historię pani którą poznałam tutaj. Pani D. (lat +50) przyjechała do pracy jako opiekunka przez niemiecką firmę, wcześniej w Pl chodziła na kurs niemieckiego, podstawowe zwroty umie. Pani D. wiedziała że potrzebne jej zameldowanie w De by podpisać umowę więc pojechała do jakiegoś niemieckiego urzędu z polską koordynatorką niby podpisać papiery meldunkowe, resztę formalności odbyło się w domu podopiecznej, dokumenty podpisane w ilości 1/1 które zabrała pani z biura, pani D. więc nie ma przy sobie nic, żadnego dokumentu potwierdzającego legalność jej pracy. Fajna firma i fajna umowa!
Siedziba firmy mieści się w mieście gdzie jestem, w przyszłym tyg pójdę zaciekawiona i poszukująca pracy zobaczyć co mi powiedzą na temat zawieranej umowy bo coś śmierdzi mi tutaj podstępem (przypuszczam że pani D. została założona działalność bo do meldunku nie była potrzebna jej wizyta w urzędzie) To jest wykorzystywanie niewiedzy osób szukających pracy. Nazwę i siedzibę firmy podam w innym temacie po mojej wizycie w biurze.
19 listopada 2013 17:02
Wysłałm maila do znanej firmy dwa dni temu .Dzisiaj do mnie Pani zadzwoniła,mówiąć,że mam duże doświadczenie i wiek odpowiedni 56 lat .Niestety mój niemiecki jest słaby ,a ja języka w gębie zapomniałam jak zapytała mnie co lubię?Mówiła,żebym kupiła sobie rozmówki niemieckie i zadzwoniła za tydzień,bo ma dla mnie dobrą ofertę.Co o tym myślicie?
19 listopada 2013 17:33
Jestem na forum od niedawna.Jesteś tu liderką,fajną dziewczyną .Nie było na razie rozmowy o warunkach tylko o języku,żebym się nauczyła takich wyrazów jak okno i co jest w mieszkaniu,a ja to wiem tylko stres swoje zrobił,bo telefon był wieczorem z zaskoczenia.Mam pracę i musiałabym być w Polsce na urlopie bezpłatnym ,co zaznaczyłam i interesuje mnie praca na dłużej.Wszystko ok tylko ten język,ale do tej samej Pani będę dzwoniła za tydzień.
19 listopada 2013 17:48
anetta

A ja opowiem wam historię pani którą poznałam tutaj. Pani D. (lat +50) przyjechała do pracy jako opiekunka przez niemiecką firmę, wcześniej w Pl chodziła na kurs niemieckiego, podstawowe zwroty umie. Pani D. wiedziała że potrzebne jej zameldowanie w De by podpisać umowę więc pojechała do jakiegoś niemieckiego urzędu z polską koordynatorką niby podpisać papiery meldunkowe, resztę formalności odbyło się w domu podopiecznej, dokumenty podpisane w ilości 1/1 które zabrała pani z biura, pani D. więc nie ma przy sobie nic, żadnego dokumentu potwierdzającego legalność jej pracy. Fajna firma i fajna umowa!
Siedziba firmy mieści się w mieście gdzie jestem, w przyszłym tyg pójdę zaciekawiona i poszukująca pracy zobaczyć co mi powiedzą na temat zawieranej umowy bo coś śmierdzi mi tutaj podstępem (przypuszczam że pani D. została założona działalność bo do meldunku nie była potrzebna jej wizyta w urzędzie) To jest wykorzystywanie niewiedzy osób szukających pracy. Nazwę i siedzibę firmy podam w innym temacie po mojej wizycie w biurze.

Moja koleżanka podobnie "wpadła"-z tym,że ona wiedziała ze jej gewerbe zakładaja ,ale tez nie ma zadnych papierów i juz z firma od dawna nie pracuje a gewerby nie zamkneła...
20 listopada 2013 13:17
Jeżeli oferują pracę ze słabą znajomością języka i płacą w złotówkach,to co o tym myśleć???