Jednyny temat gdzie wchodze.Co sie dzieje?
Jednyny temat gdzie wchodze.Co sie dzieje?
Eee,lepiej nie,ja juz przytyłam 2 kilogramy.
Może to w końcu wejdzie do tej pustej główki już nie mam sposobu .
Mi tez ten niemiecki wchodzi sehr langsam....
Znam dużo słówek ale nie mam pojęcia jak te zdania układać poprostu nie mogę tego pojąć .Wiec mówię jak mówię Kali mieć.
Wysłałam :) Zaglądam do tej gramatyki i najbardziej spodobało mi się zdanie "Pani Pawlak dorabia się bardzo szybko jako prostytutka: Frau Pawlak kommt aus Prostituierte sehr schnell empor. hahah
Nie pisze za każdym razem, że wyslałam bo nas w końcu Moduś ścignie :)
Znam dużo słówek ale nie mam pojęcia jak te zdania układać poprostu nie mogę tego pojąć .Wiec mówię jak mówię Kali mieć.
Dziewczyny!Pomogę w niemieckim!Najlepiej,jak napiszecie sobie na kartce zdania,które najczęściej mówicie,albo chcecie powiedzieć w codziennym komunikowaniu się.Mogę przez skypa "mówiąc",albo pisząc.
Czy wszyscy użytkownicy muszą znać szczegóły Twoich prywatnych korespondencji? Moderator
Jestem ciekawa co będzie dalej.Czy to nie jest zaden kicz.Poczekamy zobaczymy.
Monia,to nie bujda,gadałam na skejpe,wreszcie wiem,jak poprostu powiedziec dziadkowi zdanie.Rany,zeby niemcy tak tłumaczyli fajnie i powoli,to byłoby super.Tylko moj maz zaczał sie dobijac na skejpa i musiałam skonczyc,ale bylo arto.Jutro przygotuje sobie kilka zdan,ktore najczesciej uzywam,zeby opa wreszcie zaczał kumac no i ja tez...