Cholerka ,ale rapera to pamietasz....wiesz ,tego Abrakadabra "cy cos".....tego co fajnie rapowal a nie tam "teges-smeges.....dzikie weze "...-:)))))))))))
Cholerka ,ale rapera to pamietasz....wiesz ,tego Abrakadabra "cy cos".....tego co fajnie rapowal a nie tam "teges-smeges.....dzikie weze "...-:)))))))))))
Wiewiorka ,Margolcia-przeciez ja te rymowanki na bieżąco "tworzę" i prawie nigdy nie zapisuje ,niestety.....Może kiedys się wezme i poodnajduje.Sama jestem ciekawa ile się ich do tej pory nazbierało:)Tomik dobry pomysł,już o tym myślałam ale zanim ja je wszystkie odszukam to bede sędziwa emerytka:):)Modi proponował kiedys zebranie w jeden watek do kupy ,ale mi sie zdaje ,że one by wtedy były takie"oderwane od tematu" którego dotyczą.Więc tak sobie latają po całym forum:):):)Ku uciesze i na pociechę. a ja się "wyżywam literacko":):):)
Jak byłam ostatnio w domu, to córka znalazła swój stary słownik tematyczny ze szkoły. Zabrałam ze sobą i w tej chwili większość czasu spędzam przy nim, tak mnie wciągnęło. Dla mnie rewelacja, słownictwo jest ułożone w 40 blokach tematycznych, np: czas, w sklepie, u lekarza, opisywanie przedmiotów, praca, zdrowie, człowiek.... W każdym temacie podstawowe słówka i gotowe zwroty z danego tematu. Bardzo dużo już z niego przyswoiłam. Znalazłam w necie, naprawdę polecam wszystkim początkującym. http://www.empik.com/deutsch-slownik-tematyczny-rostek-ewa-maria,66246,ksiazka-p
Scarlet, nie wiesz, czy ten słownik jest w wersji e-book? Bo nie mogę znaleść w necie.
Scarlet, nie wiesz, czy ten słownik jest w wersji e-book? Bo nie mogę znaleść w necie.
Emilia, dzięki, ale nie mogę w to wejść. "krzyczy,że błąd- strona nie istnieje.
Wyslalam Ci na maila, nie wiem, czy to jest dokladnie to, ale zawsze "cos".
myślałam że już wszystko wiem odnośnie pierwszego wyjazdu ale niestety nie.... Mam kobietki pytanie czy z każdej firmy dzwoni koordynator w sprawie weryfikacji języka, ( nie pytam o nazwy firmy) nie mogłam tu na forum znależc czegoś takiego, spotkałam się dzisiaj z czymś takim, czekam na akceptacje od rodziny i nagle zadzwonila pani z agencji z pytaniem czy juz dzwonil do mnie koordynator sprawdzający znajomość języka, byłam bardzo zaskoczona bo nie wiedziałam o tym ze wogole dzwonią , no i mam pietra bo jeszcze nie zadzwonił, nie wiem czego się spodziewać
Nic nowego .Dzwoni albo koordynator albo ktos z rodziny i weryfikuje jezyk.W firmie w ktorej pracuje ,dzwoni ktos z rodziny w innej jak "bylam" dzwonil niemiecki koordynator.
Aha dziękuję nie wiedziałam, pytają o to samo co panie z firmy??
pytania przewaznie typu: czy juz pracowalam ,w jakich regionach z jakimi podopiecznymi ( choroby ,płeć),czy pale ,czy maja po mnie wyjechac- "odebrac" .Opowiadaja troche o podopiecznym( rodzina) , nic szczegolnego.Czasami sa rozmowni ,czasami krotko i na temat :) und bis bald .