Czy praca Opiekunki ma duży wpływ na życie osobiste?

28 sierpnia 2014 21:10
Gosia 1234

Ja tam nie wiem, ale ja też tej rubryki u Ciebie nie widzę. Moze ja schowałaś :)

Dopiero jak w edycję profilu weszłam, to zobaczyłam,że jest widoczny tylko dla przyjaciół-nie wiedziałam tego bo wcześniej chyba było inaczej jeśli profil nie był zablokowany-widać już?:)
28 sierpnia 2014 21:15 / 3 osobom podoba się ten post
dyzio

Bo to jest tak ,że jesli przez całe życie słyszysz ,że sama nie dałabyś sobie z niczym rady,rodzina ci dokłada(matka,ojciec),tak naprawdę nie masz nic,to zaczynasz w to wierzyć.To tak ,jak po wielu latach palenia ktoś każe ci nagle przestać.Próbowałam już parę razy odchodzić,ale za każdym razem udawało mu się wmówić mi ,że to przezemnie niczego się nie dorobiliśmy,że tylko on utrzymuje rodzinę,doskonale manipulował dziećmi ,które też były przeciwko mnie.Ale tym razem przegiął na maksa,chyba czas postawić kropkę nad ,,i''.

Oj dyzio doskonale Cię rozumiem , miałam podobna sytuację z moim pierwszym mężem i jego rodzinką . Po 13 latach życia z nim postawiłam kropkę nad ,,i,,
Nie było łatwo , ale jakoś dałam rade .
28 sierpnia 2014 21:17
kasia63

Dopiero jak w edycję profilu weszłam, to zobaczyłam,że jest widoczny tylko dla przyjaciół-nie wiedziałam tego bo wcześniej chyba było inaczej jeśli profil nie był zablokowany-widać już?:)

Widocznie ja nie jestem przyjaciołem, bo dalej nie widzę :(
28 sierpnia 2014 21:24 / 1 osobie podoba się ten post
Gosia 1234

Widocznie ja nie jestem przyjaciołem, bo dalej nie widzę :(

Zaraz ci płetwą przywalę!Masz mnie w przyjaciołach przecież :)Jak ja na Twoim profilu to widzę-znaczy swój awatar to Ty chyba też,co?:)
28 sierpnia 2014 21:27
Bo teraz mnie zaprosiłaś znowu, a wogóle dlaczego mnie wyrzuciłaś? Foka juz długi czas była u mnie na stanie i co ??? znikneła ??
28 sierpnia 2014 21:33
Gosia 1234

Bo teraz mnie zaprosiłaś znowu, a wogóle dlaczego mnie wyrzuciłaś? Foka juz długi czas była u mnie na stanie i co ??? znikneła ??

Ja?????O przepraszam ,nie sprzątałam tam ze 2 latka-to nie ja!To "oni"hi hi hi:)
28 sierpnia 2014 21:37
kasia63

Tak  Kasiu ,już mam.Jak jeszcze możesz być na necie to za chwilkę włączę pocztę.
28 sierpnia 2014 21:55 / 3 osobom podoba się ten post
edzia2727

Witajcie mam takie pytani do Was jak i do siebie?
Wyjeżdzam już do Niemiec od prawie 3 lat przez te wyjazdy dużo się w moim zyciu zmieniło częsciowo na dobre częsciowo na złe ale pytanie polega na tym czy dalsze zycie po takim okresie może zniszczyć zycie prywatne czy ta praca wyjazdy długo trwałe mają duży wpływ na to?

ta praca jest na tyle specyficzna, ze napewno ma wplyw na nasze zycie w kazdym aspekcie. czy mamy rodziny, czy jestesmy singlami- niewazne. u kazdego cos sie zmienia. inni ludzie, inne wydarzenia, inne miejsca, inne charaktery- to rowniez ksztaltuje nasze charaktery, duzo uczy, zmienia postrzeganie pewnych rzeczy. napewno jest tesknota za Pl, za bliskimi. ale z drugiej strony tez jest jakas satysfakcja. mysle, ze tak ciezka praca w jakims sensie nas uszlachetnia ( powialo skromnoscia, co? :P). a w zyciu osobistym tez miesza. ja tesknie za corka bedac tu, znowu tu poznalam kogos, za kim bede tesknic bedac w Pl. same zawirowania emocjonalne ;)  tak czy inaczej to byla moja pierwsza, ale nie ostatnia stella, chociaz nie bylo lekko :D
29 sierpnia 2014 15:22
Tak sie cieszylam a jednak rodzina nie zaakceptowala mojej osoby i jestem teraz bez niczego:) pozostaje mi czekac
29 sierpnia 2014 15:26 / 1 osobie podoba się ten post
agamalaga

Tak sie cieszylam a jednak rodzina nie zaakceptowala mojej osoby i jestem teraz bez niczego:) pozostaje mi czekac

Nie martw sie, pojedziesz do innej rodziny, a ta niech zaluje!
29 sierpnia 2014 15:27 / 1 osobie podoba się ten post
Nie czekaj, łap za telefon i dzwoń do firm. Ofert nie brakuje.
29 sierpnia 2014 15:42
agamalaga

Nie czytalem wszystkiego jednak rada jest prosta.Telefon do firmy ze chcesz czy musisz juz jechac.Rownolegle do tego aplikuj do innych firm.
29 sierpnia 2014 16:10 / 1 osobie podoba się ten post
tak dostalam oferte na 3tygodnie na zastepstwo z innej firmy, od razu ja przyjełam. zaczne od tego a potem mam nadzieje, ze uda sie szybko zlapac druga stelle! bo zostane bez pieniedzy:)
29 sierpnia 2014 16:19 / 1 osobie podoba się ten post
Szukaj na miejscu, bez zjazdu do Polski. To możliwe !
31 sierpnia 2014 16:39
niestety ..takie to jest życie..bez pracy nie ma kołaczy..czyli kasiorki..