Na wyjeździe #2

03 sierpnia 2013 19:23 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Mamy domowa katastrofę - babuszkowa kuchenka elektryczna dokonała dziś żywota po ponad 30latach!!!!!Ziemniaki na obiad ugotowałam u sasiadów:) Co dalej nie wiem bo jutro niedziela ,o nowej babuszka słyszeć nie chce-ja do srody jakos sobie poradzę ale zmienniczce to nie zazdroszczę.....Ostatecznie jak zjemy 4 dni pod rząd pizzę to się chyba świat nie zawali?:):):):):)Poza tym zdecydowanie chlodniej i powiewa miły wiaterek:)

30 lat wytrzymała, to nie mogła jeszcze te 4 dni?))
03 sierpnia 2013 19:38
efka66

30 lat wytrzymała, to nie mogła jeszcze te 4 dni?))

Ta sama myśl miałam jak pierdutnęło!!!!!!!Korki wywaliło w całym domu!!!!!!!Zawsze wszystkie tego rodzaju katastrofy mnie omijały tu -widac teraz na mnie pora nadejszła była:):):)
03 sierpnia 2013 19:40
didusia

Serdeczne współczucia -rozumiem ,że mikrowelii nie ma babcia na stanie?

Ma oczywiście ale nie wiem jak mam w niej ugotowac ryż ,ziemniaki,zupę i gulasz np?????Nie musialam nigdy tak eksperymentować -podgrzac ok ale gotować ???????????Wiesz jak? 
03 sierpnia 2013 19:41
kasia63

Mamy domowa katastrofę - babuszkowa kuchenka elektryczna dokonała dziś żywota po ponad 30latach!!!!!Ziemniaki na obiad ugotowałam u sasiadów:) Co dalej nie wiem bo jutro niedziela ,o nowej babuszka słyszeć nie chce-ja do srody jakos sobie poradzę ale zmienniczce to nie zazdroszczę.....Ostatecznie jak zjemy 4 dni pod rząd pizzę to się chyba świat nie zawali?:):):):):)Poza tym zdecydowanie chlodniej i powiewa miły wiaterek:)

To moze przez 4 dni do" Pieknej Restaurancji z Piekna Ubikancja" bedziecie chodzily?:D:D:D:D:D

Kruszyna,oj to musialas miec stresa,dobrze ,ze tak sie skonczylo:)

A coz to sie dzieje? Gdzie nasza Andrejka?:(Caly dzien nic nie naskrobala?:(Czy ktos cos wie?Romana tez zniknela,co jest grane?
Pytam,bo zawsze sa,inne dziewczyny tylko wieczorkiem wchodza,hmmmmm:(
03 sierpnia 2013 19:42
kasia63

Ma oczywiście ale nie wiem jak mam w niej ugotowac ryż ,ziemniaki,zupę i gulasz np?????Nie musialam nigdy tak eksperymentować -podgrzac ok ale gotować ???????????Wiesz jak? 

A moze poszukaj gotowcow do mikroweli ? Jest tego sporo...
03 sierpnia 2013 19:45
emilia

A moze poszukaj gotowcow do mikroweli ? Jest tego sporo...

Babuszka gotowców nie jada tych sklepowych i ja tez nie:( ale zaraz poszperam w necie i moze sie dowiem jak gotowac w mikroweli:)
03 sierpnia 2013 19:52
kasia63

Babuszka gotowców nie jada tych sklepowych i ja tez nie:( ale zaraz poszperam w necie i moze sie dowiem jak gotowac w mikroweli:)

Grilla odpal:)Jednego dnia rybka,drugiego wieprzowinka,trzeciego drob a na 4 dzien grillowane warzywa:)
Potem do Pl.Maz bedzie chcial odpalic grilla,a Ty polecisz pierogi swojskie lepic hahahahah:D:D:D:D
03 sierpnia 2013 19:56 / 1 osobie podoba się ten post
Nie mogac patrzec na grillowane zarcie,rozpalisz ognisko hahahahaha:D:D:D:D

Sorki ,ze tak napisalam,ale nie moge edytowac:(
03 sierpnia 2013 20:15 / 1 osobie podoba się ten post
Sylwunia,
śliczne zdjęcie. 
Wyglądasz super!!!!
03 sierpnia 2013 20:29
kasia63

O  to mnie załatwilas -faktycznie ja też nigdy nie gotowałam w miro -chociaż taka funkcja jest na 100%
03 sierpnia 2013 20:43 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

O  to mnie załatwilas -faktycznie ja też nigdy nie gotowałam w miro -chociaż taka funkcja jest na 100%

no więc się właśnie dowiedziałam, że niczego co wody wymaga/ryż ,kasza,ziemniaki itp/ nie da się ugotować w mikrofali....a co tam dam se radę jak zawsze:):):)   a teraz przeczytałam co s zupełnie innego więc poeksperymentuje jutro z jednym kartofelkiem i zobacze co mi z tego wyjdzie:)
03 sierpnia 2013 20:45 / 1 osobie podoba się ten post
Kasia,a ja gdzieś czytałam,że ziemniaki da rade w mikrofali ugotować,ale nie wiem gdzie.Ale poszukam. Sama tez nigdy w mikrofali nie gotowalam,ale ponoć można,nawet na instrukcji obslugi bylo cos takiego.http://smakuje.blox.pl/2011/06/Ekspresowe-ziemniaki-z-mikrofalowki-ugotowane-w-5.html,i przepisik znalazłam,ale bez wody ,faktycznie.
03 sierpnia 2013 20:54 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

no więc się właśnie dowiedziałam, że niczego co wody wymaga/ryż ,kasza,ziemniaki itp/ nie da się ugotować w mikrofali....a co tam dam se radę jak zawsze:):):)   a teraz przeczytałam co s zupełnie innego więc poeksperymentuje jutro z jednym kartofelkiem i zobacze co mi z tego wyjdzie:)

O ,z uzyciem wody tez znalazłam,a w ogóle fajna stronka w awaryjnych sytuacjach,jest nawet przepis jak parowki w czajniku ugotować.Moj syn student z tej strony korzysta http://meska-kuchnia.pl/potrawy-z-mikrofali/196-ziemniaki-gotowane-w-mikrofali.html
03 sierpnia 2013 21:06
tina 100%

O ,z uzyciem wody tez znalazłam,a w ogóle fajna stronka w awaryjnych sytuacjach,jest nawet przepis jak parowki w czajniku ugotować.Moj syn student z tej strony korzysta http://meska-kuchnia.pl/potrawy-z-mikrofali/196-ziemniaki-gotowane-w-mikrofali.html

Super stronka i hicior!!!!!!!!!!!!!!!!znalazłam-panierowane obierki ziemniaczane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!podaja je we francuskiej ambasadzie-tak tam napisane!!!!!!!!!!!Ale sie chyba na kuchenny wątek trzeba przenieśc........
03 sierpnia 2013 21:22 / 1 osobie podoba się ten post
Kasia,te obierki są superanckie,robiłam!